Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

TV dvd kijken, 1ste scherm ook fullscreen?

Anoniem
Indy-jones
2 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik ben nu dus bezig met het aansluiten van m'n TV op m'n computer. Dit gaat behoorlijk goed, de kleuren en dergelijken worden goed weergenven, en de goede resolutie heb ik ook gevonden.

  Ik heb de TV aangesloten via de S-video aansluiting op m'n 6600GT van XFX, een ronde stekker met behoorlijk wat pinnetjes. (dus niet eentje met een rechthoekje en 6 pinnen, maar een stuk of 12 pinnetjes zijn het geloof ik).

  Ik heb in het menu van Nvidia, driver versie 84.56, de beeldscherminstelling op Dual view gezet, zodat ik afzonderlijke resoluties in kon stellen enzovoorts. Als ik nu met mijn muis naar rechts ga, kom ik vanzelf terecht in m'n TV, wat ik eerst niet wist dus was ik steeds de muis kwijt :P

  Maar nu komen de problemen:
  - Als ik een DVD wil kijken op m'n televisie, dan open in PowerDVD, met Nvidia stuur ik het afspeel venster naar m'n TV scherm toe, dat gaat ook goed. Het controle paneel laat ik op het standaardbeeldscherm. Maar dan komt het: Als ik op play druk, gaat de DVD afspelen op m'n TV, maar ook het primaire beeldscherm springt op fullscreen…..

  Om de PC weer onder controle te krijgen, moet ik eerst op de windows vlag drukken, vervolgens moet ik dan zorgen dat in m'n TV de dvd niet op Fullscreen speelt, en daarna moet ik PowerDVD op m'n TV afsluiten zodat ik daarna de muis weer kan zien op m'n hoofdbeeldscherm. Nogal irritant dus :wink:

  - Het bureaublad wordt op mijn TV slechts voor een klein stukje weergegeven, ik zie bijvoorbeeld alleen het wiel van m'n auto op m'n normale achtergrond. Als ik een programma in m'n TV op fullscreen zet werkt dat wel goed, dan zie ik alsnog de hele film enzo, maar toch zou ik graag willen weten hoe dit verholpen wordt.

  Erik
 • Ik denk dat je overlay-instellingen verkeerd staan. Hier kan je vinden hoe je dat goed instelt.

  Succes! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.