Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

7600GS gaten in 3DMark en UT2003

None
31 antwoorden
  • Het is mij opgevallen dat mijn onlangs aangeschafte 7600GS een 3DMark03 en UT2003 niet helemaal correct toont. Er missen delen uit het beeld. Bij de 3DMark03 kun je deels door de vliegtuigen heen kijken. Zie hier de nvidia logo die getoond wordt door UT2003 in Windows XP SP2.

    [img:bbf48a0b2b]http://img521.imageshack.us/img521/6297/ut20037600gsxptt0.jpg[/img:bbf48a0b2b]

    Van de bewegende beelden van de 3DMark03 heb ik geen screenshot kunnen maken.

    Het gaat om die 7600GS en pc uit deze topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=164668 en ik gebruik de driver versie genoemd in dat topic.

    De Troubleshooting info van die 7600GS heb ik al gecheckt. Dus de external power connector van die 7600GS is aangesloten. Ik heb ook nog met een digitale multimeter de spanningen op die molex gecheckt. Die zijn OK. En die voedingskabel gebruik ik nu alleen voor die 7600GS.

    Daarentegen in Ubuntu Linux heb ik dit probleem niet kunnen vaststellen. Ik heb namelijk ook de Linux versie van UT2003 geïnstalleerd. Deze toont die nvidia logo van UT2003 gewoon correct. En gebruik ik net als in Windows XP de video drivers van nvidia. Omdat ik dit probleem alleen heb kunnen vaststellen in Windows, en niet in Linux vraag ik me af of het dan wel een probleem van de videokaart kan zijn. En of ik nog een andere test kan doen om dit vast te stellen. Eventueel zou ik de videokaart nog wel in een andere pc kunnen testen. Namelijk die Athlon XP 1700+ 512 MB RAM.
  • Al eens een andere driver geprobeerd? Ik heb ook wat (stabiliteits)problemen gehad met 91.47.
  • [quote:5716deaa96="gerben"]Al eens een andere driver geprobeerd? Ik heb ook wat (stabiliteits)problemen gehad met 91.47.[/quote:5716deaa96] Dus ondanks dat het om een WHQL driver gaat. Ik heb nog geen andere drivers geprobeerd. Welke versie had je in gedachte?
  • Gewoon de vorige. WHQL zegt helemaal niks. Of alleen dat Microsoft er even naar gekeken heeft, en een stempeltje op heeft gezet.
  • [quote:1c486cddcd="gerben"] Gewoon de vorige. [/quote:1c486cddcd] Ik heb even het archive van nvidia gecheckt. Ik heb daaruit 91.31_winxp2kmce_international_whql.exe geprobeerd. Ik verwijderde eerst in veilige modus en netwerk losgekoppeld, de nvidia driver via Software Add
    emove, Dan reboot veilige modus. Driver Cleaner optie Cab Cleaner Driver cab en SP2.cab dan driver cleaner nvidia driver verwijderen. Reboot normale modus. Anti-virus disabled. Dan geprobeerd 91.31_winxp2kmce_international_whql.exe te installeren. Er verscheen echter de volgende foutmelding:

    The Nvidia Setup Program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware. Setup will exit now.

    Wat heeft dit te betekenen? 91.31 zou toch wel compatible behoren te zijn met mijn 7600GS.

    Ik heb nog wel van Guru 9145-[Guru3D.com].exe geprobeerd. Deze wilde wel installeren, maar had hetzelfde probleem als de 91.47 drivers van nvidia. Heeft het dan nog zin een andere versie te proberen?

    Overigens als ik mijn pc aanzet
    eboot verschijnt er vlak voordat de info van de BIOS over de IDE enz, eerst info over mijn videokaart
    [code:1:1c486cddcd]
    GeForce 7600 GS BIOS
    Version 5.73.22.36.00A
    Copyright © 1996-2006 NVIDIA Corp.
    256 MB RAM
    [/code:1:1c486cddcd]
  • Zo zien we maar weer: Nvidia, the way it is meant to be played :P
  • [quote:fa00781238="Rene Z"]Zo zien we maar weer: Nvidia, the way it is meant to be played :P[/quote:fa00781238]En wat voegt dit toe? Als je niets toe te voegen hebt, hou dan gewoon je mond.

    Probeer de kaart eens in een andere pc. Want het lijkt er op alsof hij niet helemaal goed is, vraag me af of het een driver probleem is.
  • [quote:d01fd5c862="arjant2"][quote:d01fd5c862="Rene Z"]Zo zien we maar weer: Nvidia, the way it is meant to be played :P[/quote:d01fd5c862]En wat voegt dit toe? Als je niets toe te voegen hebt, hou dan gewoon je mond.
    [/quote:d01fd5c862]

    Jah ff relaxt maar weer…

    Als je geen andere PC hebt om te testen (grote kans), zou ik eens naar de winkelier gaan met de kaart, het lijkt mij eerder op een probleem met de kaart zelf als met de drivers. Ik heb zelf namelijk geen probleem met welke driver van NVIDIA ook met UT2k4 en UT2k3…

    Het zelfde krijg je als je je videokaart te ver overclockt, kijk voor je naar de winkel terug gaat eerst even of de koeling wel goed vast zit, dit kan je doen door de koeler van de kaart te halen en kijken of er nog pasta op zit bijvoorbeeld.
  • [quote:70a9defa62="Sander1337"][quote:70a9defa62="arjant2"][quote:70a9defa62="Rene Z"]Zo zien we maar weer: Nvidia, the way it is meant to be played :P[/quote:70a9defa62]En wat voegt dit toe? Als je niets toe te voegen hebt, hou dan gewoon je mond.
    [/quote:70a9defa62]

    Jah ff relaxt maar weer…

    Als je geen andere PC hebt om te testen (grote kans),[/quote:70a9defa62]Misschien lezen ipv mij afzeiken? hij heeft een andere pc om te testen, zie zijn eerste post.
  • Vanaf nu weer on topic graag.
  • Anyway, als je onder Linux geen problemen hebt, zou ik eens hulp zoeken bij de customer support van het merk van je videokaart, ik hoop dan niet voor je dat dit Asus is, die zijn hier namelijk uiterst beroerd mee. Leadtek doet dat wel goed.

    Anyway,

    Succes ermee.
  • [quote:ac8b111936="arjant2"] Probeer de kaart eens in een andere pc. Want het lijkt er op alsof hij niet helemaal goed is, vraag me af of het een driver probleem is.[/quote:ac8b111936] Dat heb ik inmiddels gedaan. Nu zit die in mijn Athlon XP 1700+ 512 MB RAM. Daarin wordt in Windows XP wel de 3DMark03 goed getoond. Ook is de score hoger. In mijn dual Pentium III 1000 MHz met 1024 MB RAM is deze 5584. In mijn Athlon XP 1700+ 512 MB RAM is deze 7443.

    Maar die 7600GS zou toch ondanks de lagere score, ook in mijn Pentium III pc goed moeten functioneren. Toen ik deze videokaart er ongeveer een week geleden in plaatste, kon ik nog wel de drivers van meegeleverde cd (nvidia 91.31) installeren. En onlangs gaven die drivers de foutmelding genoemd in mijn vorige posting.

    Echter kan ik op die Athlon XP die drivers van meegeleverde cd (nvidia 91.31) gewoon nog wel installeren voor die 7600GS.

    Overigens in mijn Pentium III die in een oude platte kast zit. Heeft maar 1 outtake fan achterin de behuizing. Daarin wordt die 7600GS 49 graden Celsius. Als ik die 3DMark03 na de eerste drie tests onderbreek, dan is deze 59 graden Celsius. In die Athlon XP in een midi tower met 1 intake- voorin en 1 outtake fan achterin de behuizing wordt die GPU 42 en 51 graden Celsius.
  • Die tempraturen zou ik me geen zorgen over maken, hij mag zelfs 10-20 graden heter zijn eventueel.
  • volgens mij mag hij wel 30 graden heter worden. Een grafische kaart mag geen problemen leveren door temperaturen tot 80C dacht ik.
  • 30 bij 59 zit je alsnog bijna op 90 ;)
    Een dergelijke kaart word opzich niet zo heet dus zou ik het ook niet aanraden.
    Het blijft lastig zo'n relatief nieuwe gpu in een wat verouderd systeem.
  • [quote:06f5822245="Vandread"]30 bij 59 zit je alsnog bijna op 90 ;)
    Een dergelijke kaart word opzich niet zo heet dus zou ik het ook niet aanraden.
    Het blijft lastig zo'n relatief nieuwe gpu in een wat verouderd systeem.[/quote:06f5822245]

    In theorie zou dit toch geen problemen mogen geven :)
    Het lastige is dat de kaart in linux wél werkt, dus logisherwijs ligt het probleem in windows (spijtig genoeg is het vaak niet logisch :lol: )
  • [quote:e8f139fd3d="-stof-"]Het lastige is dat de kaart in linux wél werkt, dus logisherwijs ligt het probleem in windows (spijtig genoeg is het vaak niet logisch [/quote:e8f139fd3d] Dat van het niet willen installeren van die drivers die werden meegeleverd op cd, zou kunnen. Dat lukt inmiddels wel. Als ik alleen Cab Cleaner Driver cab en Driver Cleaner dan kan ik de drivers van de meegeleverd cd wel installeren. Waarschijnlijk verwijderde die SP2.cab optie iets te goed.

    Ook met die nvidia 91.31 driver wordt 3dmark03 niet goed getoond op die Pentium 3 met die 7600GS. Omdat die 7600GS in die Athlon XP die 3dmark03 wel goed toont, zou het wellicht toch kunnen, dat die Pentium 3 net niet snel genoeg is voor deze videokaart. Dus wilde ik het hier bij laten. In ieder geval iedereen bedankt voor het meedenken.
  • Niet snel genoeg lijkt me sterk, dan nog moet ie de frames goed renderen. Alleen de framerate gaat onderuit omdat de videokaart niet zo snel data aangeleverd krijgt.

    Niet een of andere vage fout met fast writes?
  • [quote:d6759a20fc="NoepZor"]Niet snel genoeg lijkt me sterk, dan nog moet ie de frames goed renderen. [/quote:d6759a20fc] Er kan ook een andere reden zijn. Alleen weet ik die niet. Wel dat in 3dmark03 alleen cpu test 1 en 2 goed wordt getoont met die 7600GS in mijn Pentium III.
    [quote:d6759a20fc="NoepZor"] Niet een of andere vage fout met fast writes?[/quote:d6759a20fc] Er wordt geen foutmelding getoond over fastwrites. Bovendien is er geen optie in de BIOS van mijn Pentium III moederbord Asus CUV4X-D over Fastwrites. Dus kan ik 'm ook niet Disablen.
  • Heb je toevallig al op andere fora gepost?
    bv Guru3d.com is redelijk gespecialiseerd in videokaarten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.