Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

9800pro werkt ineens niet meer -slotje-

Red Dragon
40 antwoorden
  • Hoi

    Gisteravond rond 0:00 heb ik mijn pc uitgezet, na wat berichtjes op fora etc geplaatst te hebben. Vanochtend zette ik mn pc aan, en er gebeurde niets.

    -geen beeld
    -3 sec hdd activiteit
    -fans etc spinnen
    -cdroms werken

    Dus ik hdd etc vervangen dit dat, werkte allemaal niet. Toen verving ik mijn 9800pro door een PCI (niet pcie :wink: ) kaartje uit 94. Ik kreeg nog steeds geen beeld, maar de hdd etc startte gewoon op. Dus ik nog een keer opstarten, del en warempel ik kom gewoon in het bios. Conclusie: mn videokaart of AGP-slot is kapot… :cry: Ik typ dit nu ook in 8bit kleuren.. :lol:

    Nadat mn pc goed opstartte, ging ik eens kijken naar mn 9800pro. Niets te zien, geen zwarte vlekken/brandlucht/opgeblazen tonnetjes etc
    Maar ik heb er een VGA Silencer rev3 opzitten. In het rooster van die koeler zat een boel stof. [b:cc9cd9b569]Zou dat stof de reden kunnen zijn waardoor mn videokaart kapot is, want de redenatie: stof in rooster, warme lucht kan er niet uit, VGA wordt te warm, kaputt?[/b:cc9cd9b569]
  • mijn medeleven met dit verlies :(
    Wat vervelend voor je, test de kaart eens in een andere computer zodat je zeker weet of de kaart niet kapot is of het agp slot…
  • [quote:c41577da3b="energy drink"]mijn medeleven met dit verlies :(
    Wat vervelend voor je, test de kaart eens in een andere computer zodat je zeker weet of de kaart niet kapot is of het agp slot…[/quote:c41577da3b]

    dat is het moeilijke, we hebben voor de rest geen ''goede'' pc's in huis… :(
  • hhm, ga met de kaart naar een lokale pc boer(zaak) bij paradigit testen ze graag dingen voor je… maar het is zondag en op tweede paasdag zijn de winkels toch ook gesloten????
  • Kuis je AGP slot eens goed uit, dat kan helpen…
  • [quote:987e289277="-stof-"]Kuis je AGP slot eens goed uit, dat kan helpen…[/quote:987e289277]

    hiermee bedoel je schoonmaken? :lol:
  • ok> het volgende is dus gebeurt: de vorige avond zat je nog een paar normale applicaties te draaien en de volgende ochtend heb je trouble…
    Wat ik me afvraag is of je die avond ervoor wat raars qua beeld hebt gezien/gemerkt. Dus andere kleuren of verdeelde helderheid, dit gebeurt volgenmij meestal met een hoog geklokte videokaart…
    Als je niets in het beeld hebt gemerkt… jah wat dan

    Ik zou het niet weten.
  • [quote:d894b44b94="energy drink"]ok> het volgende is dus gebeurt: de vorige avond zat je nog een paar normale applicaties te draaien en de volgende ochtend heb je trouble…
    Wat ik me afvraag is of je die avond ervoor wat raars qua beeld hebt gezien/gemerkt. Dus andere kleuren of verdeelde helderheid, dit gebeurt volgenmij meestal met een hoog geklokte videokaart…
    Als je niets in het beeld hebt gemerkt… jah wat dan

    Ik zou het niet weten.[/quote:d894b44b94]

    Dat is dus het rare ook. Ik heb wel wat registertweaks gedaan, maar dat kan het toch niet zijn?
    En ik had 'm niet oc'ed ofzo.

    Ok wat ik ga doen:
    -Backup van die regtweaks
    -AGP-slot uitruimen
    -Andere kaart proberen
    -Kaart bij iem anders proberen

    :-?
  • [quote:614f00c29f]Dat is dus het rare ook. Ik heb wel wat registertweaks gedaan, maar dat kan het toch niet zijn?
    En ik had 'm niet oc'ed ofzo.

    Ok wat ik ga doen:
    -Backup van die regtweaks
    -AGP-slot uitruimen
    -Andere kaart proberen
    -Kaart bij iem anders proberen

    :-?[/quote:614f00c29f]

    Wat is een registertweak als ik vragen mag…
  • Als je XP draait voor alle zekerheid toch maar even een systeemherstel uitvoeren naar een datum voor het probleem.

    Off topic:
    In Belgie wordt er gekuist, proper gemaakt en schoongemaakt :lol:
  • gewoon, wat internet tweakjes, niets bijzonders. Heb inmiddels systeemherstel gedaan naar eergisteren, en probleem is nog steeds.

    Trouwens, wat vreemd is, de fan van de 9800pro (AS rev3 én originele) draaien wel gewoon. :-?
  • maar je krijgt geen beeld…

    ligt het misschien aan je voeding? Wat ik betwijfel omdat hij het gewoon deed…
  • [quote:162420d016="Eddy X"]Off topic:
    In Belgie wordt er gekuist, proper gemaakt en schoongemaakt :lol:[/quote:162420d016]

    idd, maar ik zal proberen wat meer AN (algemeen Nederlands) te praten :lol:
  • [quote:de65eaff68="energy drink"]maar je krijgt geen beeld…

    ligt het misschien aan je voeding? Wat ik betwijfel omdat hij het gewoon deed…[/quote:de65eaff68]

    Nee voeding is het niet, pc werkt gewoon met een PCI kaartje erin… :-?
    En heeft 22A (of 24?) op 12V lijn dus lijkt me ook wel voldoende :wink:
  • Controleer ook eens of het extra voedingsstekkertje op je Radeon 9800 Pro er goed in zit. Ik heb ditzelfde probleem een keer gehad (met dezelfde kaart), dat ik opeens geen beeld meer had. En toen bleek dat stekkertje een heel klein beetje scheef te zitten. En dat was toen de reden dat er geen beeld meer was. :-? Oplossing was dus: stekkertje er een beetje anders in doen.

    EDIT: En in mijn geval draaide de fan ook gewoon.

    Succes :wink:

    [size=9:0b618614bf]Offtopic: Ik ben Quebec-Utah-Echo, die naam was een beetje te lang dus dit er maar van gemaakt.[/size:0b618614bf]
  • [quote:3e6e23b745="Quebec's Pride"]Controleer ook eens of het extra voedingsstekkertje op je Radeon 9800 Pro er goed in zit. Ik heb ditzelfde probleem een keer gehad (met dezelfde kaart), dat ik opeens geen beeld meer had. En toen bleek dat stekkertje een heel klein beetje scheef te zitten. En dat was toen de reden dat er geen beeld meer was. :-? Oplossing was dus: stekkertje er een beetje anders in doen.

    EDIT: En in mijn geval draaide de fan ook gewoon.

    Succes :wink:

    [/quote:3e6e23b745]

    Ik denk niet dat dit het oplost want toen ik mn videokaart voor het eerst installeerde, kreeg ik een melding dat de externe stekker er niet inzat.

    Toen ik nu de stekker er expres niet indeed, kwam er nog steeds geen beeld… :(

    //—
    wie is Quebec-Utah-Echo
    //—
  • Heb je alle tips al overlopen? :wink:
  • [quote:be9c663e7f="FTI"] [b:be9c663e7f]Zou dat stof de reden kunnen zijn waardoor mn videokaart kapot is, want de redenatie: stof in rooster, warme lucht kan er niet uit, VGA wordt te warm, kaputt?[/b:be9c663e7f][/quote:be9c663e7f]

    Ziet er inderdaad naar uit dat je kaart overleden is.
    Of stof daarvan de oorzaak is ?
    Ik betwijfel het.
    Bij een beeldprocessor die te warm loopt, krijg je fouten in de beeldopbouw (artefacten), dit zou je zeker opgemerkt hebben.
    Gewoon pech :cry:
  • [quote:a6decf43ed="Eddy X"][quote:a6decf43ed="FTI"] [b:a6decf43ed]Zou dat stof de reden kunnen zijn waardoor mn videokaart kapot is, want de redenatie: stof in rooster, warme lucht kan er niet uit, VGA wordt te warm, kaputt?[/b:a6decf43ed][/quote:a6decf43ed]

    Ziet er inderdaad naar uit dat je kaart overleden is.
    Of stof daarvan de oorzaak is ?
    Ik betwijfel het.
    Bij een beeldprocessor die te warm loopt, krijg je fouten in de beeldopbouw (artefacten), dit zou je zeker opgemerkt hebben.
    Gewoon pech :cry:[/quote:a6decf43ed]

    Jah ik vroeg ook al of je iets raars in het beeld zag… maar als dat het geval is, ik heb met men ti 4200 (geforce) het koelertje is een minutuutje stilgehouden en ik merket meteen al wat aan het beeld… maar mijn videokaart heeft geen temp sensor dus ik wist ook niet hoe warm hij werd, dus liet ik hem maar weer draaien… Verder als je nog garantie hebt, waar zou je dan de schuld aan kunnen geven? Dit is toch niet de standaard koeler van je videokaart of wel?
  • [quote:6ab3423b1f="energy drink"][quote:6ab3423b1f="Eddy X"]
    Ziet er inderdaad naar uit dat je kaart overleden is.
    Of stof daarvan de oorzaak is ?
    Ik betwijfel het.
    Bij een beeldprocessor die te warm loopt, krijg je fouten in de beeldopbouw (artefacten), dit zou je zeker opgemerkt hebben.
    Gewoon pech :cry:[/quote:6ab3423b1f]

    Jah ik vroeg ook al of je iets raars in het beeld zag… maar als dat het geval is, ik heb met men ti 4200 (geforce) het koelertje is een minutuutje stilgehouden en ik merket meteen al wat aan het beeld… maar mijn videokaart heeft geen temp sensor dus ik wist ook niet hoe warm hij werd, dus liet ik hem maar weer draaien… Verder als je nog garantie hebt, waar zou je dan de schuld aan kunnen geven? Dit is toch niet de standaard koeler van je videokaart of wel?[/quote:6ab3423b1f]

    Heb de originele koeler nog wel, maar de vorige eigenaar heeft rubbertjes aan de schroefgaten vastgemaakt om de Silencer beter te laten passen. Dus nu passen die clipjes niet meer…
    Zou ik die erafhalen? (die rubbertjes)
    Of zou ik proberen garantie te krijgen op de kaart met de Silencer erop?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.