Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beeld zakt weg bij 19" CRT Medion (=Lite On) beeldscher

Anoniem
OConnor
8 antwoorden
 • Een raar probleem. Ik gebruik al enkele jaren een Medion 19 Crt beeldscherm. Deze Medion 19 inch is het zelfde als een bepaalde Lite-On type. Wat ook opvallend is dat het beeldscherm menu precies hetzelfde is als een Compaq S910 , 19" beeldscherm.

  PC is een Medion , pentium 4 2gz processor, 512mb intern geheugen, ati radion 9800pro, 2 harde schijven van 80GB, .

  De laatste tijd komt het steeds vaker voor dat [b:13a486ff2e]het beeld langzaam donker wordt totdat het geheel zwart is (binnen 10 seconden)[/b:13a486ff2e]. Soms komt het daarna langzaam weer terug. Maar vaak moet de beelscherm een tijd uit staan voor hij het weer doet. Het probleem zit in het beeldscherm en niet in de videokaart, want dit probleem is er niet met andere CRT schermen. Ook heeft het niets met het besturingssysteem te maken. Ik gebruik in Dual Boot Windows XP en Mandriva 2006 (linux).

  Heeft iemand een idee hoe dit komt en wat er mogelijk aan te doen valt?

  Hans[b:13a486ff2e][/b:13a486ff2e]
 • staan je geluidboxen ernaast? Veel CRT monitoren zijn daar heel gevoelig voor, vanwege de elektromagneten die in je geluidsboxen zitten. Deze creeren eigenlijk een soort van magnetisch veld tussen de 2 boxen in, waar in dit geval precies jou mitor staat.
  Als dit eenmaal begonnen is met je beeldscherm, helpt het misschien een beetje om je boxen wat verder van elkaar af te zetten, maar het gaat dan nooit meer helemaal goedkomen met je beeldscherm. (ik kan het ook bij t foute eind hebben hoor :oops: , dus ga niet gelijk n nieuwe monitor kopen :wink: )

  mijn broer heeft zo ook al 2 monitoren weten te slopen…
 • De boxjes staan er inderdaad naast, maar die staan daar al heel erg lang. Verder is deze monintor van binnen met een kooi afgeschermd. Het deGauzen heeft ook niet geholpen. Het is wel opvallend dat het onstaat nadat de monintor een tijd lang is gebruikt. Vaak komt het beeld weer terug, maar nu wordt ie zwart en blijft zwart. Het beeld blijft wel goed maar alleen hij wordt donker totdat ie zwart is en je niets meer ziet. En dat als ik de monitor een tijd lang uit zet hij het weer doet.

  Hans
 • temperatuurprobleem? Zou die misschien te warm worden? Is maar een ideetje hoor….


  Dat ka n doordat er veel stof binnen in de monitor zou komen.
 • Zou kunnen (koelingsprobleem, dat het te heet wordt).

  Maar waarom de ene monitor wel en een andere niet. Heb vandaag wel een nieuwe grotere ventilator op de Processor geplaatst omdat de oude te veel lawaai maakte. De ventialor is groter dan het koelblok van de Pentium 4 , 2 ghz processor zodat er ook meer luchtstroom en dus koeling is in de kast. Zal kijken of dit effect heeft op het probleem. De videokaart ati radeon 9800 pro wordt zo in ieder geval ook beter gekoeld.

  Hans
 • Hoe oud is die monitor?

  Dit probleem heb ik ongeveer ook gehad, maar dan met een 15" Gateway monitor. Bij mij gaf hij rare kleuren en op een gegeven moment helemaal niets meer. Hij deed het meer niet als wel. Die monitor was dan ook wel bijna 8 jaar oud. Hij werd ook wel vrij snel erg warm, ik denk dat het te maken had met versleten onderdelen.
 • CRT is de laatste tijd heel goedkoop, vooral tweedehands. Ik vermoed dat je monitor kapot is, dus je zult hoogswaarschijnlijk een nieuwe moeten kopen :wink:
 • De monitor is van april 2002 en wordt dagelijks gebruikt. De kleuren zijn nog steeds perfekt. Als deze kapot is dan denk ik er aan om gewoon een 2e hands CRT te kopen, die zijn er zat omdat veel mensen een plat scherm willen. Ik vindt de kleuren nog steeds perfect op CRT's.

  Het probleem zou mogelijk best eens met warmte te maken kunnen hebben. Doordat ik er gisteren een grotere processor ventilator heb geplaatst die groter is dan het koelblok. Daardoor is de luchtstroom in de PC verbetert. De kast voelt koeler aan (hand op de kast).

  Opvallend, afkloppen heb ik nu pas een keer een lichte inzinking bij het scherm gezien, terwijl anders het regelmatig gebeurde, waarna het scherm helemaal uit ging. En als de PC en beeldscherm enige tijd uit gestaan heeft doet ie het weer normaal. Alleen vreemd dat deze monitor er gevoeliger voor is dan de 2 andere CRT's die ik heb. De tijd zal het leren of dit de oorzaak is.

  Hans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.