Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ATI X800 Pro krijgt geen stroom

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Zo, lang geleden ;)

  Vraagje: ivm problemen met m'n mobo heb ik een nieuwe aangeschaft en bij 't aansluiten van de vgakaart (een Sapphire X800 Pro) krijg ik de melding dat de stroomkabel niet op de kaart is aangesloten. Dat is ie echter wel :-? Verschillende aansluitingen geprobeerd + tevens even op 't werk geprobeerd, maar ook daar het zelfde resultaat. Gezien de andere problemen met de mobo lijkt het er een beetje op alsof mijn pc een 'tik' heeft gehad, echter 't rare is wel dat ie nu meer doet dan met mijn oude mobo. Daar kreeg ik helemaal geen beeld en/of melding dat de stroomkabel niet was aangesloten. Pc heeft 't voor de vakantie ook prima gedaan (stond zo'n 24 uur per dag aan), maar na terugkomst van vakantie deed ie niks meer. Nu dus wel al wat meer, maar nu geeft de vgakaart dus weer problemen. Heb bewust maar nog wel een mobo met AGP gekocht ivm de kaart, maar nu lijkt ie ook stuk :(

  Volgende keer maar beter alle componenten testen voordat ik tot aanschaf over ga ;) Achteraf had ik dan bv beter een nieuw mobo kunnen kopen met o.a. PCI-E :) Maar goed, is niet anders ;)

  Iemand een idee ? Kaart is van juni 2004 en ik ben bang dat er geen garantie meer op zit.
 • Ik denk aan de voeding die misschien onvoldoende is. Of de kabel met voeding naar de x800 heeft een breukje. Of je moederbord is defect.
  Kan je het een en ander meten aan je voeding?

  Je zegt dat de kaart het wel deed in een andere pc of niet? Probeer dat anders even uit.
 • Andere kabels heb ik al geprobeerd en de kaart geeft ook problemen op een andere pc (zelfde probleem). Plus heb ik net een nieuwe mobo gekocht en daar doet ie 't ook niet op. Conclusie is eigelijk dat de kaart gewoon niet goed is, maar ik vraag me af of zoiets nog te verhelpen is, aangezien ik wel gewoon bv beeld geeft alleen niet verder wil omdat de stroomkabel niet is aangesloten (althans, dat denkt ie).
 • Het kan zijn dat er in de buurt bliksem ingeslagen is. Computers zijn erg gevoelig, het kan zijn dat er meerdere componenten stuk zijn. Probeer ze eens stuk voor stuk in een andere PC.
 • Heb je een betere voeding liggen/famile?

  Als je voeding hem niet meer trekt en je test hem in in pc,s met ook een zwakke voeding dan zegt het uiteraad nog niks.

  Al kan het uiteraad ook de kaart zijn die gewoon stuk is.
  In dat geval RMA.
 • Morgen neem ik 'm nog effe mee naar het werk en probeer hem daar nog even op een aantal pc's. Hij heeft het echter altijd met deze voeding goed gedaan + de voeding lijkt voor de rest in orde (mijn nieuwe onderdelen draaien probleemloos). Ook met bijna alleen de vga aangesloten op het stroom geeft ie de melding en dat zou de voeding (een 400 watt) toch moeten trekken, lijkt me.
 • Welk merk voeding?
 • Huntkey. Maar daar heeft de kaart dus 2 jaar mee samengewerkt.

  Wat zou trouwens een goed alternatief voor een X800 Pro 256MB zijn ? Een 7800 GS of zou je nog wel iets goedkopers kunnen kiezen ? Op AGP gebied zie je nog weinig reviews, dus ik heb geen idee hoe deze X800 staat tegenover de nu nog beschikbare AGP kaarten.
 • Vandaag nog effe op het werk geprobeerd, maar probleem blijft 't zelfde. Gelijk maar een 7800 GS besteld van XFX :) Ben trouwens nog wel nieuwsgierig of er nog wel een oplossing voor te vinden is, m.a.w. mocht iemand nog een idee hebben…..:)
 • Kom je uberhaupt in windows?
 • Nope, krijg wel beeld, maar krijg dan bij de boot (voor de bios e.d. wordt geladen) de melding dat de stroom niet is aangesloten op de vga kaart. Een bekend verschijnsel eigelijk bij dit soort kaarten, echter is ie bij mij dus wel aangesloten ;)
 • Ik zou de kaart terug sturen naar van wie je hem gekocht hebt, wat een oplichter is dat zeg :wink:
 • Valt me nog mee dat ie niet gereageerd heeft ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.