Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Dual GPU kaarten

Anoniem
Slashhead
5 antwoorden
 • http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=3016

  [img:89dbd8a271]http://images.dailytech.com/nimage/1916_large_his-gemini-front_qGH3RPO2BF4Y.jpg[/img:89dbd8a271]

  Volgens mij wordt dit niks…
  Maar er wordt gezegd dat je mogelijk 1 GPU kunt instellen voor physics.

  Lijkt me toch handiger dat je je oude VGA kaart kunt inzetten als physics accelerator en de nieuwe gewoon alle graphics laat doen. Dus stel je koopt nu een X1600XT. Deze vervang je volgend jaar door een X2600XT en dan "degradeer" je de X1600XT tot physics unit.
 • Ik snap het nut van die Physicskaarten sowieso niet helemaal, kan iemand me dit uitleggen?

  Verder snap ik ook je idee niet, maar het klinkt stoer. Ik denk iig wel dat je een SLI/Crossfire bord nodig gaat hebben want je hebt dan ook 2 kaarten.
 • Doel van physicskaart:

  *klik*

  Begrijp alleen niet hoe een GPU zou kunnen omgezet worden naar physics processor, zijn toch compleet verschillende taken? :roll:

  grtz, thommich
 • Een GPU is gewoon een soort processor met meer op grafische toepassingen gebouwde instructies, echter kun je (aldan via een omweg) gewoon allerlei berekeningen uitvoeren.

  Mij lijkt trouwens een combinatie van bijv. een high-end chip en een erbij opgebouwde Physix chip een veel elegantere oplossing.
 • Kortom: weer een idee dat het waarschijnlijk niet gaat halen, omdat er een betere oplossing is. Het is opzich wel nodig extra processoren te gaan gebruiken. Er zijn al zo veel taken aan andere processoren toegewezen: CPU, GPU, APU (of hoe ze dat ding op je geluidskaart ook noemen), zodat een aparte physics processor een logische volgende stap is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.