Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Samsung 203B

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik heb sinds een paar dagen een Samsung 203B,20 inch.Wat mij een beetje stoort is dat de bovenkant van het scherm donkerder is dan de onderkant.Ik weet niet of het met de settings of ed te doen heeft.Heeft iemand misschien ook dezelfde ervaringen met dit of een ander scherm.Ik heb de monitor via DVI aangesloten en de drivers van Samsung geinstalleerd.
  Bij voorbaat dank
  Groeten Marco
 • Ik heb sinds kort een 19 inch Samsung 931BF en ook aangesloten via DVI en de samsung driver geinstalleerd voor de monitor.

  Als ik een egaal gekleurde achtergrond weer geef dan lijkt boven idd donkerder dan onder.

  Helaas heb ik (nog) geen oplossing voor je.

  Mocht iemand weten hoe dit te verhelpen is dan hoor ik dat ook graag.
 • Is het niet de inkijkhoek? Kijk eens van een andere positie naar het scherm of kantel het eens bij.
 • Probeer het scherm eens een klein beetje naar voren of naar achteren te kantelen. Ik heb diverse schermen gezien, die het beste beeld gaven, als je er een beetje vanonderaf op keek.
 • [quote:7bd111cd54="gerben"]Probeer het scherm eens een klein beetje naar voren of naar achteren te kantelen. Ik heb diverse schermen gezien, die het beste beeld gaven, als je er een beetje vanonderaf op keek.[/quote:7bd111cd54]
  Helpt niets Gerben
  Kun je wel dvi en die andere kabel(naam vergeten) allebei op je videokaart aansluiten of krijg je dan storingen?Er is een automatische instelling maar die werkt alleen in de anologe modus
  Groeten Marco
 • Ik zou maar één kabel aansluiten. DVI geeft beter beeld dan VGA. Heb je ook al eens naar de refreshrate gekeken? Meestal geeft 60Hz het beste beeld. Betwijfel echter of het beeld daar egaler van wordt.
 • Ik heb eveneens de Samsung 203B en het enige minpunt dat ik kan ontdekken is inderdaad dat probleem. Ik merk het pas als ik er bewust op let dus zo erg is het niet.
  Maar een oplossing weet ik niet.
 • Omg, ik heb ook dat scherm, maar nadat je het gezegd hebt kan ik het nog steeds niet ontdekken hoor. Bij mij is alles egaal. Maar ik heb dan wel MagicColor aan staan :wink:

  Edit: ik heb de instellingen op 1400x1050 staan met een frequentie van 60Hz. En mijn scherm staat ietsje naar achterkant gekanteld. :wink:
 • [quote:0786362a51="bbbb"]Omg, ik heb ook dat scherm, maar nadat je het gezegd hebt kan ik het nog steeds niet ontdekken hoor. Bij mij is alles egaal. Maar ik heb dan wel MagicColor aan staan :wink:

  Edit: ik heb de instellingen op 1400x1050 staan met een frequentie van 60Hz. En mijn scherm staat ietsje naar achterkant gekanteld. :wink:[/quote:0786362a51]Wat bedoel je met dat laatste? Naar achteren gekanteld? De onderkant van het scherm naar achteren (waardoor de bovenkant naar voren komt)?
 • [quote:526bfb6c9c="ludere"][quote:526bfb6c9c="bbbb"]Omg, ik heb ook dat scherm, maar nadat je het gezegd hebt kan ik het nog steeds niet ontdekken hoor. Bij mij is alles egaal. Maar ik heb dan wel MagicColor aan staan :wink:

  Edit: ik heb de instellingen op 1400x1050 staan met een frequentie van 60Hz. En mijn scherm staat ietsje naar achterkant gekanteld. :wink:[/quote:526bfb6c9c]Wat bedoel je met dat laatste? Naar achteren gekanteld? De onderkant van het scherm naar achteren (waardoor de bovenkant naar voren komt)?[/quote:526bfb6c9c] Andersom, dus met de bovenkant naar achteren en de onderkant naar voren. :wink:
 • [quote:3b80ca282e="bbbb"]Andersom, dus met de bovenkant naar achteren en de onderkant naar voren. :wink:[/quote:3b80ca282e]
  Okee, ik heb het even geprobeerd maar het probleem blijft. Het is vooral duidelijk te zien als je in Paint een scherm vult met één kleur en dan vooral bij de kleur roze. Boven is het dan veel roder dan roze en onder is het wel roze… :cry:
  Maar zoveel valt het gelukkig niet op.
 • Owja, ik zie het. Na ik vind het niet storend.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.