Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

agp 8 x en 4 x

Anoniem
henk r
13 antwoorden
 • hallo,

  ik heb een vraag ik heb van iemand een oude pentium 3 450 mhz, gekregen.

  maar zonder videokaart,nu had ik nog een msi 440 mmx 64mb 8x agp liggen.

  die heb ik er in gedaan,maar omdat ik niet zeker ben of dit eigenlijk wel kan durf ik hem nog niet aan te zetten,hij lijkt wel te passen.

  weet iemand of dit mogelijk is? :o
 • dit kan gewoon, je hoeft je dus geen zorgen te maken.
  btw, het staat ook in de faq
 • nou…
  ik tweifel, is het een agp kaart van 0.8 volt of 1.5? Dat kan misschien tot problemen lijden als jouw moderbord de een of het ander niet ondersteunt.
 • tja,hoeveel volt die videokaart is ik weet het niet ook het moederbord weet ik weinig van,wat mij wel op gevallen is dat,de kaart past maar dat hij een klein beetje hoger in het videoslot staat dan zou moeten,ik merk dat aan het schroefje wat je moet vast draaien,dat lipje van de videokaart zit wat hoger dan normaal.

  klopt het,dat het videokaartslot verdeelt is in 2 delen,dus 2 vakjes met een schotje er tussen.

  je zou verwachten dat er 3 vakjes zouden moeten zijn,dus 2 schotjes er tussen.

  zoals de kaart er nu insteekt,steekt hij er in, volledig in het eerste vakje,maar het 2 de en laatste vakje daar zit het deel van de videokaart in met in de videokaart een uitsparing maar in het slot niet.

  ik vraag mij dus af of dit goed/normaal is.

  het is een erg ingewikkeld verhaal,maar ik weet niet hoe ik het anders uit moet leggen,ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel

  :wink:
 • Is het mogenlijk om een foto er van te maken. Als ik jouw verhaal zo lees denk ik dat de kaart niet goed zit.
 • ik zal de computer eerst nog eens open maken, en kijken of ik de kaart misschien er toch niet goed heb ingedrukt,je weet maar nooit.

  als dat niet lukt,dan kan ik best een foto nemen,maar kun je die foto dan ook plaatsen op het forum?
 • wel nu,ik heb de computer net weer even open gemaakt,zo gebeurt,en wat bleek de onderkant van de videokaart,daar waar dat chroomstalen plaatje zit,met de stekkeraansluitingen,daar zit een verlengd stukje chroomplaatje aan en dat zat te drukken op het moederbord,terwijl het tussen moederbord en de kast moet vallen.

  afijn hij zit er nu in elk geval goed in.

  denk je dat ik aan zou kunnen zetten,of moet ik nog meer voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat,er schade ontstaat? :)
 • 1. Hoofdletters en punten zijn er niet voor niets

  2. Zet gewoon aan. Een p350mhz kost geen drol meer en als het past dan past het, als het niet past merk je het vanzelf… :wink:
 • [quote:ab80b1fc11="FTI"]1. Hoofdletters en punten zijn er niet voor niets

  2. Zet gewoon aan. Een p350mhz kost geen drol meer en als het past dan past het, als het niet past merk je het vanzelf… :wink:[/quote:ab80b1fc11]
  Met dat eerste ben ik het wel eens, maar met het tweede punt niet echt. Als je echt zeker wilt zijn dat het goed gaat werken heb je informatie nodig van je moederbord en wat voor agp snelheden en kaarten ondersteunt. Op de internet sites van moederbord fabrikanten kun je vaak een lijst downloaden met alle kaarten die het moederbord ondersteunt. Programma op te kijken welk moederbord je hebt is Everest Home Edition.

  http://www.starfix.nl/includes/helpdesk/downloads/everest.php
 • Een AGP 1x/2x kaart past niet in een AGP4x/8x slot en omgedraaid. Dus als het past, werkt het gewoon… :)
 • okee,

  ik hou van zekerheid,ik kijk in de computer, of ik ergens kan ontdekken,welke het is, en daarna, hoop ik te kunnen ontdekken op internet of dit moederbord dit ondersteunt of niet.

  punt is van programma's, zoals everest of sisoftsandra,dat je de computer eerst moet starten,om dit te kunnen gebruiken,dit kan altijd later nog.

  als ik het niet kan vinden,zet hem maar gewoon aan het leven zit vol ricico's :D
 • Maar heb je geen andere videokaart om de computer op te starten dan? De oude die er in zat?
 • http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/22262245#bootniet :P
  Zoek en je zal vinden :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.