Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

breedbeeld tft en tunerkaart

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Ik ben van plan de samsung 940 BW te kopen. Ik heb gelezen dat de natieve resolutie (1440x900) via Windows in te stellen is. Ook de games die ik speel ondersteunen breedbeeld. De videokaart is trouwens een ATI X1600 met 512 Mb (geen knaller maar het is voldoende).

  Ik ben ook van plan om een tunerkaart aan te schaffen. Nu weten we allemaal de problemen omtrent breedbeeld en televisie uitzendingen in de meest exotische formaten. Mijn Sony breedbeeld televisie heeft hiervoor verschillende mogelijkheden zoals wide, zoom en smart.

  Heeft iemand ervaring met een breedbeeld monitor i.c.m. een tunerkaart? Waarop moet ik letten bij aanschaf van de tuner kaart? Bestaan er misschien wel tunerkaarten met dezelfde opties als mijn Sony breedbeeld TV (wide, smart en zoom).

  Visser66
 • Bij de huidige generaties tft's wordt het beeld toch altijd opgerekt naar de resolutie van het scherm?
 • Ik ben (nog) niet in het bezit van een tft, ik heb nog een oude crt. Voor het xp tijdperk had ik ook een tunerkaart (helaas niet xp compatible). Deze zorge ervoor dat de resolutie terug schakelde naar 640x480 indien er fullsceen gekeken werd.

  Als een tft deze resolutie oprekt hoe doet hij dat dan? het afsnijden van zij- of onderkanten of het vervormen van het beeld zodat het in 16:9 past? Of kan men kiezen voor één van deze opties.

  Of is het mogelijk met de huidige generaties tunerkaarten om in breedbeeld modus te kijken?

  Visser66

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.