Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

DVI?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik ben vanplan een nieuwe pc te kopen en daar zit een sli in van 2 XFX GeForce 7900GT XT 256MB 2xDVI PCIe kaarten. Nu vroeg ik me af wat dat dvi precies inhoud. Wat ik er van begrijp is het een aansluiting of iets dergelijks die mooi beeld geeft op een beeldscherm die het ondersteund. Nu heb ik een vaag tft schermpje van 3 jaar oud die het dus vast niet ondersteund. Betekent dit dat ik het best een nieuw beeldscherm kan kopen dat dit wel ondersteund omdat ik anders zoveel mis van de beeldkwaliteit die mijn videokaarten genereert?
 • Veel zal je niet missen. DVI zorgt voor een rustiger beeld, maar zal je niet merken in games.

  [size=7:69b31177e8]Correct me if i'm wrong…[/size:69b31177e8]
 • Maar het blijft zonde om met een oud 15 "? 17"? flutschermpje te gaan gamen met 2 7900XT kaarten. vertel eens wat meer over je huidige scherm als je wilt
 • vooral de stilstaande beelden worden inderdaad scherper dacht ik, en hogere resoluties zijn haalbaar. Helaas zijn er nog geen (comsumenten) monitoren die dergelijke resoluties ondersteunen die niet meer gepakt worden door D-Sub.


  Je hebt wel een verloopstukje nodig als je een D-Sub monitor aan wilt sluiten op DVI.

  Edit: inderdaad, als je TFT te langzaam is(25ms bijv) heb je niks aan je dikke systeem omdat je dan ghosting als de tyfus krijgt.
 • DVI is idd. met name nuttiger bij office-applicaties of bij fotobewerking. Voor games moet je je ook afvragen of twee 7900GT's in SLi niet erg veel overkill is: voor 1280x1024 heb je al meer dan genoeg aan één 7900GT.
 • DVI is zoals eerder vermeld hierboven vooral zinvol met Office/webbrowsing/fotobwerking e.d.
  Het beeld is dan een stukje rustiger met DVI ten opzichte van de meeste analoge schermen. Nu heb ik inmiddels een paar zeer goede analoge schermen gezien waar zelfs bij tekstverwerking bijna geen verschil met dvi waar was te nemen.
  Sommige TFT schermen met DVI zijn zo'n 100 euro duurder dan het zelfde scherm zonder DVI, dat is het absoluut niet waard. Als het prijsverschil zo'n 20 a 25 euro is dan kan ik het wel aanraden.
  Tenzij je voornamelijk games speelt want dan zie je het verschil toch niet. (mits je op native resolutie speelt).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.