Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuw TFT scherm

Anoniem
None
23 antwoorden
 • hmm dat wist ik niet…. sorry :-? …
 • He lui,

  Ik ben van plan een nieuw scherm te kopen, 19 inch tft.
  Budget is ongeveer 200 euro. Ik heb al een beetje zitten rondkijken,

  Dit bijvoorbeeld:

  http://www.mycom.nl/Products/View/LG_19_L194WT-SF_TFT_Wide/123991.aspx

  Ik wil toch wel 5 ms of minder want ik game ook wel eens. Verder heb ik nu een 17 inch crt monitor en wil 2 beeldschermen gaan gebruiken.

  1 voor msn, winamp, internet bv en dan op de andere beetje gamen/filmpje kijken.

  Zijn er (grote) verschillen tussen de merken en wat zijn de voor en nadelen van wide-screen?

  Hoe werkt dat nou met die dode pixels. Ik heb gehoord dat het soms "normaal" is dat je een scherm koopt met een paar dode pixels.
  Kan ik scherm daarom beter in een gewone winkel kopen of bij een internetwinkel in de buurt van Utrecht (jaja, ik woon daar in de beurt)

  Thnx alvast
 • Die LG is een hele goede keuze vanwege de killer contrastratio van 2000:1. Gewoon doen, trouwens alleszins redelijk prijsje bij de MyCom, veelal valt er wel wat met ze te regelen wat betreft retourneren bij dode pixels (zonder bijbetaling!).

  Zover ik weet zijn er ook geen nadelen aan widescreen, als je games maar breedbeeldresoluties ondersteunen.
 • Voor 20 Euro ga jij geen nieuwe, en zelfs geen gebruikte, 19" TFT vinden :P :roll:

  Bruikbare monitoren zijn er zat: Acer, BenQ, Philips, etc. Toch kom je met 200 Euro niet ver, en al helemaal niet een 5 ms scherm… Trouwens, zo'n 'supersnel' scherm is nergens voor nodig, jouw ogen kunnen dergelijk snelle wisselingen echt niet zien/merken. Goedkopere 12 ms schermen zijn net zo goed bruikbaar, het fenomeen 'ghosting' is bij moderne schermen nu toch wel ondervangen…
 • [quote:136ef94a02="Obi-wan-kenobi"]Die LG is een hele goede keuze vanwege de killer contrastratio van 2000:1. Gewoon doen, trouwens alleszins redelijk prijsje bij de MyCom, veelal valt er wel wat met ze te regelen wat betreft retourneren bij dode pixels (zonder bijbetaling!).

  Zover ik weet zijn er ook geen nadelen aan widescreen, als je games maar breedbeeldresoluties ondersteunen.[/quote:136ef94a02]

  Hoe werkt dat nu met dode pixels, zie je dan gewoon een paar zwarte puntjes, en kun je dat in de winkel van de te voren testen? Dingen waar ik op moet letten ofzo.

  Btw die lg kon ik voor 219 meekrijgen, alleen ik wilde toen alleen 200 geven en dat vonden ze te weinig.
 • Bij Mycom Amsterdam , die op de ceintuurbaan kan je hem het gewoon op je gemak thuis te kijken of hij bevalt en als je dode pixels hebt of het beeld valt tegen ,kan je hem zonder kosten omwisselen.Kocht er pas mijn tweede TFT een SamSung 940BF TFT 19 inch dus en hij was perfect. Dus daar in ieder geval geen gezeur ivb dodepixels. :D

  Joopat
 • 14440 x 900

  Behoorlijke resolutie volgens mycom :o :P

  Maar idd een prima scherm voor dat geld.
 • [quote:b01fdeda8b="M@XXER"]Hoe werkt dat nu met dode pixels, zie je dan gewoon een paar zwarte puntjes, en kun je dat in de winkel van de te voren testen? [/quote:b01fdeda8b] Of je in de winkel mag testen, zul je in de winkel zelf moeten vragen. Er zijn verschillende programma's te downloaden om dead pixels te kunnen zien. Een daarvan is Dead Pixel Buddy. Deze toont ook voorbeelden van dead pixels.
 • [quote:a5fb2b6eb5="FTI"]14440 x 900 Behoorlijke resolutie volgens mycom :o :P [/quote:a5fb2b6eb5]Da's zeker een breeeeeeedbeeld. :lol:
 • [quote:143c704e0b="jolo"][quote:143c704e0b="M@XXER"]Hoe werkt dat nu met dode pixels, zie je dan gewoon een paar zwarte puntjes, en kun je dat in de winkel van de te voren testen? [/quote:143c704e0b] Of je in de winkel mag testen, zul je in de winkel zelf moeten vragen. Er zijn verschillende programma's te downloaden om dead pixels te kunnen zien. Een daarvan is Dead Pixel Buddy. Deze toont ook voorbeelden van dead pixels.[/quote:143c704e0b]

  Wat ik heb gehoord van de consumentenbond is, dat je altijd mag vragen of je m eerst in de winkel mag zien of er geen dode pixels opzitten. Dat zijn ze zelfs verplicht, de winkel dan. Je koopt geen product met/voor de doos, je koopt het product in de doos. Zelf heb ik vaak meegemaakt dat men dan zegt dat als je thuis komt en er zitten dode pixels op, dat je m dan gewoon terug mag brengen en omruilen.
 • [quote:365001efa5="O_Tiby"][quote:365001efa5="jolo"][quote:365001efa5="M@XXER"]Hoe werkt dat nu met dode pixels, zie je dan gewoon een paar zwarte puntjes, en kun je dat in de winkel van de te voren testen? [/quote:365001efa5] Of je in de winkel mag testen, zul je in de winkel zelf moeten vragen. Er zijn verschillende programma's te downloaden om dead pixels te kunnen zien. Een daarvan is Dead Pixel Buddy. Deze toont ook voorbeelden van dead pixels.[/quote:365001efa5]

  Wat ik heb gehoord van de consumentenbond is, dat je altijd mag vragen of je m eerst in de winkel mag zien of er geen dode pixels opzitten. Dat zijn ze zelfs verplicht, de winkel dan. Je koopt geen product met/voor de doos, je koopt het product in de doos. Zelf heb ik vaak meegemaakt dat men dan zegt dat als je thuis komt en er zitten dode pixels op, dat je m dan gewoon terug mag brengen en omruilen.[/quote:365001efa5]

  Is dat goed te zien of er pixels kapot zien voor een tft leek als ik?
 • [quote:48ff3af2d4="M@XXER"]Is dat goed te zien of er pixels kapot zien voor een tft leek als ik?[/quote:48ff3af2d4]Ja, je krijgt bij zo'n testprogrammaatje steeds maar één kleur op je scherm te zien, en als er maar een beeldpuntje een andere kleur aangeeft, dan heb je al te maken met een luie of dooie (sub)pixel.
 • Dooie pixels zijn goed te zien, hot pixels (altijd aan) nog veel beter. Op google staan wel plaatjes.
  http://images.google.nl/images?q=dead+pixel
 • Op pixmania.nl staan ook wel goede 19'' schermen, kijk maar eens
 • [quote:93e7c0ac9a="Aaponline"]Op pixmania.nl staan ook wel goede 19'' schermen, [/quote:93e7c0ac9a]Moet je wel een PixMania showroom in de buurt hebben om die dooie pixels te kunnen checken … Ik kwam laatst zo'n winkel tegen bij Barcelona … :wink:
 • lol ja maar je kan hem terugsturen als hij niet goed is. Ik denk dat het het proberen wel waard is.
 • [quote:424a3906e2="Aaponline"]lol ja maar je kan hem terugsturen als hij niet goed is.[/quote:424a3906e2]Nee, tenzij de nul-dode-pixels garantie bijgekocht hebt. Bij 1 of 2 dode pixels kun je zonder deze garantie niet ruilen.
 • Ik heb nog steeds mn scherm (Samsung BW 940) niet. Bij mediamarkt is hij overal uitverkocht en als ze hem daar weer binnen krijgen dan kost ie weer 255e. Dus daar ga ik niet op wachten.

  Verder heb ik nog naar deze zitten kijken:

  http://www.kieskeurig.nl/product/64CA38F52876D5ABC12571E7004F27C1.htm

  Maar ik kan hem gewoon nergens kopen op 1 uur reistijd vanaf Utrecht.
  Is toch te schraal voor woorden dat je nergens een scherm kan kopen voor een normale prijs. Overal zijn de schermen uitverkocht.

  Verder had ik nog een vraagje.

  Ik heb nu een crt monitor aangesloten, daar wil ik dus een nieuwe tft bij.
  Hier kun je zien welke aansluiting nog vrij is, ik weet niet hoe deze heet, is dat nu dvi?
  [img:8b2aef4c3c]http://img148.imageshack.us/img148/2011/photo0112000gx6.jpg[/img:8b2aef4c3c]

  Welke aansluiting moet mijn 2e monitor dus hebben of welk extra kabeltje?
 • Die witte is dus DVI, wat niet op die Iiyama zit zo te zien.
 • ik kreeg zo'n 'verander' dingetje erbij, dus nu heb ik 2 blauwe aansluitingen, een 'originele' en een witte- naar -blauwe. Ik denk dat je hem wel in een elektronica winkel kan krijgen. als iemand weet hoe dat heet…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.