Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

LCD monitor of LCD tv

Anoniem
Obi-wan-kenobi
5 antwoorden
 • Hallo

  Ik zirt met een vraag waar ik graag antwoord op wil hebben. Ik wil binnenkort een tv aanschaffen een lcd is dus een logische keus. Maar deze kunnen ook dienen als monitor voor je computer nu kan dat bij mij mooi gecombineerd dus een tv die tevens dient als monitor. Nu hoorde ik dat je als je hem ook als monitor gaat gebruiken en niet te grote moet nemen omdat die dan slecht zichtbaar wordt als je er voor zit, dat je dan een te groot scherm zou hebben. Maar als ik dvd's zit te kijken op mijn bank wil ik ook weer niet naar een postzegeltje kijken. Wat is het handigste om te doen en welke tv is dan geschikt om ook als monitor te gebruiken (merkt, type, grote)
 • Ik zou geen LCD TV nemen om te computeren, omdat de scherpte (dot pitch) van een TV monitor veel te laag is voor bijv. tekst in internet/office applicaties. Je kunt wel gewoon een TFT nemen die bedoeld is om te computeren, maar ofwel met ingebouwde TV tuner, ofwel met een TV kaart in je PC kast (maar dan moet bij TV kijken de PC ook altijd aan).

  Welke monitor dan het handigst is, hangt helemaal af van hoe groot je je TV wilt hebben: Dell heeft bijv. een heuse 30" monitor in het assortiment, maar het kan ook een stuk kleiner met een 24" monitor.
 • IK denk aan een 24inch of groter maar ook wer niet tegroot omdat hij dan voor het computeren niet handig meer is.
 • Dan is die Dell een goede keus, of anders deze Acer AL2423Ws:
  http://tweakers.net/pricewatch/139619
 • Leuk schermpje alleen hiermee kan je dan geen tv kijken. Natuurlijk kan ik een tv kaart in mij pc zetten maar daarmee heb ik geen goede ervaringen mee. Dus is een tv die je ook kan gebruiken wel een betere oplossing een goedkoper dan 2 losse toestelen aan te schaffen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.