Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

[Dual monitor] Twee videokaarten: Matrox en NVidia

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Door de aanschaf van een nieuw TFT-scherm, heb ik een 17" CRT over. Nu kom ik op het idee om die aan een oudere PC te hangen, zodat er een dual-monitor opstelling ontstaat. De monitoren zijn allebei 17", een Samsung en een Proview.

  [b:ab373185dc]In de PC zitten twee videokaarten:[/b:ab373185dc] een Matrox G250 8MB AGP, en een NVidia TNT 16MB PCI. Er wordt vanaf de Matrox AGP opgestart.

  [b:ab373185dc]Nu het probleem:[/b:ab373185dc] Als ik van zowel de Matrox als de NVidia de drivers installeer, dan wordt door Windows maar één monitor herkent. Hij herkent wel twee videokaarten en er komt een apparaat genaamd "NVidia Dualview" erbij, maar er is met geen enkele mogelijkheid twee monitoren aan te sturen. Windows herkent alleen de monitor aan de Matrox AGP.

  Maar als ik alleen van de Matrox-kaart de drivers installeer, en de NVidia TNT laat aansturen door de Windows-meegeleverde drivers, dan herkent Windows wèl twee monitoren en werkt het verder ook prima, alleen dan heb ik geen hardware-acceleratie, dus moet ik toch de drivers installeren.

  Ik heb Ultramon al geprobeert, maar die zegt ook maar één monitor te kunnen zien :(

  Wat zou hier het probleem zijn? Want zodra ik de NVidia-drivers installeer, gaat het mis :(

  De betreffende PC draait op Windows 2000 Pro SP4
 • En als je opstart vanaf de PCI kaart? Dit kun je instellen in het bios.
 • Ik heb vandaag in het BIOS ingesteld dat hij vanaf de PCI-kaart moet opstarten, en inderdaad: het werkt :)

  [b:2df0935266]Maar nu meteen een vraag erop:[/b:2df0935266] ik had vandaag op de één of andere manier iets gedaan waardoor beide monitoren DirectDraw en Direct3D-acceleratie hadden, maar nu, opeens zit het alleen nog maar op de primaire monitor :( Dus dat betekent: geen fullscreen visualisaties in WMP9 en geen fullscreen video op de secondaire monitor, terwijl het vandaag toch echt kon…

  En om te kijken of ik DirectDraw en Direct3D-acceleratie op de secondaire monitor hebt, gebruik ik "Dxdiag" en door gewoon te proberen ;) Vandaag werkte het ook zonder Ultramon, maar nu, opeens werkt het niet. Wat zou ik verkeerd kunnen hebben gedaan?
 • voor 40 euro heb je tegenwoordig een DUAL DVI Radeon 9550, via DVI converters kan je DUAL VGA maken, veel makkelijker.
 • Maar het gaat om een oud, overgebleven systeem en monitor, en bovendien heeft het systeem een afwijkende AGP-poort.

  Btw. het probleem is al opgelost. Ik moet de monitoren instellen en dan rebooten. Zodra ik de instelingen wijzigt en niet reboot, werkt het niet, maar na rebooten werkt het wel goed :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.