Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

TFt monitor kopen waar op letten?

Anoniem
joopat
6 antwoorden
 • hallo,

  ik wil deze week een TFT monitor kopen voor aan de muur, ik kijk veel films en heb de pc voornamelijk nodig voor m'n studie op welke dingen moet ik dan letten bij de specificaties van de monitor? ik wil het liefst een 17"of 19" heeft iemand een goede tip van deze moet je nemen?

  alvast bedankt
 • Als je graag films kijkt, zou ik minimaal een 19" in breedbeeld nemen. Verder hangt het een beetje van je budget af, hoeveel wil je aan de monitor uitgeven?

  Wil je nl. een monitor met een goede kleurechtheid (zwart geen vaal grijs), dan kun je beter een zgn. MVA/PVA paneel nemen en geen TN. De MVA/PVA panelen zijn wel wat duurder dan TN panelen.

  Wat bedoel je trouwens met "aan de muur"? voor studie lijkt me het practischer om de monitor gewoon op je bureau te hebben staan …

  Voorbeeld van een goed MVA/PVA paneel: Belinea 102035W (20"!)
  http://tweakers.net/pricewatch/126421

  Voorbeeld van een redelijk 19" TN paneel: SyncMaster 940BW
  http://tweakers.net/pricewatch/137983

  Of de voordelige Mirai DML-519W100 (19" TN):
  http://tweakers.net/pricewatch/131946

  Alledrie de monitoren hebben DVI voor het digitaal aansluiten van de monitor aan de videokaart.
 • Check ook de TFT FAQ even…

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=973742#973742
 • oke bedankt voor de antwoorden
  ik bestel: 19" TN paneel: SyncMaster 940BW er waren een aantal sites waar ik ze kon bestellen. is dit goed te vertrouwen ivm garantie e.d.
 • http://tweakers.net/shopsurvey

  Op bovenstaande link kan je van de meeste links uit de pricewatch ervaringen vinden van mensen die er al eens gekocht hebben.
 • [quote:a5308e0c44="mathieu:)"]is dit goed te vertrouwen ivm garantie e.d.[/quote:a5308e0c44]Van de goedkopere shops heb ik goede ervaringen met 4Launch, SallandAutomatisering, iComputers en Azerty.

  Let er tevens op dat bij TFT monitoren je een kans van zo'n 20% hebt dat je monitor dode (sub)pixels heeft. Beleid is meestal (ook bij Samsung) dat een monitor 2 dode pixels of 5 dode subpixels mag hebben, voordat ie in aanmerking komt voor omruiling. Evt. kun je hiervoor een extra garantie afsluiten, zie voorwaarden en tarieven van de shop in kwestie.

  Heb je trouwens een shop in de buurt waar je die monitor kunt kopen, dan kun je proberen om met de winkelier af te spreken dat je geen extra garantie hoeft af te sluiten, maar dat je kostenloos kunt omruilen bij dode pixels (of de monitor ter plekke in de winkel checken voor aankoop helpt ook wel).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.