Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

is er nog een agp 4 kaart voor een AGP 4 maal slot

Anoniem
Obi-wan-kenobi
6 antwoorden
 • Bij mijn weten heeft een 8X kaart dezelfde vorm/ voltage als een 4X kaart…
 • De meeste AGP videokaarten zijn wel compitabel met AGP 4x, zelfs een 6800GT is nog compitabel met AGP 4x
 • Klopt, een GeForce 6200A lijkt me wel wat voor je, technologieën als PureVideo en DX9.0c
 • Even voor mijn nieuwsgierigheid: waarom koopt een niet-gamer eigenlijk een 940BF? :roll:

  Kortom, wat is dan het gebruiksdoel? Wellicht is het dan ook duidelijker wat voor AGP-videokaart je zoekt.
 • Wil gewoon een goed scherm hebben en een goed beeld. De 940 BF is toch niet alleen voor gamers. De prijs is ongeveer gelijk met veel andere schermen. ik ging eerst voor een 930BF maar men rade mij aan om de opvolger daarvan te nemen, de 940 BF dus en die was niet duurder.
 • Mijn systeem is al weer 4 jaar oud maar draait nog prima. Ik heb al een paar zaken vervangen maar nu loop ik tegen een probleem aan. Ik heb een nieuwe monitor aangeschaft(Samsung syncmaster 940 BF). Deze draait nu analoog op mijn videokaart , een Asus Geforce 2 GTS. Dat was een paar geleden een prima kaart maar heeft geen digitale uitgang.
  Daarom overweeg ik de aanschaf van een nieuwe videokaart waarmee ik de monitor digitaal kan aansluiten. Mijn moederbord is een Epox 8K3A en deze heeft slechts een AGP 4 maal slot. AGP kaarten zijn inmiddels dun gezaaid maar zijn meestal AGP 8 maal. ik weet niet of een 8 maal kaart terugwaarts compatible is met een 4 maal slot (mobo). Zoja krijg ik dan geen problemen met de stroomvoorziening en/of lopen de prestaties van die 8 maal kaart dan terug.
  Kunnen jullie mij hierover adviseren en vertellen welke AGP 4 maal videokaart nog te krijgen is. Ik ben geen gamer maar wil natuurlijk wel een mooi beeld.
  Vast bedankt voor jullie advies.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.