Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

S-Video, werkt dat hetzelfde als VGA?

Anoniem
Comp-Freak
7 antwoorden
 • hallo,

  binnenkort krijg ik een nieuwe videokaart. hier thuis sluit ik die natuurlijk gewoon aan op de VGA-aansluiting, maar ik neem me PC ook mee op vakantie (alleen om zo nu en dan foto's te dumpen :wink: :wink:), en het LCD TV'tje daar heeft wel een VGA ingang, maar dan moet ik een VGA male-female draad vinden, en daar heb ik geen tijd meer voor.

  Op de nieuwe kaart zit ook S-video, dat door de tv in kwestie ook wordt ondersteund. ik zou graag willen weten of S-video precies hetzelfde werkt als VGA, dwz ook resoluties mogelijk van 1024*768@60 HZ.

  Of is het heel iets anders, alleen gechikt om bijv. films te vertonen op dat schermpje via je PC, en kan je er dus niet door 'PC'en'?

  bijv. dank :P
 • Je kan gewoon daarmee alles op de tv krijgen, maar ik ben bang dat super video niet verder gaat dan PAL of NTSC. Dus dan zit je vast aan 800x600 volgens de videokaart drivers denk ik.

  [Edit] Mijn ervaring met een pc via svhs op een normale crt tv is dat de letters niet goed te lezen zijn.
 • bedankt voor je antwoord.

  het Tv'tje heeft als native resolutie 1024*768@60Hz. Het is een PAL apparaatje. gaat S-video gewoon niet verder dan 800*600?

  het is trouwens, geen CRT tv'tje maar een LCD, dus ik verwacht wat dat betreft geen problemen. maar je kan er dus ook op gamen ( :D ). ook al is de max resolutie van S-video lager dan de standaardresolutie van het apparaatje?

  Of is het zo dat het S-video SIGNAAL (van de graka) bepaalt hoe hoog de max resolutie kan zijn?

  groetjes
 • Ik heb van de week dit ook een geprobeerd, wel met een CRT TV 640*480 en 60Hz…
  Bureaublad was niet zo goed leesbaar, maar de film en games zijn gewoon zalig 8)
  (enkel de letters zijn in games wat onduidelijk, maar met de nieuwere games valt dit mss op te lossen met AA ?)
 • [quote:be2b35062c="-stof-"]Ik heb van de week dit ook een geprobeerd, wel met een CRT TV 640*480 en 60Hz…
  Bureaublad was niet zo goed leesbaar, maar de film en games zijn gewoon zalig 8)
  (enkel de letters zijn in games wat onduidelijk, maar met de nieuwere games valt dit mss op te lossen met AA ?)[/quote:be2b35062c]
  :D

  Maar het onduidelijke lettertjes probleem, komt dat nou door de aansluiting (S-Video) of door jouw TV'tje (CRT)?

  Maar waarom vroeg ik dit: als je een beamer op een laptop aansluit is het vaak nog een heel gedoe om álles weer te gevebn op het projectiescherm, vaak zie je op het projectiescherm alleen het lege bureaublad, terwijl je het scherm van je laptop gewoon álles'weergeeft. ik wilde ff zeker weten dat dat niet gaat gebeuren met S-video, maar dat gaat het dus niet 8)
 • [quote:d2e1517315="OConnor"]Maar het onduidelijke lettertjes probleem, komt dat nou door de aansluiting (S-Video) of door jouw TV'tje (CRT)?[/quote:d2e1517315]Ligt hoofdzakelijk aan de TV, die is natuurlijk qua beeldresolutie niet bedoeld om tekst van internet/office-applicaties af te lezen. Stel je de lettergrootte in op ongeveer dezelfde grootte als bij teletekst, dan is het overigens wel leesbaar (alleen past er dan bijzonder weinig op je scherm :wink: ).
 • O K hoe ik me daarom geen zorgen meer te maken ;)

  //Nu maar hopen dat Zercom z'n levertijd nakomt (was 1 werkdag, nu is íe niet op voorraad, en ik ga morgen al weg :(… ach we zullen het zien

  bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.