Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

6800LE/6800ultra mem koeling

Anoniem
Joddi
6 antwoorden
 • Heb hier een 6800LE die goed draait op 16p/5v echter bij controle van de pasta op de GPU/mem viel me iets opmerkelijks op, nl het contactvlak van de grote koperen koelunit met de GPU is goed echter het contact met de mem is nu niet al te best te noemen ,er zitten dikke pads van 1mm min op de koelunit tegenover de mem die naar mijn gevoel eerder isoleren als warmte afvoeren.
  Heeft iemand een brillant idee hoe ik deze memchips wel tegen de koelunit kan krijgen, zonder de pads blijft er dus wel een milimeter vrije ruimte tussen de chips en de koperen koelplaat?
 • Is het een leadtek?
 • [b:addbb27671]Albatron[/b:addbb27671],zit vast met 4 schroeven rond de GPU alswel 5 stuks voor het koellichaam!
  Heeft bovendien een 30/39 Dba schuifje voor de instelling van de GPU fan.
 • dat is bij de hele 6800 serrie zo heb er nooit problemen mee gehad dat hij te warm werd ofzo, anders moet je het eraf hallen en vervangen voor van die zalman blokjes.
 • Die Zalmanblokjes zullen ook 1 mm dik moeten zijn, en dat is het probleem, ze isoleren te veel dus het geheugen is dan niet goed te koelen en kan dus niet hoger geklokt worden.
 • [quote:84f75677d3="Alipapa"]Die Zalmanblokjes zullen ook 1 mm dik moeten zijn, en dat is het probleem, ze isoleren te veel dus het geheugen is dan niet goed te koelen en kan dus niet hoger geklokt worden.[/quote:84f75677d3]

  Koop gewoon een Zalman Fatal1ty voor je VGA, ik heb em ook, koelt perfect…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.