Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Laptop scherm in hardnekkige "slaapstand"

Anoniem
gerben
7 antwoorden
 • Ik gebruik een IBM latop, type A30. Inmiddels enorm gedateerd, ik denk zo'n 5 jaar oud. Maar tot aan vandaag voldeed het aparaat altijd uitstekend, ik zou 'm graag blijven gebruiken.
  Sinds enige dagen echter is het niet meer mogelijk om het TFT-scherm te bekijken. Alle programma's, beeldscherm (zelfs opstarten e.d.) zijn slecht 2 seconden zichtbaar en daarna lijkt het beeldscherm in een soort slaapstand te schieten, het scherm wordt zwart. Als je heel goed kijkt zie je nog net de contouren van de programma's die op dat moment draaien.

  Ik heb een bios-upgrade gedaan en de slaap-stand instellingen gecontroleerd, maar niets helpt. Ik vermoed nu dat het iets met de videokaart of de accu te maken heeft maar weet er te weinig van.

  Als ik een extern beeldscherm aansluit zie ik daar alles goed weergegeven, geen slaapstand of donker scherm.

  Hebben jullie enig idee wat de oorzaak kan zijn?

  Alvast bedankt!
 • wanneer het scherm zwart blijft, maar vaag de contouren nog wel zichtbaar zijn, duid dat op het niet-branden van de backlight. Dit zou softwarematig kunnen zijn, maar ik vermoed dat hij gewoon stuk is. Wacht op andere reacties mbt. het verhelpen ervan.
 • Dank je Tinus.
  Ik hoop dat er nog meer mensen reageren?
 • Aan het antwoord van Tinus89 kan niets meer toegevoegd worden…..Backlight is inderdaad defekt !
 • bedankt voor je bericht, Alicante.

  En nu? Wat kan er gedaan worden om het euvel te verhelpen? Is het mogelijk om bijvoorbeeld de kabelboom tussen pc en deksel/scherm te vervangen? Moet er iets anders worden vervangen? Is het de moeite waard om iets te vervangen v.w.b. de onderdelen-prijzen?
 • Hmm, ik heb dir probleem ook bij een stuk of 3 latopts. Erg irritant, al druk je dan op dat knopje bij het scherm springt die weer eventjes aan. Maar dat duurt niet lang of hij gaat weer uit. Erg irritant. :x
 • In de veronderstelling dat het ook gebeurd wanneer je werkt op netstroom: Zeer moeilijk om daar zelf iets aan te doen.
  Laten herstellen is zeer duur, maar je kan een bestek laten maken en dan beslis je of het de moeite loont. Niet verbaast zijn dat die herstelling een kleine 400 euro kost.
  Als het alleen op batterij gebeurd, heb je nog een kans dat de batterij stuk is. Dan moet hij nog wel op Lichtnet werken….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.