Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beeldscherm probleem met laptop Acer 1712.

Anoniem
willymilan
14 antwoorden
 • Als het systeem opgestart is met windows xp, geeft het beeldscherm in de iconen en de afbeeldingen slecht weer, er zitten strepen in en lijkt of het beeld niet goed sluit. Ook als ik een programma ga openen dan staat in het rode kruisje waarmee je het programma kunt afsluiten kleine vertical witte balkjes in lijkt het.
  De tekst opbouw ziet er goed uit. Als ik een ander programma open, wordt hij goed opgebouwd maar de in afbeeldingen zitten allemaal rare strepen op puntjes in en de tekst ziet er weer goed uit.
  Heb het systeem geheel opnieuw opgezet maar heeft niet geholpen.
  Als ik een tweede beeldscherm aansluit geeft dat scherm een prima resultaat zoals het moet zijn, maar de laptop heeft nog steeds het probleem.
  Als ik opstart in veilige modes F8 en kies voor vga gebruiken dan doet de laptop het soms prima en ziet alles er perfekt uit, totdat hij stopt na ongeveer tien minuten, ingesteld door mij en als ik hem dan weer wakker maak zijn de afbeeldingen weer slecht.
  Heb al nieuwe drivers (omega) geprobeer maar dat maakt ook niks uit.
  De videokaart is een Geforce FX Go5700 64mb.
  Geheugen 1 GB en een 120 GB harddisk.
  Weet iemand misschien de oplossing of is de videokaart/beeldscherm niet goed meer.


  M.vr.gr.

  Willymilan
 • Klinkt als artifacts. Die ontstaan meestal door oververhitting, of een defect aan de videokaart. Draait de koeler nog wel goed, en zit ie niet vol stof?

  Artifacts kun je detecteren met bijvoorbeeld atitool (werkt ook voor nvidia).
  http://www.techpowerup.com/atitool/
 • [quote:17f5e870ea="gerben"]Klinkt als artifacts. Die ontstaan meestal door oververhitting, of een defect aan de videokaart. Draait de koeler nog wel goed, en zit ie niet vol stof?

  Artifacts kun je detecteren met bijvoorbeeld atitool (werkt ook voor nvidia).
  http://www.techpowerup.com/atitool/[/quote:17f5e870ea]

  De koelers draaien goed en er is geen stof aanwezig (pas geleden nog schoongemaakt.

  Willymilan
 • [quote:d09b58f118="gerben"]Klinkt als artifacts. Die ontstaan meestal door oververhitting, of een defect aan de videokaart. Draait de koeler nog wel goed, en zit ie niet vol stof?

  Artifacts kun je detecteren met bijvoorbeeld atitool (werkt ook voor nvidia).
  http://www.techpowerup.com/atitool/[/quote:d09b58f118]

  Heb het programma gedownload en geinstalleerd, hij herkent de videokaart. Heb laten scannen naar artifacts zo'n 10 minuten.
  Geeft geen fouten aan.
  Als ik find max core probeer te starten krijg ik de melding: your memory is overclocked
 • Overklokken lijkt me niet aan de orde, aangezien ja al problemen hebt. Het programma alleen gebruiken voor artifacts. Maar zo te horen zijn die er niet. Je zou het nog eens wat langer kunnen laten draaien. Denk dat je het toch moet zoeken in een beschadigde driver. Verwijder je huidige driver eens met drivercleaner, en installeer hem opnieuw. Liefst gewoon de nieuwste nvidia driver gebruiken.
 • Een vriend van mij had een keer een verkeerde driver staan op de bijgeleverde cd. Het beeld was echt heel raar, geen artifacts, maar ik kan het niet echt uitleggen. Dit soort dingen komen dus ook voor met de standaard bijgeleverde drivers.
 • [quote:a01c6b75a1="gerben"]Overklokken lijkt me niet aan de orde, aangezien ja al problemen hebt. Het programma alleen gebruiken voor artifacts. Maar zo te horen zijn die er niet. Je zou het nog eens wat langer kunnen laten draaien. Denk dat je het toch moet zoeken in een beschadigde driver. Verwijder je huidige driver eens met drivercleaner, en installeer hem opnieuw. Liefst gewoon de nieuwste nvidia driver gebruiken.[/quote:a01c6b75a1]

  Ik heb een nieuwe driver van nvidia gedownload en toen via software de "oude" driver weggehaald.
  Laptop opnieuw opgestart en komt tot windows logo en daarna zwart beeld.
  Het systeem wordt verder wel geladen want ik hoor de tune en wireless internet springt aan.
  Ook geprobeerd via f8 om in veilige modus te starten maar dat lukt ook niet meer.
 • Boot eens van een dos floppy, en kijk of je beeld krijgt. Linux live cd is ook een optie.

  Sluit eens een externe monitor aan, als je die hebt.
 • [quote:c11798624a="gerben"]Boot eens van een dos floppy, en kijk of je beeld krijgt. Linux live cd is ook een optie.

  Sluit eens een externe monitor aan, als je die hebt.[/quote:c11798624a]

  Ik heb linux live cd opgestart en dat ging prima maar had wel veel artifacts, vooral bij de gekleurde teksten bij het opstarten, had beeld en kon programma gewoon goed uitvoeren.
 • Dan vrees ik toch dat je "videokaart" is overleden. Tijd om de koopbon op te zoeken, en aanspraak te maken op garantie.
 • [quote:2521377678="gerben"]Dan vrees ik toch dat je "videokaart" is overleden. Tijd om de koopbon op te zoeken, en aanspraak te maken op garantie.[/quote:2521377678]

  Dan ga ik dat doen, bedankt voor je uitleg en snelle beantwoording, ben er zeer mee geholpen, dank je wel Gerben.

  Heb ik nog eeeeen vraagje, moet de laptop daarvoor terug naar Acer, of kun je dat ook zelf doen als je een handleiding hebt van zo'n acer aspire 1712
  Smi.

  Willymilan
 • Als er iets kapot is moet hij terug naar de winkel. Daar wordt hij gerepareerd of opgestuurd. Als je hem zelf openmaakt, vervalt de garantie :(
 • Normale garantie via de winkel (vaak 1 jaar), verlengde garantie via acer of importeur. Een laptop waar je nog garantie op hebt, zou ik nooit aan gaan sleutelen. Al helemaal niet als je dat nog nooit gedaan hebt. Het kan een crime zijn om dat ding alleen al open te krijgen.
 • [quote:0afe8df6e2="gerben"]Normale garantie via de winkel (vaak 1 jaar), verlengde garantie via acer of importeur. Een laptop waar je nog garantie op hebt, zou ik nooit aan gaan sleutelen. Al helemaal niet als je dat nog nooit gedaan hebt. Het kan een crime zijn om dat ding alleen al open te krijgen.[/quote:0afe8df6e2]

  Dit vond ik nog op het internet:

  Very sweet! Remove 7 screws and you have access to the world as far as the Acer 1712 is concerned. All screws are retaining so you won't drop them into the unit (good thinking). The small black box centered and to the front is the subwoofer which no specs said it even had. We also noticed it has the 10/100/1000 ethernet which none of the specs including Acers own say it has ?!?!


  Yes, the video card (NVIDIA 5700GO) is removable and Acer will not confirm their current status on upgrades including the ATI9700, but their distributors basically said "don't be surprised if an upgrade shows up". Take that for what you feel it's worth.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.