Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Mokkende videokaart

Anoniem
Hans B
3 antwoorden
  • In mijn PC is er een piekspanning ontstaan, doordat de bliksem in de telefoonkabel is ingeslagen. ADSL-modem, voeding, MB en RAM defect.
    Alles vervangen, maar nu heb ik problemen met de videodriver. Als ik voor de videokaart (Asus A9600se, 128 MB) een ATI-catalist driver (diverse versies geprobeerd) of de oorspronkelijk ASUS-driver installeer (de oude verwijder ik altijd van tevoren en start de PC daarna weer opnieuw op) wordt de PC traag, als je op start klikt, komen de menu's langzaam op.
    Na verloop van tijd (soms na 1 minuut, soms na een half uur) loopt de PC vast (voornamelijk bij beeldwisseling, ander scherm openen etc.)
    Ook kan ik dan geen contact meer met Internet maken?????????? Dit laatste is na deïnstalleren van de driver weer verholpen. Als ik de standaard driver van XP gebruik, dan heb ik geen problemen, alleen is je beeld dan niet erg rustig. Wie weet raad?????????
  • Videokaart kapot? Had ooit na een stroomuitval op een LAN een defecte 9600XT. Die had met standaard drivers gewoon beeld maar zodra ik de catalyst driver wou installeren ging het beeld op zwart. Ik zou dus die kaart eens testen in een andere PC, mocht die kapot zijn garantie claimen of de boel via de verzekering vergoed zien te krijgen.
  • Mobo drivers geinstalleerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.