Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

GPU wordt steeds koeler met overklokken :o

Anoniem
tinus89
14 antwoorden
 • is dat niet wat raar? ik doe er steeds 10 mhz bij:

  stock na 3 min 76 ' C
  +10 na 3 min 77 ' C
  +20 na 3 min 76 ' C
  +30 na 3 min 72 ' C

  kan dit wel?

  ik verhoog dus mem & core steeds met 10 mhz. ik meet de temp met TRIXX, een GPU burn tooltje met temp uitlezer.
 • misschien moet je eens wat langer testen dan 3 minuten, mijn X850XT haalt pas na een half uur de maximale temperatuur, vanwege de stijgende kasttemp. Verder is 78 vrij hoog, lager is beter, en wat ook kan, is dat de temperatuur wel stijgt, maar daardoor de fan harder gaat draaien en dat hij daardoor toch weer daalt.


  EDIT: ik zie dat je een ook X850XT hebt. Zet met rivatuner of Atitool (zowieso veel beter dan het bijgeleverde Trixx) de Fan op een hogere snelheid, hij moet veel koeler kunnen blijven(die van mij word na een uur gamen 58C, met OC, verder dan PE speeds.
 • Gaan er misschien ook case- of powerfans sneller draaien? Door hogere kasttemperatuur, of toenemende belasting van de voeding.
 • Nee, blijft op standard (5 % fan speed) lopen.
  meer % speed is veel luidruchtiger, boven de 25 % wordt het ondraaglijk:

  5 % fan 76 ' C
  25 % fan 67 ' C
  50 % fan 61 ' C
  75 % fan 60 ' C
  100 % fan 59 ' C

  op de standaard clock speeds. na 3 min 'primen'.

  trowuens Tinus hoe ver heb jij hem gekregen met OC'en?
 • Tinus89 zei daarnet al, dat je even wat langer moet meten en observeren, ga eens een flink zwaar spel spelen (BF2, WoW) gewoon half uurtje, en dan nog eens naar je temps kijken… zo ben je inderdaad ontzettend lang bezig met overklokken, maar voort wat hoort wat
 • Waarom nou gamen als ik een burn ding heb dat de GPU maximaal belast?

  ik zal hem een half uur aanzetten. post zo de resultaten! :D

  Voilla:

  max temp 81,9 ' C op 5 % fan speed. redelijk hoog, ik ga er een nieuwe koeler opzetten. korte tussenvraag: AC Silencer of zalman?

  ps: weer ff terug op de oorspronkelijke vraag: is het mogelijk dat een GPU koeler blijft onder [u:4e0c159c33]exact[/u:4e0c159c33] dezelfde omstandigheden, wanneer deze 10 Mhz hoger geklokt is?
 • ik heb hem net afgeklokt op het maximum: 580MHz core 620 MHz GPU. Die van mij heb ik een arctic koeler op gezet die, ingesteld met atitool, tot 40C op 25% hangt en daarna naar 100% koeling gaat, en dan hoor ik hem niet, en hij word dan 59C GPU en 48C mem. Hoe warm hij zonder OC word weet ik niet. Welk merk X850XT heb je?

  en dat hij koeler blijft is óf toeval óf het heeft te maken met dat je hem maar zo kort test. En ik zou echt wat doen aan je koeling, ik wil mn GPU liever geen 80C laten worden.
 • raad je me deze aan of toch eerder eentje uit de Zalman serie zoals deze

  Sapphire X850XT heb ik
 • ik heb zelf zo'n Zalman, maar dan helemaal van Koper. Draait hartstikke mooi op 5V, onhoorbaar. En m'n 6600GT blijft met 20% OC (600/1200 ipv 500/1000) rond de 62 graden hangen terwijl ik bijvoorbeeld Oblivion speel of een dergelijk spel.
 • Zalman is altijd goed met hun koelers… kun je niet mee de fout ingaan.
 • tenzij hij niet past :wink: zoals bij mij het geval was. Ik heb inderdaad die arctic. Welk merk X850XT heb je? Ik heb de Sapphire. Houd hem perfect koel, en heerlijk stil. Die standaard koeler is een ramp.

  EDIT: jij ook de Sapphire zo te zien. Hij koelt goed, en een groot voordeel vind ik dat hij de koele lucht naar buiten blaast. Ik zou voor de arctic gaan.
 • ik heb ook de Sapphire :D

  ps ben ff nieuwe draad begonnen, puur met de vraag welke het stiltst+koelst is, nogal lastig, ik weet het, maar wil zo graag een koeler die @ 12 volt ook nog niet het geluid maakt van een straaljager ;)

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=1112751#1112751

  EDIT: tinus, vertel eens wat m eer over dat niet passen? is wel interessant voor mij, met exact dezelfde kaart! wat lukte er niet?
 • bij een vriend van mij moest je doe koeler verbouwen of een van die geheigen koelblokjes er niet op plaatsen
 • Ik hen voor de ASUS X850 XT een zalman VF700CU. en deze koelt echt prima. Ik had wel een klein probleempje met de RAM koelblokken: eentje kwam tegen het metalen balkje waarmee de koeler vast zit (aan de andere kant van de gpu dus). Om hem te laten passen moest het koelblokje scheef, zodat een halve millimeter onbedekt was, of een van de koelribben een stukje ombuigen. Verder een prima koeler met weinig geluid. Ik zou alleen niet de led-variant nemen, want je ziet er niets van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.