Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

brede zwarte boven en onder kant

Anoniem
halewijn
5 antwoorden
  • Goede morgen, Laatste tijd zie ik hoe langer hoe meer een brede zwarte boven en onder kant op gedownloade films.IK heb een ctr monitor.Is hier iets aan te doen of is de enige oplossing een breed beeld aanschaffen? gr ron
  • Je kunt ook inzoomen. Links en rechts valt dan wat weg, maar de zwarte balk boven en onder wordt minder.
  • Het meeste wat je download is in breedbeeldformaat. Daar zou een breedbeeld monitor kunnen helpen, maar dan moet die wel breder zijn dan je huidige scherm. Anders houd je hetzelfde formaat. Speelfilms zijn meestal in 1:3 verhouding, en daar helpt een breedbeeldmonitor wel wat, maar niet alles. Overigens heeft een breedbeeldmonitor ook niet een echte breedbeeldverhouding (16:10 ipv 16:9). Hou er verder rekening mee, dat de kleurweergave op een LCD (soms veel) slechter is dan op een CRT.
  • [quote:da327c1913="gerben"]Het meeste wat je download is in breedbeeldformaat. Daar zou een breedbeeld monitor kunnen helpen, maar dan moet die wel breder zijn dan je huidige scherm. Anders houd je hetzelfde formaat. Speelfilms zijn meestal in 1:3 verhouding, en daar helpt een breedbeeldmonitor wel wat, maar niet alles. Overigens heeft een breedbeeldmonitor ook niet een echte breedbeeldverhouding (16:10 ipv 16:9). Hou er verder rekening mee, dat de kleurweergave op een LCD (soms veel) slechter is dan op een CRT.[/quote:da327c1913]Ik dacht dat het hier oa ging om films shot in 16:9 widescreen hd .Maar welke monitor kan zoiets weergeven?
  • In principe elke monitor natuurlijk. Maar bij een breedbeeld zie je minder zwart. Als je een breedbeeld tv hebt, kun je die ook via de tv-out van je pc aansluiten. LCD- en plasma tv's hebben vaak ook wel een vga of dvi ingang.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.