Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Overclocken video kaart

Anoniem
PaulusP
4 antwoorden
 • Hallo ik ben nieuw in het overclocken en wil proberen om veilig mijn video kaart over te clocken. ik heb een (xpertvision) Nvidia geforce 6600LE 256 mb ram enz. . kan iemand mij vertellen hoe ik het overclocken van deze video kaart veilig kan doen en wat de limit is?
  (welke software enz.)

  alvast bedankt
 • met rivatuner kan je overklokken, zie ook de FAQ in het videokaarten topic. Gewoon rustig aan , kleine stapjes verhogen. En telkens testen met 3dmark05 of je artifacts krijgt. zo niet, kan je weer stukje hoger.

  Er is geen limiet aan te geven, dat is per kaart verschillend.
 • Wat het limiet is kom je snel genoeg achter als je artifacts krijgt (soort van dode pixels). Je kan je vga overklokken met Rivetuner bijv. (Er staat genoeg over in de Videokaarten FAQ)

  Edit: Je was me voor Arjan
 • Als ik het zo zie is het een weinig spannende kaart:
  http://www.xpertvision.com.tw/en/products/nv_agp_6600LE.html#spec

  Zover ik weet heeft een 6600LE (LE = Lamme Editie) slechts 4 pixel pipelines en loopt de core op 300MHz. Er zit doorgaans echter wel wat rek in de core omdat die in principe dezelfde is die ook voor 6600GT's gebruikt kan worden.

  Dat wil echter niet zeggen dat die core ook makkelijk te klokken is op 500MHz, ik zou zelf wat aan de conservatieve kant zitten en de core hooguit klokken op 450MHz. Je kunt er trouwens idd. het handigst RivaTuner voor gebruiken als er geen overkloktooltje bij je videokaart geleverd is.
  http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.