Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

TFT repareren

Anoniem
-stof-
5 antwoorden
 • Ik heb twee TFT's. Van een werkt de backlight, van de ander niet.
  Maar deze ziet er perfekt uit. Dus wil ik proberen van twee halven een heel te maken.

  Mijn vraag, wie heeft ervaring met het repareren van TFT schermen?

  PS Zonde om het spul in de vuinisbak te deponeren.
 • Tenzij je echt een expert bent (en zelfs dan nog) is het onmogelijk een TFT open te maken, reparaties uit te voeren en hem dan weer inelkaar te zetten. Laat staan dat je 2 TFT's gaat "mengen". En daarnaast snap ik niet waarom je je werkende TFT gaat mollen, waarom gebruik je die niet gewoon?
 • Ik denk dat van 1 scherm het display kapot is, gezien de opmerking over '2 halven' ;) In theorie moet het kunnen, maar je hebt er de nodige electronica ervaring voor nodig. En als je die ervaring hebt had je zelf kunnen beoordelen of het wel of niet kan ;) Je kunt allicht ff kijken of het een kwestie van overzetten is of dat je flink moet gaan knutselen. In dat laatste geval: niet aan beginnen….
 • Oef!
  Een TFT heeft twee delen, backlight en aansturing. Bij mijn scherm is het backlight OK, maar de aansturing werkt niet. Dus als ik een 'defect' scherm kan vinden waarvan alleen het backlight niet werkt, kan ik dus van twee halven een hele maken.
  Mij is altijd geleerd bruikbare spullen niet weg te gooien.

  Overigens, ik ben geen expert, maar met wat schroefjes losdraaien heb ik het scherm reeds netjes in de twee componenten opgedeeld.
 • Kheb gehoord dat je van diegene zonder backlight ook een beamer kunt maken door hem op een overheadprojecter te monteren

  Freek

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.