Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Mijn computer moet wennen aan de gebieden

Anoniem
FTI
20 antwoorden
 • zet de instellingen voor te testen eens een stuk lager :)
 • Ik denk dat je PC nog bezig is om de data van het nieuwe gebied in het geheugen te laden. Als je PC alle data van tevoren zou moeten laden zou het veel langer duren voordat je in het spel zit. Nu wordt de data pas opgehaald als het nodig is.
 • Ik heb het nu bij de Sims 2 en bij SimCity 4 Deluxe dat mijn computer moet 'wennen' aan de plaatsen. In het begin gaat het zeer schokkerig, maar na een paar seconden in een gebied rondhangen met de camera gaat het weer gewoon soepel. Als ik dan naar een ander gebied van de map ga, gaat het daar weer schokkerig. Als ik dan weer naar gebied #3 van de map ga bijvoorbeeld, gaat het ook schokkerig. Maar als ik dan naar gebied #1 terugga, dan gaat het gewoon soepel. Dus dan gaat het uiteindelijk bij die drie gebieden soepel, en aan de rest moet ie nog wennen. Bij de Sims is het niet zo erg, want daar is het gebied best klein, maar bij SimCity, als ik daar de zo ongeveer 1000 verschillende gebieden van mijn camera moet laten wennen voordat het eindelijk soepel gaat, dat is gewoon irritant!


  Mijn hardware en OS:
  Windows XP Pro met SP2
  Videokaart: ATI Radeon 9600 Pro
  Moederbord: ASUS P4P800SE
  Processor: Intel Pentium IV 3,2 GHz
  RAM: 768 MB
  Geluidskaart: Trust 511
  Harde schijf: 290 GB verdeeld onder twee harde schijven waaronder ik nog iets van 110-120 GB vrij heb


  Heeft iemand misschien een ideetje? :-?
 • [quote:6863335892="NoepZor"]Ik denk dat je PC nog bezig is om de data van het nieuwe gebied in het geheugen te laden. Als je PC alle data van tevoren zou moeten laden zou het veel langer duren voordat je in het spel zit. Nu wordt de data pas opgehaald als het nodig is.[/quote:6863335892]

  Dan heb ik nog liever dat het ding het allemaal gelijk laadt maar ja… :(
 • raar trouwens, op mijn computer (P4 3,0GHZ en 6600GT 128 MB, 1536MB RAM) heb ik nergens last van, en ook toen ik nog 1024 erin had zitten nergens last van. Met 512MB een beetje, maar eigelijk ook bijna niet. En hierbij speelde ik steeds Sims2, SC:4 nooit gespeeld eigelijk.

  Maar misschien ergens problemen in de drivers?
 • Ik denk het eigenlijk niet, maar ik zal het morgen eens proberen. En ook gelijk om DirectX opnieuw te installeren… Maar, ik heb ergens gehoord dat met de beveiligingsupdates van Windows je computer veel langzamer gaat. Kan dat kloppen?
 • Dat kan zeker.

  Voor de goede orde:

  Ik draai hier windows + SP2, zonder enkele update, al ongeveer 3 jaar virusloos… Dus zo dringend zullen die ''kritieke'' updates ook wel weer niet zijn. :lol:
 • Het ligt volgens mij echt niet aan de videokaart, anders had ie wel continu geschokt. Kijk eens of je hardeschijf flink bezig is als je in een nieuw gebied komt.
 • Defragmenteer eens?
  Wat geheugen erbij zetten kan nooit kwaad :lol:
 • Geeft je hardeschijf tijdens dat laden wel eens een tik? Dan kan het aan de voeding liggen, dat deze hardeschijf bijvoorbeeld even tekort komt. (Althans dat was bij mij het geval, na het plaatsen van een TG480-U22 nergens last meer van)

  En kijk eens of er misschien processen draaien die een groot deel van de CPU/Geheugen nodig hebben, en evt een spyware/virusscan draaien.

  Je hebt toch wel de drivers geïnstalleerd voor de IDE controller? Want dat zorgde bij onze PC beneden voor dezelfde problemen, maar dan zelfs al bij het laden van Windows XP, dus bij het begin deed die nog traag, maar even later ging die snel, en bij elke toepassing die ik opende ging die eerst een halve minuut ernstig langzaam, totdat alles er goed inzat.

  Verder kun je eventueel een blik werpen naar de toegepaste hoeveelheid wisselbestand, maar dat is vooral nuttig bij oudere computers, waar XP op is geinstalleerd.
 • Het lijkt mij alsof hij aan het swappen is. Dat is het makkelijkste te controleren door idd. de instellingen even lager te zetten. Heb je veel op de achtergrond draaien? Sluit eens een paar programma's af. Als het dan beter wordt, heb je duidelijk meer RAM nodig.
 • [quote:0e44b12be1="Indy-jones"]raar trouwens, op mijn computer (P4 3,0GHZ en 6600GT 128 MB, 1536MB RAM) heb ik nergens last van, en ook toen ik nog 1024 erin had zitten nergens last van. Met 512MB een beetje, maar eigelijk ook bijna niet. En hierbij speelde ik steeds Sims2, SC:4 nooit gespeeld eigelijk.

  Maar misschien ergens problemen in de drivers?[/quote:0e44b12be1]

  hij heeft 2x zo veel RAM en heeft er geen last van. Denk ook dat het je geheugen is, dat je gewoon moet uitbreiden met (bv) 512MB
 • Ik heb vandaag meer ram gekocht, maar ik heb per ongeluk DDR2 gekocht, en dat is niet voor mijn moederbord. :oops: En daarna was MyCom dicht, dus ja, ik moet morgen terug…
 • Meeste mensen letten daar wel op:P
 • Nou, ik heb nu 1,25 GB RAM geheugen, maar ik merk nog geen verschil. :(
  Iemand nog ideeen?
 • Een frisse windows-installatie doet soms wonderen, alleen is dat iets om in de worst-case aan te denken.

  Wat voor virusscanner heb je? Ik gebruik NOD32, werkt hartstikke goed. Als je Norton 2006 hebt wil dat misschien wel voor problemen zorgen… Onze computer beneden had er in ieder geval veel moeite mee.
 • 1. defragmenteren
  2. instellingen checken
  3. Avast en Spyware search & destroy gebruiken
  4. Drivers checken
  5. moe worden

  Hopelijk helpt het :wink:
 • Ik ga mijn computer nu defragmenteren, hopelijk helpt het. :)
 • Nu is het zo dat het vet schokkerig gaat als ik scroll, maar als ik de camera gewoon laat stilstaan, dan gaat het op een ubersoepele snelheid. :-?
 • Probeer O&O Defrag eens uit. Die heeft verschillende defragmenatie-methoden. In combinatie met een handige partitie-indeling kun je veel bereiken (ik heb er bijvoorbeeld de temp. van mijn HD's een aantal graden mee kunnen verlagen :lol: )

  Je hebt een Asus p4p800 SE he; heb je daar toevallig nog andere 'vreemde' problemen mee ?
  Ik heb twee p4p800SE's gehad in verschillende systemen en vond ze allebei op dezelfde manier vaag doen. Ik denk dan aan: blijven hangen tijdens "Opnieuw Opstarten" en dat soort kuren

  Edit] kijk nog eens naar de prestaties van dat videokaartje:
  3Dmark03 score: Radeon 9600 Pro - 1024x768 score= 1468

  verwacht er gewoon niet teveel van. Hij is echter wel goed overclockbaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.