Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

club3d ati x800rx agp

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Beste forummers,

  Ik heb sinds kort een ati r800rx van club-3d (agp). Nu heeft deze 12 Pipelines open staan. Nu heb ik op een aantal sites gelezen dat je er nog 4 open kunt zetten en dat dat een behoorlijke performance kan opleveren. Heeft een van jullie ervaring hiermee en kan hij mij vertellen hoe dit met ATI kaarten moet, weet wel hoe je nvidia kaarten overklokt maar heb met ati nog geen ervaring.

  Wie kan mij helpen?

  alvast bedankt.
 • Heeft die er 12 open staan? Ik dacht dat de X800GT altijd 8 open had, alleen de X800GTO heeft er toch 12, of is dat niet zo bij AGPx8?

  In ieder geval, je zou een bios kunnen zoeken van X850XT en je kaart flashen, waarmee je in een keer van je garantie af bent, maar als het lukt heb je wel een X850XT, misschien zijn er nog andere biossen van ATi kaarten die je kan gebruiken. Misschien kan je bij AGP ATi kaarten ook wel pipes unlocken met rivatuner net als bij de 6800LE, maar dat weet ik niet.
 • Mijn kaart heeft 12 pixel pipelines http://www.club3d.nl/distri/pdf/CGA-RX86TVD.pdf

  als je de bios moet flashen lijkt mij dat niet zo goed idee. Ik dacht dat het mss op dezelfde manier kon als bij nvidia met rivatuner.

  Heeft iemand ervaring in het overclocken/unlocken van deze kaart?
 • Welke core-aanduiding heeft deze kaart? Dat is waarschijnlijk R4.. Mocht je een R480 hebben, kun je 'm flashen naar een X850XT, omdat die dezelfde core gebruikt.
 • [quote:e351d8b210="tomtom137"]Welke core-aanduiding heeft deze kaart? Dat is waarschijnlijk R4.. Mocht je een R480 hebben, kun je 'm flashen naar een X850XT, omdat die dezelfde core gebruikt.[/quote:e351d8b210]

  dat zei ik al, maar dat leek hem geen goed idee, moet je even lezen.
 • R420 core, naar mijn weten geen inactieve pipelines.
  http://www.club-3d.nl/productshow_vga.php?gpu_brand=ATI&ordercode=CGA-RX86TVD&show=&p=&filter=&l=en

  Edit: Toch wel, de R420 core is ook gebruikt voor de X800XT PE? :roll:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Radeon_R420
 • op andere forums werd ook wel gezegd dat je de 4 overige pipelines kon open gooien alleen nergens hoe?

  Iemand enig idee?
 • [quote:af2ef574fc="roijackers"]op andere forums werd ook wel gezegd dat je de 4 overige pipelines kon open gooien alleen nergens hoe?

  Iemand enig idee?[/quote:af2ef574fc]

  Flashen, naar X800XT (k zou geen PE proberen)
 • Ok en hoe doe ik dat met een ATI kaart
 • Kijk met rivatuner, ik zou nooit zomaar gaan flashen als het ook simpel kan
  In de faq staat het hoe het moet met een 6800LE, de werkwijze is wrs hetzelfde :)
 • Niks flashen lees inderdaad eerst maar eens de faq over
  pipelines unlocken.

  Krijg je slecht beeld dan zet je ze slechte weer dicht.
  Hierna ga je overklokken en dat gaat hetzelfde als bij nvidea.
 • Houdt er rekening mee dat bepaalde kaarten niet te softmodden zijn naar 16 pipelines, omdat de inactieve quad van 4 pipelines ook disabled kan zijn d.m.v een lasercut op de kaart zelf.

  Verder weet ik van de X800GTO2 dat ie te modden is d.m.v. een BIOS-flash en niet via RivaTuner. Het hoeft dus niet zo te zijn dat deze X800RX ook gemod dient te worden via een BIOS-flash. Maar je kunt het natuurlijk altijd ff proberen met RivaTuner. :wink:
 • Ik ben op internet gaan snuffelen nog ff en toen las ik dat rivatuner geschikt was voor nvidia cards en dat je voor ati ATItool moet gebruiken, klopt dat?
 • nee

  :lol:
 • OK Bedankt, ik weet genoeg, ik ga het proberen.
 • [quote:b0cd06b12f="Obi-wan-kenobi"]Houdt er rekening mee dat bepaalde kaarten niet te softmodden zijn naar 16 pipelines, omdat de inactieve quad van 4 pipelines ook disabled kan zijn d.m.v een lasercut op de kaart zelf.

  Verder weet ik van de X800GTO2 dat ie te modden is d.m.v. een BIOS-flash en niet via RivaTuner. Het hoeft dus niet zo te zijn dat deze X800RX ook gemod dient te worden via een BIOS-flash. Maar je kunt het natuurlijk altijd ff proberen met RivaTuner. :wink:[/quote:b0cd06b12f]

  Het lijkt me als ze gelasercut zijn, dat ze dan ook d.m.v. een BIOS-flash niet zullen werken…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.