Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Video kijken op een Samsung 930BF

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik heb zo'n idee dat misschien de pixels even kort kunnen oplichten, door de overdrive aansturing.
 • Hoe moet dat twinkling effect er uit zien dan?
 • Ik denk erover om een samsung 930BF te kopen. Deze schijnt uitstekend te zijn voor gamen. Maar ik kijk daarnaast ook regelmatig video, vooral amerikaanse tv series. Sommige reviewers melden dat ie daar minder geschikt voor is. Verschillende donkere tinten zijn wel goed. Maar men noemt wel het twinkling effect door de gebruikte aansturing van de pixels. Kleuren schijnen wel weer goed te zijn. Helderheid hoor ik ze ook niet zo over. Maar video wil nog wel eens vrij donker zijn. Zijn er hier mensen die dit apparaat hebben, een daar iets over te melden hebben? Geschikt voor video kijken of moet ik iets anders nemen?
 • Zwart is Zwart (bij mij) maar ik speel allen games :D
 • Gerben.
  Je kunt ook de Belinea 101920 overwegen. Het is een MVA-panel. Deze zijn goed in kleurenweergaves en contrast.
  De prijs is vergelijkbaar met de 930BF.

  Of de Belinea 102035W een MVA panel van 20.1 inch in 16:9 formaat. Zeker voor video/dvd kijken een mooi formaat. Hij is wel duurder uiteraard (ongeveer 600 euro).
 • In de pricewatch is ie wel 50 euro duurder. Maar inderdaad, het schijnt dat een snel mva scherm beter is voor video én gamen. De viewsonic vp930 wordt ook wel genoemd. Maar die is dik 450 euro.

  http://tweakers.net/pricewatch/120901
  http://tweakers.net/pricewatch/125272
  http://tweakers.net/pricewatch/124175
 • De rta functie is wel uit te zetten, dan heb je gewoon een 8 ms scherm. Alleen de OSD werkt niet echt super om dat effe snel aan te passen.

  Maar films zien er naar mijn mening wel goed uit op het scherm.
 • ik heb zelf ook de samsung 930BF sinds een paar maanden, en kijk zelf ook heel veel video (series), en heb totaal geen problemen ondervonden, geniet met volle teugen van dit beeldscherm!, succes met je toekomstige aankoop!
 • Ik weet niet of je veel eisend bent met de beeld kwaliteit maar ik heb een phlips CRT monitor en de kleuren zijn echt veel mooier dan op een samsung 930BF, eigenlijk wou ik ook een TFT gaan kopen maar doe het tog maar niet omdat ik het zonde vind om zoveel geld uit te geven en op beeldkwaliteit achteruit te gaan.
 • [quote:d03b9dacda="gerben"]het schijnt dat een snel mva scherm beter is voor video én gamen.[/quote:d03b9dacda]Dat de Belinea 101920 zeer geschikt is voor video is al bevestigd, maar wat betreft gamen zou dit scherm een beetje een teleurstelling kunnen zijn voor de hardcore gamers wat betreft het "motion blurring" effect …
  http://www.prad.de/en/monitore/review_belinea_101920_no111919_part6.html
 • Ik heb ook al eens naar een nieuwe CRT gekeken, maar het lijkt wel of die dingen amper nog gemaakt worden. Iiyama heeft alleen nog maar een paar 22" bakken op de site staan.
 • Ook ik gebruik nu sinds 2 weken een 930BF. Toen ik de monitor bekeek middels reviews werd ik er helemaal lekker op. De mogelijkheid van de monitor om 6 voor gedefineerde settings te gebruiken waaronder 1 voor movie is erg handig. Waar je ook mooie resultaten mee kan bereiken is de magic-Colorfunctie. (ik wist niet dat het Inetten zo een heldere aanblik kon geven).
  ik ben ook zeer goed te spreken over hoe een film word weergegeven met de instelling movie. Lekker zuiver en dankzij de 4ms een genot om naar te kijken. Deze monitor zal me nog lang blijven heugen when death.
 • Precies, verder heeft het scherm een contrast ratio van 700:1 en is Samsung synoniem voor redelijk goede schermen. De kleuren zien er goed uit en zwart is afgezien van een beetje backlight leakage redelijk zwart.
 • Zelf heb ik de 930 BF al een tijdje. Ik heb em bij Alternate aangeschaft incl. pixelgarantie, op advies van de verkoper. Ik heb totaal geen klagen. Met gamen is ie razendsnel, je ziet bijna geen verschil met een CRT. Films kijken doe ik ook vaak en dat doet ie gewoon prima. Geen ghosting. En net als NoepZor zei heeft ie wel wat last dat zwart niet echt zwart is, maar dat zie je alleen als het vrij donker is in de kamer. De hoge lichtopbrengst is ook werkelijk goed, zelfs met wat zon op het scherm is het nog redelijk leesbaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.