Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Een gele monitor...:(

Anoniem
INK
13 antwoorden
 • Ik zit ongetwijfeld in de verkeerde groep met deze vraag maar ik hoop dat bezoekers hier overal een beetje verstand van hebben.
  Het zit namelijk zo, sinds een aantal dagen geeft mijn monitor alles weer door een soort gele filter. Het hele scherm is in een geeltint al vanaf het opstarten van de computer. Het ligt niet aan de instellingen van de monitor. Het probleem verdwijnt ook plotseling na een minuut of 5. En soms als ik de computer opnieuw opstart. Ik heb ook de nieuwste drivers geinstalleerd voor mn Nvidia FX5700 maar dat heeft ook niet geholpen. McAfee heeft ook geen virussen gevonden. Het is een raar probleem en voordat ik allerlei nieuwe hardware aanschaf…
  Heeft er iemand suggesties? :o

  Met vriendelijke groet,
  Ricky
 • Haal de stekkers van de videokabel eens los, kijk of er geen pinnetjes verbogen zijn, en steek ze er opnieuw in. Je zou eventueel ook nog een andere kabel kunnen proberen. Helpt dat niet, dan vrees ik dat de monitor aan zijn pensioen toe is.

  (verplaatst naar v&m)
 • De laatste keer dat ik een monitor gezien heb die dat beeld geeft was ie rijp voor de sloop.
 • Mijn beeld geeft al ongeveer een maand een soort van groenige tint (aangepast via kleurinstellingen zodat het er nog enigzins normaal uitziet) en hij werkt nog steeds… :)
 • Kijk dan toch eens de stekkers na. Een dergelijke verkleuring kan komen door een verbogen pinnetje.
 • [quote:12d5577a62="gerben"]Kijk dan toch eens de stekkers na. Een dergelijke verkleuring kan komen door een verbogen pinnetje.[/quote:12d5577a62]
  of door slecht aangesloten, zelf ook al meegemaakt
 • Is ie ook nog geel als je hem uitzet, als dat zo is is hij verkleurd door de zon en alles :lol:

  Maar volgens mij heeft het er gewoon mee te maken dat hij wat te oud begint te worden.
 • Ik heb de pinnetjes nagekeken.. Er is niets verbogen, ook zat alles goed aangesloten. Het gekke is dat het alleen in het begin is. De gele zweem verdwijnt ook niet geleidelijk maar is ineens weg. Zou het een probleem met mijn videokaart kunnen zijn? Ergens hoop ik dat want ik koop liever een nieuwe videokaart dan een een nieuwe monitor.. Bedankt voor de reacties iig.
 • Waarschijnlijk is het je monitor. Het is natuurlijk makkelijk te testen:
  Sluit een andere monitor aan en kijk of het geel weg is, zo nee ligt het aan de videokaart.
  Gebruik dan even een andere videokaart en check opnieuw.
  succes :wink:
 • Controleer je monitor eens op stof. Vroeger had ik een oude Compaq monitor die een rood/roze beeld gaf. Toen ik de monitor bewoog gaf hij ineens normaal beeld, daarna open geschroefd en toen bleek hij vol te zitten met stof. Al het stof weggezogen en sindsdien is hij het gewoon blijven doen.
 • Het zou ook te maken kunnen hebben met de temperatuur van je monitor. Je zegt dat het na 5 minuten ongeveer over is. Dus misschien wanneer je monitor warm word dan geeft hij weer normaal beeld, dus opzich kan het best met de ouderdom te maken hebben.

  Hoe oud is je monitor?
 • de monitor is iets van 2.5 jaar… Het is een LG EZ T710BH Flatron. Ik heb er eigelijk nooit problemen mee gehad. Ik heb een andere monitor geprobeerd en die gaf geen problemen dus ik denk dat jullie gelijk hadden. Dat wordt ff sparen voor een nieuwe monitor, en tot die tijd is 5 minuutjes wachten geen ramp. In ieder geval bedankt voor de adviezen.
 • er zijn al redelijk fatsoenlijke 17" TFT monitoren te vinden van rond de 150€ .. vind ik érg scherp geprijsd.
  Ikzelf heb 2x 19" TFT Widescreen's besteld. Kostte me 2x 179€. En ze zijn nog mooi ook. Kijk hier maar eens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.