Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Probleem videokaart

Anoniem
Mobb
11 antwoorden
 • Ik heb een nvidia geforce 7600 gs. Ik krijg na ongeveer 10 min spelen last van zwarte vlakken en strepen door het beeld. Dus heb ik toen de kast opengemaakt en een gewone ventilator opgezet, en kon gewoon 2 uur achter elkaar spelen zonder klachten. Ik heb er niks met de kaart gedaan(overklokken ofso) Ik vraag me af of de koeling defect is. Er zit wel een ventilator en een koelblok op. Als ik hem gewoon op windows zet(hele dag ongeveer), dan krijg ik geen rare strepen etc.
 • Het lijkt erop dat de videokaart z'n warme lucht onvoldoende kwijt kan en het in de kast blijft hangen. Hoe is de airflow binnenin je kast geregeld? Zit er een casefan voorin die koele lucht aanzuigt en eentje of twee achterin die de opgewarmde lucht uit de kast blazen? Kan de kast ook aan de achterkant zijn warme lucht goed kwijt?
 • misschien kan het aan je voeding liggen. Heb je die kaart al lang?
 • [quote:bcfa773e18="Aaponline"]misschien kan het aan je voeding liggen.[/quote:bcfa773e18]Lijkt me vergezocht, een goed gekoelde voeding presteert in principe even goed als een minder goed gekoelde voeding.
 • het hoeft niet perse aan de koeling van de voeding te liggen, misschien niet genoeg watt of A
 • [quote:c850c971c3="Aaponline"]het hoeft niet perse aan de koeling van de voeding te liggen, misschien niet genoeg watt of A[/quote:c850c971c3]
  hoe verklaar jij de goede werking bij extra koeling dan? :wink:
 • als een leesfout gemaakt door een mens
 • die dingen zijn passief gekoeld toch? lijkt me dan duidelijk dat je flow de oorzaak is…

  haal inderdaad een (paar) casefan(s), en het wordt al een stuk koeler daarbinnen. kijk trouwens eens met Everest ( http://www.majorgeeks.com/download4181.html) hoe warm íe wordt voor - en tijdens het gamen?
  Everest opstaren -> computer -> sensors en dan is het de GPU. :D
 • [quote:e656d7e91f]Het lijkt erop dat de videokaart z'n warme lucht onvoldoende kwijt kan en het in de kast blijft hangen. Hoe is de airflow binnenin je kast geregeld? Zit er een casefan voorin die koele lucht aanzuigt en eentje of twee achterin die de opgewarmde lucht uit de kast blazen? Kan de kast ook aan de achterkant zijn warme lucht goed kwijt?
  _________________[/quote:e656d7e91f]

  Er zit alleen eentje op de moederbord. En mijn computer wordt behoorlijk heet, dus denk ook dat het met de airflow te maken heeft. CPU wordt 60°C, weet nie of da veel is. Aan de achterkant zitten er wel van die gaatjes,maar daar komen hete luchtstromen uit. En wat voor casefan moet ik dan hebben?(merk, type, hoeveel)
 • Wat voor processor heb je dan?
  Voor een oudere cpu is 60 C niet extreem veel ofzo.

  Maar als je geen casefans hebt dan is het sterk aanraadbaar die toch maar eens te nemen.

  Wat voor casefan je meot hebben hangt af van wat voor kast je hebt.
  Meestal passen 80x80 fans wel, maar in sommige kasten moet grotere ventilatoren.

  Goede merken voor fans zijn o.a. Zallman en Papst
 • [quote:f092ecedfe="computer_nerdo"]Wat voor casefan je meot hebben hangt af van wat voor kast je hebt.[/quote:f092ecedfe]Als je dat niet weet (merk + typenummer kast), kun je dan misschien foto's plaatsen van de binnenkant van je kast, en dan wel van de voorkant onderin en van de achterkant?
  [quote:f092ecedfe="computer_nerdo"]Meestal passen 80x80 fans wel, maar in sommige kasten moet grotere ventilatoren.[/quote:f092ecedfe]En let erop als je casefans plaatst, dat je op de draairichting let. Aan de voorkant moet zo'n fan dus koele lucht aanzuigen, aan de achterkant moet de fan opgewarmde lucht uitblazen.
  [quote:f092ecedfe="computer_nerdo"]Goede merken voor fans zijn o.a. Zallman en Papst[/quote:f092ecedfe]Deze merken koelen niet beter dan goedkopere merken, maar zijn vaak wel lekker stil. Pricewatch

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.