Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

nVidia GeForce 6200 modden naar 6600

Anoniem
Sander1337
11 antwoorden
 • hallo,

  op Tweakers stond ergens dat de GeForce 6200 soms te modden is naar een 6600. daar wilde ik ff wat over vragen. allereerst: is het een kaart als deze, die soms te modden is? of is het alleen een speciale versie, met 256 MB geheuegn? daaranast wilde ik graag weten of het, net zoals ATI's 9800, te maken heeft met de core (de ene lukt wel de andere niet)?

  bedankt, groetes
 • Zoek met google, redlijk wat te vinden, maar het blijft een gok.
  Neem iig geen Turbo cache geval!!
  http://www.tuning-pc.pl/modyfikacje/mod6200/
  Onleesbaar, maarja :lol:
 • Aan die link van -stof- te zien werkt dit hetzelfde als bv een 6800LE naar een 6800LE 16x1,6 modden.

  Dus probeer dit eens:
  [quote:d54d45569c]Hoe moet je een NV40 unlocken? Dit zou het GeForce 6800LE/XT topic niet zijn als we daar geen antwoord op gaven. Dit kun je doen met het programma genaamd RivaTuner. Hieronder volgt een herschreven tutorial die origineel geschreven is door X-Licious.

  Let Op!: Alleen AGP kaarten zijn te unlocken, PCI-E kaarten dus niet. Overigens ben ik met het schrijven van deze tutorial niet verantwoordelijk voor de gezondheid van jou kaart, dit doe je dus op eigen risico. Dit niet om je te ontmoedigen maar puur als disclaimer ;)

  1. Download en installeer RivaTuner
  2. In het venster dat dan opent staat bovenin een vak Target Adapter. Met in de 2 informatievakken de huidige geselecteerde kaart, zorg dat je de GeForce 6800LE/XT/GS/NU geselecteerd hebt als je meerdere videokaarten hebt, en je monitor. En daaronder wat informatie van de kaart, merk op dat hier nu "8x1,4vp" staat, dwz 8 pipelines en 4 vertex shaders. Met "Customize…" in het vakje. Daarnaast staat een knop met ene pijl er op. Klik hier op een een menu schuift open. Klik op de eerste button, deze ziet er uit als een insteekkaart en geeft als infotekst "Low Level System Settings". In het venster dat dan opent moet je naar het tabblad NVStrap Driver. Druk daar onderin op "Install" om de opties bruikbaar te maken en vink het vakje bij "Allow enabling hardware masked units" aan. Klik nu op de knop "Customize".
  3. Er opent zich een venster wat je de mogelijkheid geeft om de pipes en vertex shaders te unlocken. Er staan vinkjes voor de ingeschakelde bits. Bij mij waren de volgende bits uitgeschakeld
  # Bit 01 = De eerste set gelockte pipelines (4 pipes)
  # Bit 03 = De tweede set gelockte pipelines (4 pipes)
  # Bit 08 = Locked Vertex Shader Unit 0
  # Bit 09 = Locked Vertex Shader Unit 1

  Dit kan verschillen per kaart. De uitgeschakelde bits hebben geen vinkje en achteraan staat bij de groep "HW masked" yes in de lijst.
  Vink nu 1 set pipelines aan. En druk op OK.
  Waarom vinken we niet gelijk alles aan? Omdat we niet zeker weten wat wel en wat niet werkt. Mochten deze pipelines defect blijken te zijn dat weten we gelijk dat het deze set is en niet bijvoorbeeld de andere of één van de shaders.
  Je zult nu moeten rebooten om deze unlock te voltrekken.

  NA REBOOT

  4. Start RivaTuner weer op. Controleer nu of er in het informatievak van de videokaart wat veranderd is. Waar we vorige keer 8x1,4vp gezien hebben zal als alles goed is gegaan 12x1,4vp staan. Als dat er staat is het gelukt.
  Het is nu verstandig om 3DMark te starten. Ik heb hier 3DMark03 gebruikt om te testen, maar vanzelfsprekend zou elke veeleisende 3D benchmark moeten volstaan.
  Tip: De officiele Nalu demo van nVidia is hier ook perfect voor en ook alle andere grafische demo's van nVidia voor de 6800. Deze maken immers gebruik van alle geadvanceerde functies van de GeForce 66xx/68xx series waardoor je geopende pipes natuurlijk het beste getest worden. Met dank aan Mr.Wizard voor de tip! :)
  Tijdens deze benchmark moet je uitkijken naar artifacts of eventuele andere "foutjes" die mogelijk op je scherm verschijnen. Gaat alles goed en heb je geen artifacts? Gefeliciteerd dat is 1 set pipelines volledig werkend. En zie ook je hogere 3DMark score ;)
  Heb je wel artifacts? Dat is balen… Maar dan is die set pipelines defect. Het beste is om deze dan weer uit te schakelen met RivaTuner. Dit doe je door het vinkje voor de Bit gewoon weer weg te halen.

  5. Dit zelfde proces van unlocken kun je herhalen voor de andere set pipelines en de 2 shaders. Krijg je artifacts? Dan is die set pipelines of shader defect en kun je hem beter uitschakelen.
  Werkt alles? Dan ben jij een van de vrolijke mensen met een NV40 op 16x1,6vp! :D
  Zie je nieuwe 3DMark score en ga natuurlijk je vers geopende pipes&shaders testen in games.

  En natuurlijk is het ook leuk dan te gaan overklokken[/quote:d54d45569c]

  Bron:
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1102362
 • Volgens mij hebben de PCI-e versies van de 6200 die dezelfde 128-bit core als de 6600 hebben (NV43?), de mogelijkheid om gemod te worden naar 8 pipelines. De 64-bit PCI-e versies en alle AGP-versies kunnen dit niet.
  http://tweakers.net/nieuws/34723
 • [quote:d20dcc2a6b="Obi-wan-kenobi"]Volgens mij hebben de PCI-e versies van de 6200 die dezelfde 128-bit core als de 6600 hebben, de mogelijkheid om gemod te worden naar 8 pipelines. De 64-bit PCI-e versies en alle AGP-versies kunnen dit niet.[/quote:d20dcc2a6b]
  Ik dacht (?) dat het met AGP ook ging :wink:
  (ik ga het opzoeken!)

  //edit: Sorry, ik vind het niet meer.. :(
 • [quote:f1673a670b="-stof-"]Ik dacht (?) dat het met AGP ook ging[/quote:f1673a670b]De NV44 Turbo Cache kaart kan niet gemod worden en de NV44A (van de NV44 afgeleide AGP-versie) kan ook niet gemod worden. Misschien dat er nog een NV43 core AGP versie bestaat? :-?

  Edit: Gevonden! De NV43-V met HSI-bridge naar AGP heeft wel de mogelijkheid om gemod te worden naar 8 pipelines. :)
  http://www.digital-daily.com/video/magpnvidia/index03.htm

  Kortom: ff checke dus welke core deze 6200 precies heeft. Eerder genoemde 6200 van Azerty heeft volgens de site van Club3D een NV44A core en is derhalve niet te modden naar 8 pipelines.
 • bedankt voor alle reacties :D

  magoed, ik heb het hele 6200 -> 6600 topic op GoT gelezen en ben een stuk wijzer. inderdaad bestaat op AGP ook de NV43, maar die is nogal zeldzaam. als er een HSI koeler opzit (op de bridge) is het een te modden kaart.

  tot een maand ofzo geleden had Dollarshop er een, maar die is, :( , uitverkocht.

  ik ga wel een beetje op Marktplaats zoeken (ook al ben ik daar geen voorstander van, die kaarten zijn meestal compleet afgeragd)

  nogmaals bedankt! groetjes
 • Waarom zoek je niet gewoon een 6600 i.p.v. een 6200? Hoef je 'm ook niet te modden … :wink:
 • [quote:3dd3dcaf37="Obi-wan-kenobi"]Waarom zoek je niet gewoon een 6600 i.p.v. een 6200? Hoef je 'm ook niet te modden … :wink:[/quote:3dd3dcaf37]

  Het [i:3dd3dcaf37]gaat[/i:3dd3dcaf37] juist om het modden! :lol:
 • Waarom dan geen 6800LE? Dan heb je meer pipelines te modden …
 • indd, maar daar heb ik wel een reden voor.
  het gaat om een - tjah hoe noem je zoiets - fun PC'tje. er zit een Duron 1800 in die nu op 2,0 Ghz loopt (hoger krijg ik 'm niet door het ontbreken van een PCI/AGP lock…) zodoende is een 6600 eigenlijk al overkill, en misschien de 6200 ook wel :roll:

  zoals zo vaak ben ik er weer te laat bij, de nieuwere 6200's zijn allemaal onmodbaar (64 bits geheugenbus & NV44 core, bah)

  komt goed ;) bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.