Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Betere videokaart maar slechtere prestaties

Anoniem
Cor vd H
14 antwoorden
 • [quote:fe906db3ff]Misschien verkeerde Driver geïnstalleerd? Verkeerde AGP snelheid in bios ingesteld?[/quote:fe906db3ff]Ik heb de meegeleverde driver cd gebruikt, in de bios heb ik nog niet gekeken.
 • Wat ik had: Asus V8200 series Geforce3 Ti 200 met 64 mb geheugen.
  Wat ik nu heb: Asus nvidia Geforse N6200 met 256 mb geheugen.

  Ik dacht hier mee vooruit te gaan aangezien er 4x zoveel geheugen op zit, maar bijvoorbeeld GTA SA start nu gewoon helemaal niet meer. (pc loopt vast als ik het spel start)
  Ik had namelijk zo af en toe schokkerig beeld wanneer er even veel gebeurde in het spel en dacht dit dus te verhelpen met een andere videokaart.
  volgens de man in de winkel zou dit ook zo zijn omdat er dus meer geheugen op zit, maar ik ben er alleen maar slechter op geworden.
  Miskoop, of is er nog wat aan te verbeteren?

  Mijn systeem: Win xp pro sp2, AMD 2800+, 512 mb intern, creative geluidskaart soundblaster live.
 • De 6200 is een budgetkaart, je kunt er sowieso niet al teveel van verwachten. Het probleem met nieuwere videokaarten is, dat ze ook alles kunnen renderen. Een directx 7 of 8 compatible kaart rendert niet alle directx 9 effecten, en geeft daardoor vaak betere resultaten. Als je serieus wilt gamen, denk dan aan minimaal een 6600GT oid. Er schijnt ook een 6800 onder de 100 euro verkrijgbaar te zijn. Staar je niet blind op hoeveelheid geheugen, dat is maar een getal.
 • Die 6800 is ook wel te vinden bij Dollarshop.nl

  Navigeer vervolgens naar:

  VGA Kaarten -> AGP -> 6800 -> zie de onderste videokaart.

  Wanneer je meer geld te besteden hebt, is de 6800GT voor € 159,- een aanrader :wink:

  edit: Typfoutjes
 • Wat ik ook in de winkel begreep is dat ik niet de nieuwste generatie videokaarten kan plaatsen op mijn moederbord omdat dit niet zou passen of niet zou werken. (kan iemand mij dit eens uitleggen)
  Een nieuw moederbord is dan de enige optie, maar daar begin ik nog maar niet aan.
  Die 6600 GT of 6800 GT is dat ook van het merk asus en kan ik die zonder problemen plaatsen?

  Mijn moederbord: MSI K7 delta
 • Je moederbord heeft zeer waarschijnlijk een agp slot. De nieuwere kaarten hebben meestal een PCI-express aansluiting, en passen daar niet in. De keuze is dus wat beperkter, maar er zijn best nog wel goede kaarten verkrijgbaar voor agp. Zeker in de geforce 6 serie.
 • De nieuwste videokaarten hebben een PCI-Express aansluiting. De vorige generatie heeft een AGP-aansluiting op de videokaart zitten. Het voordeel van PCI-Express is de grotere bandbreedte t.o.v. AGP

  Jouw moederbord heeft dus ook een AGP-aansluiting. Dit is niet compatible met PCI-Express.

  Asus heeft ook 6600GT's en 6800GT's in hun assortiment. Deze zouden zonder enige problemen moeten werken i.c.m. met je systeem mit ze AGP zijn.

  Ik hoop hiermee voldoende te hebben uitgelegd. ;)
 • Damn, is die Gerben net weer eerder hoor.. :roll:
 • [quote:ee88828c29="Sylvester"]Damn, is die Gerben net weer eerder hoor.. :roll:[/quote:ee88828c29]]
  Nou en…

  Maar is die 6200 geen turbochache kaart? Dus dat hij het videogeheugen van het interne geheugen haalt?
 • Turbocache werkt alleen met PCIe, dus kun je gevoeglijk aannemen, dat dat hier niet van toepassing is.
 • [quote:108ca7955c="gerben"]Turbocache werkt alleen met PCIe, dus kun je gevoeglijk aannemen, dat dat hier niet van toepassing is.[/quote:108ca7955c]
  Maar je kunt wel een nieuwe videokaart kopen, doch is het probleem van de TS niet opgelost. Misschien verkeerde Driver geïnstalleerd? Verkeerde AGP snelheid in bios ingesteld?
 • die 6800 en 6800GT bij dollarshop zijn ook AGP kaarten hoor
 • [quote:aa7c9fcb7b="Cor vd H"][quote:aa7c9fcb7b]Misschien verkeerde Driver geïnstalleerd? Verkeerde AGP snelheid in bios ingesteld?[/quote:aa7c9fcb7b]Ik heb de meegeleverde driver cd gebruikt, in de bios heb ik nog niet gekeken.[/quote:aa7c9fcb7b]
  Oude drivers verwijderd ? En zo slecht is een 6200 nu ook niet hé
  Zal nog vele games op 800*600 en 1024*768 fantastisch draaien.
  Is tevens ook te overklokken en unlocken naar een 6600 :)
 • De drivers van een cd'tje zijn vaak sterk verouderd. Intussen zullen er wel de nodige fixes zijn toegevoegd aan de nieuwste driver die bijv. een game als GTASA beter laten draaien. Kijk voor de driver(84.21 als ik me niet vergis) eens op www.nvidia.com.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.