Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

hele upgrade?

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Hey,

  Ik heb hier een AMD Sempron 3000 , nog een socket A met 1024 mb ram en een Radeon 9800 Pro…………..
  Ik zou eigenlijk graag een snellere videokaart kopen maar ik weet niet of alles goed en beter op games daardoor draait, ik bedoel moet ik de rest ook niet vervangen???


  Alvast bedankt en ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen
 • Een sempron is s754, ook al is de naam socket A (correct me if wrong).

  Ik denk dat een snellere videokaart zeker zin heeft, en misschien als je budget het toelaat ook een snellere processor (een ''echte'' 64bit)

  Wat is de rest van je systeem, en wat voor voeding heb je?
 • En hoeveel geld heb je over voor een upgrade? Op AGP is steeds minder interessants te krijgen vergeleken PCI-e. Wellicht is een X800 RX trouwens wel interessant in jouw situatie.
  http://tweakers.net/pricewatch/133612
 • [quote:d4f468f226="FTI"]Een sempron is s754, ook al is de naam socket A (correct me if wrong).

  Ik denk dat een snellere videokaart zeker zin heeft, en misschien als je budget het toelaat ook een snellere processor (een ''echte'' 64bit)

  Wat is de rest van je systeem, en wat voor voeding heb je?[/quote:d4f468f226]

  De eerste semprons waren socket a :wink:
 • Nog even sparen dan, maar ik heb er wel zo'n 300 euro voor over denk ik, maar misschien kan ik beter nog eens stukje verder sparen totdat ik er een athlon 64 in kan doen of niet??
 • [quote:2c3b4dd9cb="Mr.nuub"]misschien kan ik beter nog eens stukje verder sparen totdat ik er een athlon 64 in kan doen of niet?[/quote:2c3b4dd9cb]Ja, maar dan heb je ook een nieuw moederbord nodig. Een Sempron 3000+ is trouwens niet eens zo'n slechte Socket A CPU, omdat deze een Barton core heeft met 512kB cache.

  Ik zou gewoon die eerder genoemde X800 RX nemen, is geen overkill voor jouw CPU en je zult het verschil t.o.v. de 9800Pro duidelijk merken. Verder denk ik dat je op de tweedehands markt ook nog een leuk bedrag terug krijgt voor je 9800Pro (ongeveer 70-75 euro), dus dan is je hele investering hooguit een eurootje of 100.

  Check voor een dergelijke kaart zoals ook eerder genoemd wel eerst goed die voeding van je, denkt aan min. zo'n 350W van een goed merk (of kijk even hoeveel ampères die voeding geeft op de 12V lijn, zie sticker op de zijkant van de voeding).
 • Ok, heel erg bedankt
 • Zou het trouwens wel overkill zijn met deze videokaart?? :

  HIS ATI Radeon X850 Pro 256MB voor 255 euro
 • Ik denk dat het een lichte overkill zal worden, maar koop liever een 7800GS à 270 euro ipv deze X850Pro, de GS is een stuk sneller.
 • Dan zou dat helemaal een overkill moeten zijn, of licht dat aan mij :P :P
 • Die Sempron loopt op 2.0GHz geloof ik. Leuk koelertje erop, lekker overklokken, dan valt het wel mee met de overkill lijkt me. Sempron's kunnen best snel zijn hoor :wink: .
 • Overklokken zit er voor mij niet op al kijk ik al naar men moederboard, goedkoper kan bijna niet :lol: maarja ik zou niet eens weten hoe dat werkt :D
 • Alles kun je leren :wink:
  Maar is je huidige systeem te traag? Anders spaar je gewoon even verder…
  Als agp videokaart kun je ook een 6800GS kopen, snel genoeg…
 • `Niet te traag, nog niet teminste maar ik wil over een tijdje zoals de nieuwe BIA 3 op unreal engine 3 goed spelen, ik weet niet of deze het over een jaar nog trekt
 • [quote:9fa1b40e24="Mr.nuub"]`Niet te traag, nog niet teminste maar ik wil over een tijdje zoals de nieuwe BIA 3 op unreal engine 3 goed spelen, ik weet niet of deze het over een jaar nog trekt[/quote:9fa1b40e24]

  maar dan kan je beter als BIA er is een nieuwe kaart kopen, want dan zijn er vast al snellere (of goedkopere) alternatieven..
 • Ik had op het forum bij hun gevraagt of mijn pc het zouw kunnen trekken op de unreal engine 3 maar zij zeggen dit:


  Alleen een andere videokaart (Een 6800 of hoger of een X1xxx-videokaart of hoger en nog 1GB RAM erbij.
  Die Sempron zou nog weleens heel vervelend kunnen doen…

  Met deze computer kun je Brothers in Arms: Hells Highway dus niet spelen, alleen de kale Unreal Engine 3.0 vreet al meer dan je computer kan leveren.


  en dat hier geen shader model 3.0 opzit en dat dat verreist is op deze engine
 • ja, maar waarom koop je dan niet nieuw spul als de Unreal 3 / BIA 3 er is? De huidige prijzen zullen dan veel lager zijn, en je kunt dan waarschijnlijk een snellere kaart kopen voor minder geld..
 • Ja dat wil ik denk ik ook doen, maar trekt men sempron het wel, ik weet het niet
 • [quote:f38b6770fd="FTI"]Een sempron is s754, ook al is de naam socket A (correct me if wrong)…[/quote:f38b6770fd]

  dat zal ik dan maar doen, socket A is geen socket 754, socket A had 462 pins.

  Ik zou overigens niet meer in dat beestje investeren, koop gewoon een nieuwe pc wanneer je oude het niet meer trekt. Of neem er genoegen mee dat je niet alles kan doen wat je zou willen.
 • [quote:1a3d489cb3="kid jansen"][quote:1a3d489cb3="FTI"]Een sempron is s754, ook al is de naam socket A (correct me if wrong)…[/quote:1a3d489cb3]
  dat zal ik dan maar doen, socket A is geen socket 754, socket A had 462 pins.
  [/quote:1a3d489cb3]

  Deed ik al :wink:
  [quote:1a3d489cb3]
  Ik zou overigens niet meer in dat beestje investeren, koop gewoon een nieuwe pc wanneer je oude het niet meer trekt. Of neem er genoegen mee dat je niet alles kan doen wat je zou willen.[/quote:1a3d489cb3]

  idd, met normale eisen kom je nog wel even toe met die pc….
  Dus wacht maar even met upgraden :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.