Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nvidia TV-out functionaliteit

Anoniem
Slashhead
3 antwoorden
 • jaren geleden was de GeForce2 MX de laatste grafische kaart die ik van Nvidia heb gekocht. vanaf dat moment heb ik alleen nog maar ATI kaarten gekocht. de reden hiervoor was simpel: kwalitatief waren de kaarten van de 2 fabrikanten altijd wel gelijk, maar ATI had een simpel en effectief werkend TV-out systeem, terwijl ik bij kaarten van Nvidia nooit normaal de TV-out functionaliteit werkend kreeg. ook kaarten van Nvidia die ik later heb gezien waren bijzonder onhandig hierin, misschien was het een simpele kwestie van niet gebruiksvriendelijke interface, maar ik kreeg het gewoon nooit aan de praat.

  hier sta ik jaren later, en ik ben van plan mijn ondertussen zwaar verouderde ATI Radeon 9800 te vervangen. normaal gesproken zou ik net zoals vroeger alleen nog maar naar ATI kaarten kijken. maar ik ben eigenlijk wel benieuwd of Nvidia iets aan zijn TV-out functionaliteit heeft gefixed. als het namelijk gewoon werkt, is er geen reden meer om alleen maar ATI kaarten te overwegen.

  herkent iemand zich in dit probleem dat Nvidia kaarten vroeger hadden rond TV-out? en weet iemand of dit ondertussen gewoon netjes, gebruiksvriendelijk en eenvoudig werkt? ik ga zeer spoedig een kaart in het middensegment kopen (tussen 150 en 200 euro), dus ik sta tevens open voor aanraders.

  alvast bedankt, Bart
 • Klopt. Ongelooflijk slecht opgelost door Nvidia, waar je toch ook voor betaald en had geen TV-Out mogen noemen. Extra en additionele (cpu-vretende) tools nodig moeten hebben (zoals bijv TV-Tool) om een fatsoenlijke TV-Out aan de praat te krijgen is ronduit slecht.

  Ati heeft dat in zijn chips gewoon beter voor elkaar en ook in de latere jaren, blijft Ati z'n TV-Outs op nivo hebben met een perfecte beeldweergave.

  Ik ben nooit meer veranderd en mijd om die redenen de Nvidia-kaarten.

  Omdat ik nog steeds niet de TV-out functionaliteit aandurf. De meeste mensen kijken naar performance en gaming, gebruiken TV-outs weinig wellicht, maar wanneer die wel gebruikt gaat worden, zit je met een Ati gewoon goed.
 • ok thanx, dan is het voor mij duidelijk dat ik gewoon bij ATI blijf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.