Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beschadiging glasplaat?

[quote:4ec2ff1f75="Gerben"] 4 jaar is al een redelijke leeftijd voor een monitor. [/quote:4ec2ff1f75] Ik heb thuis op de andere pc een Belinea CRT monitor en die functioneert al 6 jaar probleemloos. 2e hands heb je idd voor weinig al een CRT monitor, maar als ik voor een andere ga dan ga ik voor een nieuwe TFT. Deze zijn ook stukken goedkoper geworden en dan koop ik gelijk 1 die bij een grijs/zwarte tower past :wink: .

Anoniem
rolla
5 antwoorden
 • http://www.racingteamdesikken.nl/site/tekoop/beeldscherm.jpg

  Er zitten 'vlekken' (rood om kadert op de foto) op mijn beeldscherm. Nu heb ik geprobeerd om deze ter verwijderen met een schone zachte doek en later nog met een vochtige doek (schoon water), maar de 'vlekken' gaan niet weg.

  Kunnen deze 'vlekken' beschadigingen van de glasplaat zijn? Ik las zoiets in de faq en dat je dit krijgt door het gebruik van schurende middelen e.d. Ik stof mijn monitor regelmatig af, maar de glasplaat kom ik niet aan of er moeten (hinderlijke) vlekken op zitten.
 • Als je de faq gelezen had…

  De meeste moderne crt monitoren zijn voorzien van een kunststof laag. Deze is antireflecterend en antistatisch. Deze beschadigt makkelijk, en kan bij onjuiste behandeling loslaten van het glas. Is bij mijn weten dan niet veel meer aan te doen.

  Als het puur beschadiging is, en dus geen loslaten, kun je het proberen weg te polijsten met een heel fijn schuurmiddel. Bijvoorbeeld koperpoets. Geen garantie dat het werkt, het is maar een idee.
 • Het kan idd beschadigde coating zijn oid.
 • [quote:0e6f560a3c="gerben"]Als je de faq gelezen had…
  [/quote:0e6f560a3c]

  Als jij mijn post beter gelezen had dan had je gelezen dat ik de faq gelezen heb :wink:

  Onderin mijn scherm van links naar rechts is een heel stuk vlekkerig en aan de rechterkant zit een vlek.

  Als er idd niets meer aan te doen is kan ik misschien beter kijken naar een andere. Ik zie dat ik al een TFT kan krijgen voor minder dan 200 euro.

  Maar ik ga eerst eens kijken of er nog wat aan gedaan kan worden, want het scherm is nog maar 4 jaar oud.
 • 4 jaar is al een redelijke leeftijd voor een monitor. Verder kun je ze tweedehands voor een habbekrats aanschaffen. Zelfs op marktplaats zie ik ze regelmatig gratis aangeboden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.