Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Donkere weergave in games en bureaublad

Anoniem
gerben
2 antwoorden
 • Als ik games speel met nogal donkere stukken erin (oa. NFS Most Wanted, The Godfather) dan zie ik nauwelijks wat er gebeurt. Ook de weergaven op het bureaublad zelf (Office toepassing enz.) zijn behoorlijk donker. Als ik de instellingen van mijn monitor voor "contrast" en "brightness" op 100% zet wordt het iets beter maar ook al gauw weer te scherp, in elk geval zo dat het niet meer prettig is om naar te kijken. Als ik contrast en brightness in de game zelf zodanig aanpas dat de donkere gedeeltes goed zichtbaar zijn, dan zijn de lichte stukken in het spel weer veel te licht.

  Ik heb een Iiyama 17" Vision Master 1402 CRT monitor en een ATI Radeon 9800 Pro videokaart. Heb het al met diverse drivers en refreshrates geprobeerd, maar het helpt allemaal niks. Overigens kun je zoveel instellen in het Catalyst center dat ik onderhad niet meer weet hoe of wat.

  Iemand enig idee waar dit aan kan liggen ? Is het de videokaart of de monitor of toch gewoon verkeerde instellingen ??

  HELP, dit gaat ten koste van mijn game plezier :cry: .

  BVD
 • Hoi,
  Ben niet zo thuis met spellen, maar ik gebruik het control center van ati.
  daar klik je op color dan zie je rechts desktop staan, met een klein pijltje klik hier op selecteer 3D dan kun je de 3D instellingen instellen. Mischien heb je er iets aan groetjes Hans.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.