Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Piepen videokaart

Anoniem
NoepZor
16 antwoorden
 • goedeavond

  ik heb een ati radeon x850xt videokaart. hierbij wordt bijgeleverd: TRIXX overclocking Utility. helaas, zo gauw ik de fan 1 % hoger laat lopen, of 50, of maakt niet uit hoeveel, of de GPU/MEM 1 mhz verhoog, komt er een hoog gepiep van de kaart af, vastbesloten niet te stoppen tot de volgende reboot. ook als ik de boel weer terugclock, of op standard mode zet, geen resultaat. Hetzelfe verhaal bij ATItool. Aan het geluid hoor ik dat het GEEN speakertje of zoiets is, nee, het klinkt als een piepende condensator heet dat geloof ik. wie weet wat dit is? of dit normaal is? of ik het kan verhelpen?
 • Wat gebeurt er als je rivatuner gebruikt?
 • Gaat probleemloos stof :D

  alleen ziet me kaart (of in ieder geval dat programma TRIXX en ATItool) dan niet dat ik overclocked heb. maar wil zo graag weten wat het is… het is al meerdere keren gebeurd, ik bedoel, is het slecht voor je GPU, is het slecht voor je oren? :D :D
 • BUMP!

  maar dit topic geldt wel nog steeds, ben nog steeds er niet achter wat het zijn kan/ of het schadelijk is. iemand?
 • Wanneer het gepiep meer dan 90dB is, kun je er op den duur gehoorsbeschadiging oplopen.

  Heb je de kaart ook al in een abder systeem uitgeprobeerd?
 • [quote:4ab1ac91b1="Sylvester"]Wanneer het gepiep meer dan 90dB is, kun je er op den duur gehoorsbeschadiging oplopen.

  Heb je de kaart ook al in een abder systeem uitgeprobeerd?[/quote:4ab1ac91b1]

  Nee hoor, ik denk nog geen 40. maar irritant is het zeker.

  ik heb helaas geen ander systeem met PCI-e slot hier…
 • Vrienden of kenissen met een PCI-e slotje? ;)
 • [quote:50008b79d8="Sylvester"]Vrienden of kenissen met een PCI-e slotje? ;)[/quote:50008b79d8]

  Zeker. kan dat best een keer proberen inderdaad. maar Sylvester, waar denk jij dat het aan ligt? lijkt me toch de kaart zelf, niet het moederbord ofzo? mijn belangrijkste vraag is eigenlijk of het schadelijk is voor de kaart. weet je dat toevallig?
 • Zelf weet ik niet waar het aan zou liggen. Of het schadelijk is? Ik zou het om eerlijk te zijn niet weten.

  Probeer eens 3DMark een aantal keer achter eaar te draaien. Misschien dat het gepiep erger wordt en het dus een condensator kan zijn.
 • Dat gepiep ligt denk ik aan een condensator, een fotocamera hoor je ook zachtjes piepen nadat je hebt geflitst, daar zorgt een condensator voor de flits. Heb je misschien nog een andere pci-x kaart liggen? Dan kan je erachter komen of het aan je mobo ligt of videokaart.
 • gooi er eens een andere koeler op (zalman vf-series ofzo).

  ik had het zelf namelijk ook. Ik heb een Sapphire Radeon X850XT PCI-E, en wilde hem naar de PE versie clocken, man man man wat een gekrijs kwam eraf :S .. heb de standaard koeler vervangen voor een heuse Zalman VF900-Cu (da's de nieuwste en lijkt op een verkleinde cpu cooler als in Zalman 7000-Cu), en het gekrijs was meteen over :) .. en nu loopt ie heerlijk te dansen als een PE :)
 • [quote:165b538da2="M Z"]Dat gepiep ligt denk ik aan een condensator, een fotocamera hoor je ook zachtjes piepen nadat je hebt geflitst, daar zorgt een condensator voor de flits. Heb je misschien nog een andere pci-x kaart liggen? Dan kan je erachter komen of het aan je mobo ligt of videokaart.[/quote:165b538da2]

  PCI kaartjes zat, maar geen PCI-e… en het probleem treedt alleen op als ik hem overclock (bijv. met het door de fabrikant meegeleverde programma)

  zou niet weten hoe ik m'n 33K3 kodem moest overclocken :lol:
 • [quote:968ae38267="MReLecTro"]gooi er eens een andere koeler op (zalman vf-series ofzo).

  ik had het zelf namelijk ook. Ik heb een Sapphire Radeon X850XT PCI-E, en wilde hem naar de PE versie clocken, man man man wat een gekrijs kwam eraf :S .. heb de standaard koeler vervangen voor een heuse Zalman VF900-Cu (da's de nieuwste en lijkt op een verkleinde cpu cooler als in Zalman 7000-Cu), en het gekrijs was meteen over :) .. en nu loopt ie heerlijk te dansen als een PE :)[/quote:968ae38267]

  er gaat zeker een andere koeler op (Arctic Cooling Silencer, ATI). blij te horen dat het daaraan kan liggen. kan je die piep omschrijven? was het een brommende piep (van de FAN) of een piepende piep, als je begrjpt wat ik bedoel. ZEER hoog geluid.
 • Whaha sorry een typfout, ik bedoelde ook pci-e i.p.v. pci-x. Kan je de videokaart niet testen in een andere pc van een bekende, of onbekende? :P
 • ik ga ff een beetje rondvragen, zodra hij getest is horen jullie meer van me.
  tot zover bedankt!
 • bij mij was het een schelle piep. maar erg irritant.
  ik ben namelijk zéér gevoelig voor hoge tonen.
  maar de tonen verschillen ook van merk ..

  ik hoop dat een andere cooler een oplossing voor je biedt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.