Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

hdr en aa

Anoniem
-stof-
11 antwoorden
 • Twee vraagjes: ik ben de term hdr hier de laatste tijd vaak tegengekomen, maar ik heb geen idee wat het is. Kan iemand mij dit uitleggen?
  En over AA: ik dacht altijd dat aa was om de kartelrandjes "uit te vagen", maar of hij uit staat of op 6X, ik zie geen verschil. Ook een kleine uitleg gevraagd.
 • http://en.wikipedia.org/wiki/High_dynamic_range_rendering

  http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-aliasing

  http://en.wikipedia.org/wiki/FSAA

  En waarom je het niet ziet… beter kijken?
  Hoe hoger je res hoe minder last je uberhaupt hebt van aliasing.
 • Oké, bedankt voor de links.
 • Het is vaak zelfs zo dat je beter je resolutie laag moet houden en je AA hoger zetten dan je resulutie te verhogen. Dit is vooral belangrijk als je videokaart niet meer zoveel overheeft bij een game, dan kan je beter niet de resolutie maar de AA vehogen voor een mooier beeld [u:edbffe3bd7]en[/u:edbffe3bd7] goede prestagie…

  Ik twijfel alleen een beetje aan het "ontopic" gahalte van deze post…:P
 • vind dat onzin.
  OP een TFT gaat dat niet op.
  altijd op de native resolutie spelen.

  Heb je onderbouwing voor die bewering?
 • Nou ja, ik gebruik nog een CRT…
  Maar het is dus lichter voor je kaart om de res lager te hebben, en dan AA te gebruiken!?!
  Dat had ik niet verwacht.
 • Probeer het eens, ik vind 800x600 en high mooier dan 1024x768 en low :)
 • Ja, details zet ik altijd op zijn hoogst. Maar op een resolutie van 1024 X 768 heeft antialias dus maar weinig (ik zeg niet géén) nut?
 • het heeft wel degelijk nut. Alleen inderdaad, als je een mooi spel hebt, grafisch goed, op high detail, dan merk ik er ook niet echt veel van hoor van dat AA. sommige mensen zweren er bij, en ook als je de reviews ziet dan zie je op captures van beelden wel degelijk flink verschil.
  maar in meeste games heb ik niet de tijd om te kijken aangezien alles continu beweegt.
 • [quote:e17c51c7a3="-stof-"]Probeer het eens, ik vind 800x600 en high mooier dan 1024x768 en low :)[/quote:e17c51c7a3]kan ik helaas niet met je eens zijn. En misschien ligt dat dan aan TFT, maar op een TFT krijg je dan gewoon wazig beeld als je niet op de native resolutie speelt.
 • [quote:2957cad3b3="arjant2"]het heeft wel degelijk nut. Alleen inderdaad, als je een mooi spel hebt, grafisch goed, op high detail, dan merk ik er ook niet echt veel van hoor van dat AA. sommige mensen zweren er bij, en ook als je de reviews ziet dan zie je op captures van beelden wel degelijk flink verschil.
  maar in meeste games heb ik niet de tijd om te kijken aangezien alles continu beweegt.[/quote:2957cad3b3]

  Mee eens. Neem een BF2 of een Prey (demo), 1024x768, toch redelijk wat van die gaashekken die niet helemaal lekker in beeld komen enz, maar wie let daar op als je van drie kanten wordt beschoten terwijl je de laatste levende bent–> dan is een betere FPS beter dan dat je dat gaashekje mooi kan zien… :lol: :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.