Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

PCI hoeft helemaal niet slecht te zijn!

Anoniem
-stof-
31 antwoorden
 • Punten, comma's, hoofdletters, zinnen en alinea's zou ik fijn vinden ;)
  Dit ga ik niet lezen….

  Verkoop die dell…
  Dat mainboard past zowiezo al niet erin namelijk.
  Je vervangt bijna alles behalve de kast…
 • Ik ben al een tijdje opzeok naar een nieuwe video kaart en dat blijkt nogal een probleem te zijn , want ik heb geen agp poort alleen maar pci poorten! Nu zeggen de meeste mense dat je een nieuw moederbord enz moet kopen maar nu heb ik ontdekt dat het helemaal niet nodig hoeft te zijn ! er zijn namelijk ook goede PCI kaarten te krijgen de 2 kaarten die ik op het oog heb zijn deze:
  13141 GeCube Radeon 9250 PCI 256 MB
  http://www.sallandautomatisering.nl/content/productinfo.php?pid=13141
  4527 XFX Geforce FX5200 PCI 256 MB
  http://www.sallandautomatisering.nl/content/productinfo.php?pid=4527
  Ik wil graag jullie mening , zal ik dit doen? (dit is wel de kans van me leven). ik wil er call of duty 2 mee kunnen spelen . alvast bedankt! :D
 • 1) Dat is niet een 'speciale' kans hoor…
  2) Beide kaarten zijn heel traag, je zal er niet/nauwelijks mee kunnen gamen, alleen op low :wink:
 • De bottleneck bij PCI is gewoon de bandbreedte, deze is te traag om fatsoenlijk te kunnen gamen in de hedendaagse games. Maar als je genoegen neemt met 800 x 600 @ medium, dan zou ik gewoon zo'n PCI kaartje nemen … Tenzij je onboard video dat al aankan natuurlijk. :P
 • dus als ik een pci kaart koop omdat iknu niet echt een goedkope goedwerkende oplossing heb kan ik call of duty 2 op 800x600 spelen (want ik heb extra gezocht neer een 256 mb PCI)
 • [quote:772163f8e9="noudfaassen"]dus als ik een pci kaart koop omdat iknu niet echt een goedkope goedwerkende oplossing heb kan ik call of duty 2 op 800x600 spelen (want ik heb extra gezocht neer een 256 mb PCI)[/quote:772163f8e9]

  Neem 128mb ipv 256. Bij low range kaarten is 256mb vaak langzamer en het wordt toch niet gebruikt, en al helemaal niet bij pci (te kleine bandbreedte)

  Dus: neem 128 mb!
 • waarom eigelijk 256mb, zijn er niet " betere pci kaartjes met 128 mb"? Zijn technologien als nvidia turbocache geen oplossing?
 • [quote:e559e8090f="noudfaassen"]kan ik call of duty 2 op 800x600 spelen[/quote:e559e8090f]Ja, in principe wel. 800x600 is een vrij brakke schermresolutie. :P
  [quote:e559e8090f="energy drink"]Zijn technologien als nvidia turbocache geen oplossing?[/quote:e559e8090f]Nee, want dat bestaat alleen bij PCI-e.
 • het moet een pci kaart zijn (heb geen agp nu is onboard) maar zijn er nvidia pci kaarten met turbocache 128 mb (als die er zijn had ik die graag geweten , en leveren die genoeg preformance voor call of duty 2 (800x600)
 • Turbocache kan alleen bij PCI-Express, de opvolger van PCI.

  Ik zou een 64 of 128MB versie nemen. De PCI bandbreedte is toch maar 133MB/s, die met een een beetje pech ook nog gedeeld wordt met je geluidskaart, netwerkadapter en hardeschijven :lol:
 • oow, ok.
  Maar misschien niet onbelangrijk om te weten: De rest van je systeem?
  Ik zou denken een beetje oud omdat er geen agp slot op zit, want ik heb een socket 7 moederbord met agp 4x(uit 97?). En misschien kan je cpu zon pci kaartje al niet aan, of zit ik nu onzin te praten?
 • en ik heb net op mijn moederbord gekeken en er zit op de plaats waar de agp poort zit iets , waarschijnlijk de puntjes waarop de poort bevestigd moet worden is er dan een mogelijkheid om zo'n poort erop te bevestigen? zo niet wat is dan volgens jullie de beste kaart die ik kan nemen om call of duty 2 mee te spelen in pci ?
 • uuhm ik zei het net al maar misschien is het handig als je de specificaties van je machine even post (merk plus type).
 • en mijn systeem
  dell 2400
  2.66 ghz
  512 mb ram
  pentium 4
  nu 64 mb onboard video
  audio onbaord enz
 • Mja ik vrees dat de onboard kaart op de AGP zit aangesloten en dat de chipset verder geen ondersteuning biedt voor een externe AGP poort. Waarschijnlijk wordt de printplaat dan ook voor andere moederbordmodellen gebruikt.
 • kun je niet even met everest (http://www.starfix.nl/includes/helpdesk/downloads/everest.php precies kijken welk moederbord er inzit?
 • Bij de dell 2400 is het niet mogelijk agp te nemen.
 • ik zal zo precies kijken naar het systeem maar ik heb ff naar kaarten zitten zoeken en zou een XFX Geforce FX5200 PCI 128 MB goed genoeg zijn om cod 2 te kunnen draajen want ik heb ff op de site van nvidia gekeken en zij zeggen dit:
  The GeForce™ FX 5200 and GeForce PCX 5300 GPUs deliver best-in-class performance and features at a great price. With a GeForce FX or PCX mainstream GPU inside your PC, you can experience cinematic-quality effects, studio-quality color, and the industry-leading performance and rock-solid driver stability you expect from NVIDIA.

  The only DirectX 9-compatible GPUs in their class, the GeForce FX 5200 and GeForce PCX 5300 models are engineered for compatibility with the latest gaming and multimedia software.
  Dat lijkt mij goed genoeg mja…. :lol:
 • [quote:6f77f6eee3="noudfaassen"]ik zal zo precies kijken naar het systeem maar ik heb ff naar kaarten zitten zoeken en zou een XFX Geforce FX5200 PCI 128 MB goed genoeg zijn om cod 2 te kunnen draajen want ik heb ff op de site van nvidia gekeken en zij zeggen dit:
  The GeForce™ FX 5200 and GeForce PCX 5300 GPUs deliver best-in-class performance and features at a great price. With a GeForce FX or PCX mainstream GPU inside your PC, you can experience cinematic-quality effects, studio-quality color, and the industry-leading performance and rock-solid driver stability you expect from NVIDIA.

  The only DirectX 9-compatible GPUs in their class, the GeForce FX 5200 and GeForce PCX 5300 models are engineered for compatibility with the latest gaming and multimedia software.
  Dat lijkt mij goed genoeg mja…. :lol:[/quote:6f77f6eee3]

  tsja, zuivere reclamepraat :wink:
  FX5200 is een budgetkaart. En als je denkt dat je wat hebt aan DX9.0 ondersteuning, nou vergeet het maar! CoD2 op DX9 heb je toch wel een behoorlijk pittig kaartje voor nodig. Gelukkig is er ook een DX7 mode :wink:
 • Ik vind het gekke werk om zoveel geld uit te geven voor een
  Kaartje dat zo slecht presteerd.

  Sommige mobos geven die prestaties al.
  Ik denk dat je beter opzoek kunt naar een mobo met goede
  onboard vga.
  + ben je nog minder kwijt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.