Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

weer video kaart

Anoniem
Obi-wan-kenobi
17 antwoorden
 • De computer winkel bij mij in de buurt heeft een multimedia center in de aanbieding, waar ik belangstelling voor heb. Ik doe veel met video en vroeg of er een goede videokaart in zit. Hij zei natuurlijk ja. Maar is dat zo ? Deze kaart zit er in.
  Geforce FX5500 (256MB, tv-out)
 • De FX5500 is een videokaart van 2 generaties terug. Belachelijk dat die nog in de verkoop zijn. Qua prestaties kun je er niet echt zwaardere spellen mee spelen dan Sims2, maar voor videobewerking maakt de videokaart trouwens niets uit: dat hangt meer af van de processor, hoeveelheid intern geheugen en snelheid van de harddisk(s).

  Lokale computershops zijn vaak relatief duur omdat ze weinig verkopen, met een gedateerd assortiment zitten en dus hoge marges moeten doorberekenen aan de klant. Plaats anders ff hier de gehele configuratie met de prijs erbij, dan kijken we ff naar een moderner alternatief voor dezelfde prijs.
 • Ja die acer lijkt heel goed. Zoiets is precies de bedoeling. Helaas heb ik het LCD scherm alweer zo'n jaar geleden gekocht en weet eigenlijk niet of hij HD is voorbereid. Wat ik wel zie als ik de HD camera hierop aansluit, dat de beelden er prachtig uitzien. Zeer gedetailleerd en mooi van kleur. Heel anders in ieder geval als met DV.
 • Een FX5500 kan idd echt niet meer een 9600XT is vaak meer dan 2x zo snel.
 • Dit is het systeem zoals het te koop is:
  Mocht je een beter adres weten, dan hoor ik dat graag………..


  Intel Pentium 4 630 (3,0 GHz, S775, 2MB)
  1024MB DDR
  Onboard sound, LAN, 6x USB 2.0

  Hauppauge PVR150 MCE
  Microsoft Remote Control UK
  Microsoft Windows XP Media Center Edition

  Geforce FX5500 (256MB, tv-out)
  200 GB (8MB, 7200 rpm)
  DVD+/-brander 16x (4x Dual Layer)

  Silverstone SST-LC03B
  Logitech draadloze muis & keyboard


  [b:4020a8e027]Prijs 1099,- [/b:4020a8e027]
 • De prijs lijkt me sowieso veel te hoog. Het is een verouderd systeem met een agp kaart en moederbord. Een vergelijkbaar systeem met PEG kom ik bij azerty op dik 800 euro uit. En dan heb ik nog niet eens specifiek op goedkopere onderdelen gezocht.
 • Is dit dan beter ???

  http://www.fujitsu-siemens.nl/home/aanbiedingen/media_center_pc/scaleo_e.html
 • Dat lijkt mij niet beter nee.

  Vertel anders je budget, en de doeleinden van je pc, en misschien nog wat extra info, en er zijn vast een hoop mensen die wat voor je samen willen stellen.
 • Een dell lijkt mij een betere optie voor je :)

  =>http://configure2.euro.dell.com/dellstore/config.aspx?b=&c=nl&cs=nldhs1&l=nl&oc=D08916&rbc=D08916&s=dhs&sbc=nldhsftdppdesktop3

  De kaart is niet zo goed (zelfs slecht :)) maar je kan er een andere in zetten (zelf) :wink:
 • Ik hoop voor zo,n 1.000,- euro te kunnen slagen. Aangezien hij in de woonkamer komt te staan, moet het een "liggend" model zijn. Ik ben vooral een enthousiaste video filmer en dat wil ik goed op mijn LCD scherm kunnen zien. Dit scherm heeft een analoge en een digitale ingang voor een pc.
 • Ow wach ff, je zoekt zo'n Media Center PC om op je HD LCD televisie aan te sluiten? Acer heeft onlangs de Aspire iDea 500 uitgebracht. Misschien is dat wel iets voor jou.

  CentralPoint of iComputers
 • dat is nou net niet een goed idee want dan vervalt de garantie bij dell….

  maar wij kunnen hier heus wel wat leuks samenstellen voor je als je je budget geeft.
 • [quote:c8f9e0200d="arjant2"]dat is nou net niet een goed idee want dan vervalt de garantie bij dell….[/quote:c8f9e0200d]Is dat zo? Dan wissel je die kaarten toch weer terug? :P
 • [quote:c785f96bc8="Obi-wan-kenobi"][quote:c785f96bc8="arjant2"]dat is nou net niet een goed idee want dan vervalt de garantie bij dell….[/quote:c785f96bc8]Is dat zo? Dan wissel je die kaarten toch weer terug? :P[/quote:c785f96bc8]is de kast niet verzegeld dan?
  ik heb geen dell maar begreep dat die verzegeld waren, kast open, garantie weg.
 • [quote:f11b5f8ec9="arjant2"]is de kast niet verzegeld dan? ik heb geen dell maar begreep dat die verzegeld waren, kast open, garantie weg.[/quote:f11b5f8ec9]Dat is bij Dell systemen van de vorige eeuw denk ik. Een schuifje aan de bovenkant van die kast opzij en je draait het zijpaneel eraf. Design is ook schroefloos. En de handleiding van Dell laat goed zien hoe ze zelf makkelijk upgrades kan doen!
 • [quote:a2de97c4ce="werner gerth"]Ja die acer lijkt heel goed.[/quote:a2de97c4ce]Dat ding is ook uitgerust met een zeer moderne mobile dual core CPU en moet fluisterstil zijn. En met ondersteuning voor HD-resoluties t/m 1920x1200 moet ie ook voor je volgende LCD TV nog goed genoeg zijn. :wink:
 • Kan ik bij de Acer de optische ingang naar het LCD scherm gebruiken ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.