Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

256MB X600 HyperMemory of 256 GeForce 7300 LE Turbocache?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Beste mensen, ik heb aantal weken geleden een dell Pc bestelt. nu krijg ik 2 dagen terug dit bericht: Beste klant,

  Dank u voor uw bestelling.
  In verband met een probleem bij de levering van een onderdeel van de computer die u onlangs bij ons heeft besteld, hebben wij het door een alternatief vervangen om verdere vertraging te vermijden.
  Het spijt ons voor het ongemak, maar deze oplossing levert betere prestaties op dan het oorspronkelijke onderdeel.
  Hieronder staan de details van de wijziging:

  Het systeem dat u heeft besteld zou de volgende videokaart bevatten:

  • 256 MB ATI® Radeon™ X600 Hypermemory grafische kaart

  Deze kaart is vervangen door:

  • 256 MB nVidia™ GeForce™ 7300LE Turbocache grafische kaart

  Grondige proeven volgens industrienormen in onze prestatielaboratoria hebben aangetoond dat de 256 MB nVidia GeForce 7300LE Turbocache kaart betere grafische prestaties oplevert dan de ATI-kaart die het door u bestelde systeem oorspronkelijk zou bevatten.

  bla bla bla je kent het wel. ik geloof een fabrikant niet zo snel omdat bijna iedere fabrikant zegt van hoe goed hun videokaart is en dat het de snelste kaart in de wereld is enzo. naja ik ben geen n00b op het gebied van videokaarten maar ik kan nergens wat benchmarks van de x600 vinden. wel van de 7300 maar ik zou ze wel willen vergelijken. Dell zei ook dat ik hier reactie op moest geven als ik het gewijzigt wilde hebben en dat ik een week de tijd had. Ook een van de belangrijke dingen is dat de 7300 HDR ondersteunt. dat kan ik bij de x600 niet vinden. weet iemand hier iets vanaf want op de ati site vind ik niks over HDR.

  alvorens bedankt,

  Dominic
 • Ik zou me niet zo druk maken over het prestatieverschil tussen beide kaarten. Het zijn allebei low-end kaartjes die niet of nauwelijks geschikt zijn om te gamen, laat staan ondersteuning voor HDR.

  Deze kaarten zijn meer bedoeld voor MediaCenter-achtige PC's, voor 2D dus. Ze maken d.m.v. de TurboCache/HyperMemory technologie in principe geen gebruik van gedeeld intern geheugen, alleen wanneer dat nodig mocht zijn bij 3D benutten ze meer geheugen dan het eigen videogeheugen.

  De 7300 LE lijkt me trouwens in de MediaCenter optiek interessanter, omdat ie gewoon moderner is en ook nVidia's PureVideo ondersteunt. De tegenhanger van ATi, het zgn. Avivo, wordt niet ondersteund door de X600 Hypermemory, maar door de opvolger: de X1300 LE.
 • Ok bedankt. nee in principe is de pc niet bedoeld om games van dit tijdperk te spelen. Call of Duty 2 en World of Warcraft zijn de Main Games die ik doe. en ik kan eventueel over een tijdje wel een nieuwe videokaart kopen want deze videokaart is niet geintegreerd.

  BTW de pc die ik nu heb is vrij oud:
  Amd Athlon 900Mhz
  Asus Geforce 4 TI 4200Deluxe
  1Gb 133Mhz Ram

  dus ja opzich is het zoiezo al een verbetering voor mij. grotendeels omdat Call of Duty 2 een beetje zwaar draait vooral met volle servers, en in W0W de High end Raids met 40 man.

  Specs van de dell:

  Dimension 5150 PentiumD 820 DualCore(2.80GHz,800MHz fsb,2x1MB cache)
  2048MB Dual Channel DDR2 400MHz (2x1024) Memory
  160GB 7200rpm 16Mb cache SATA Hard Drive
  "Restricted" 256MB ATI Radeon X600 HyperMemory graphics card

  Dus ik ga denk gewoon voor de Geforce.
 • Bij spellen als WoW heb je idd. meer aan een flinke hoeveelheid RAM dan aan een snelle GPU.

  En fijne bakken trouwens, die Delletjes (zie onderschift, ik heb de voorloper de 5000). De zeer efficiënte 305W voeding kunnen trouwens ook videokaarten aan van het kaliber 6800GS/7600GT (maar ik zou eerder een passief gekoelde 7600GS nemen om de boel lekker stil te houden).
 • Ik ben over het algemeen wel tevreden over de dell machines. vooral de prijs/kwaliteit verhouding is prima. het enige nadeel is dat de dells altijd een videokaart leveren die net onder de op dat moment top kaarten zijn. mijn vader heeft een paar jaar geleden ook een dell gekocht. op dat moment was de Radeon 9800 heel populair en dell leverde de 9700 met net iets minder prestaties. desondanks speelt mijn vader nog redelijk moderne games zoals BF2 en Counterstrike Source en daar is dat kaartje nog prima voor.
 • Voor stevige grafische kaarten moet je idd. niet bij Dell zijn, die levert ze alleen in de PC's tegen een veel te hoge meerprijs (daar moeten ze blijkbaar op verdienen, want op een kale uitvoering verdienen ze volgens mij bijna niks).

  Daarom kun je de grafische kaart beter ergens anders halen, dat heb ik toendertijd ook gedaan toen ik die Dell alleen met on-board video kocht en er voor relatief weinig geld een passief gekoelde 6600GT erbij prikte. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.