Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Breedbeeld TFT

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  ik heb laatst een breedbeeld tft scherm mogen bewonderen bij een vriend van me. Ik speelde al langer met het idee om een tft scherm aan te schaffen maar nu heb ik ook maar meteen besloten het goed te doen. Ik wil een breedbeeld tft kopen omdat ik het mooiere (en efficiëntere) schermen vind. Ik ben eerst gaan zoeken naar een scherm met een resolutie van 1680x1050. Prijzen van kwalitatief goede schermen beginnen in dat segment rond de €400,-. Nu heb ik net een Samsung 940BW gezien en het design bevalt me evenals de specificaties, het merk en de prijs (+/- €300,-(!!!)).

  Ikzel heb echter geen noemenswaardige ervaring met tft schermen en ik vroeg me af of de schermen van samsung degelijk genoemd kunnen worden?? En dan ook de stabiliteit van de voet etc.

  Het enige nadeel tov de andere is dat deze een slagje kleiner is. 19" ipv 20", en daarmee ook op een andere resolutie zal functioneren, 1440x900. Wordt deze resolutie of uberhaubt een breedbeeld modus ondersteunt in games?? Dit is namelijk een van de redenen om een breedbeeld aan te schaffen.
 • Samsung levert kwalitatief goede schermen. Over het algemeen worden de schermen van samsung gezien als de beste om te gamen (930BF, 940BF).
  Ik ga er vanuit dat dat bij breedbeeldschermen niet anders is.

  Op je vraag hoe het zit met breedbeeld in games het volgende.
  De allernieuwste games ondersteunen vaak tevens breedbeeldresoluties. Echter met oude games is dat helaas nog vaak niet het geval, met als gevolg dat het beeld wordt uitgerekt in de breedte. Je kan natuurlijk dan wel aangeven dat je zwarte balken aan de zijkant wil, maar goed dat is ook zonde.

  http://www.widescreengamingforum.com/masterlist.php

  op dit forum kan je zien welke games breedbeeld ondersteunen, welke mogelijkheden er zijn etc. Bij sommige games is door middel van simpel een ini file aan te passen met je resolutie bijvoorbeeld te bewerkstelligen dat je verticaal iets minder ziet, of juist horizontaal meer. Maar dat is afhankelijk van de game.
 • 19" vind ik persoonlijk wat te klein voor een breedbeeld scherm, vanaf 20" (1680x1050) word het pas itteresant. Dit is overigens mijn ervaring en persoonlijke mening, het kan zijn dat jij daar anders tegen aan kijkt.

  Ik zou wat geld extra sparen en een 20" widescreen nemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.