Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

laptop aansluiten aan tv

Anoniem
AswinW
6 antwoorden
 • Hallo ,

  In de faq heb ik geen antwoord gevonden voor mijn probleem.

  Ik ben net eigenaar van een dell c610 laptop.
  Hierin zit een grafische kaart van ati (radeon 16mb).
  De laptop beschikt ook over een s-video uitgang.
  Nu wil ik de films vanop mijn laptop afspelen op tv. Dit lukt spijtig genoeg niet. Ik zie enkel de achtergrond van mijn bureaublad op de tv en niets meer. De kabels zijn goed aangesloten daar ben ik zeker van. Volgens mij moet ik het beeld van de laptop klonen naar de tv. Dit kan ik echter nergens instellen. Bij nvidia kaarten krijg je bij de eigenschappen van de beeldkaart een extra tabblad nview, daar kan je clone inschakelen. Wat kan ik nu nog doen?

  Bedankt
 • het beeld moet inderdaad gekloond worden. Verder als je kan selecteren welke 'monitor' als eerste staat, moet je je tv doen (bij mijn nVidia moet dat ook, anders zie ik de film zelf neit op de tv).
  Dit was even een bevestiging op je idee. Verder weet ik niet hoe ik het bij een ATI moet instellen.
 • Ik neem aan dat je probeert af te spelen met mediaplayer? Zoja, dat geeft vaak problemen op tv uitgang. Probeer eens met VLC.

  http://www.videolan.org/vlc/
 • ATI: je kunt 'm ook clonen in de Ati-driver. Maar ik denk dat je "extended desktop" enabled hebt waardoor je beeld hebt (achtergrond). In dat geval kan je de film naar 'rechts' slepen en komt ie op je extended desktop terecht. Niet superhandig maar voordeel is wel dat ie de volledige aantal herzen gaat weergeven op je TV en soms scherper beeld geeft. Zorg voor een DVD-player a la powerdvd of zo… Anders even zoeken naar clone, gebruik de weergaloze 'overlay van ati' voor beeldvullend beeld.
 • Linksboven in die tabbladen zit Nview-beeldschermeigenschappen, daar kun je de verschillende methoden kiezen.

  Het nadeel van klonen is dat je TV dezelfde resolutie aan probeert te nemen als je monitor, en TV's halen dit meestal niet.

  Ik zou persoonlijk kiezen voor Dual-view. Dan kan je van allebei je apparaten de resolutie instellen, want de meeste TV's gaan niet hoger dan 720x512 ofzo, mijn TV komt zelfs niet boven de 512x384 uit, dus ken je nagaan. Je zal dan op je TV het middelste stuk van je bureaublad zien. En om films te kijken, open je gewoon de film op je laptop scherm, en daarna schuif je jou mediaplayer naar de TV toe (gewoon rechtsboven het scherm uitschuiven) Daarna ga je naar je TV met de muis, en dubbelklik je op de film zodat deze fullscreen wordt, op je TV.
 • heb dezelfde probleem, ik heb allees goed aangesloten audio (mini jack) en video(s video) kanaal van laptop naar tv maar er komt geen beeld ik kan niet via ati eigenschappen de tv inschakelen er staat niet aangesloten.de kabels zijn goed.

  heb toshiba met tv aansluiting s video

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.