Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Welke grafische kaart?

Anoniem
None
58 antwoorden
 • Hallo,

  ik ben dus op zoek naar een grafische kaart. Ik heb een deftige pc, maar ik kan games als call of duty of counter strike source niet spelen zonder dat het supertraag gaat… Mijn budget is niet al te groot, maar ik hoef ook niet de allernieuwste grafische kaart te hebben aangezien ik niet echt nieuwe spelen koop. Het liefst wil ik ook 1 met een tv out.

  Mijn computer:
  CPU Type Intel Pentium 4A, 2000 MHz (5 x 400)
  Moederbordnaam Intel Ashland D845GLAD (4 PCI, 2 DIMM, Audio, Video)
  Moederbord Chipset Intel Brookdale-G i845GL
  Besturingssysteem Microsoft Windows XP Professional
  Systeemgeheugen 509 MB (PC2100 DDR SDRAM)
  Video kaart Intel(R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller (64 MB)
  3D-Versneller Intel Extreme Graphics

  Ook, is het veilig om op ebay te kopen? Als het een user is met een goede feedback percentage lijkt het mij wel te vertrouwen…

  Alvast bedankt
 • Euh … waar ben je van plan die videokaart in te stoppen? :roll:
  http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/d845glad/sb/cs-008718.htm

  [i:bfcb17c1d9][b:bfcb17c1d9]Does the Intel Desktop Board D845GLAD support ADD cards?[/b:bfcb17c1d9]
  No, since Intel® Desktop Board D845GLAD does not offer an AGP slot, ADD cards are not supported.[/i:bfcb17c1d9]

  Je kunt beter gaan sparen voor een nieuwe PC, want het enige wat je nog erin zou kunnen stoppen is een PCI-videokaart.
  http://www.4launch.nl/shop/producteninfo.php?productid=012949
 • Ah ok dat is minder….spijtig

  Het is toch door een minder goede grafische kaart te hebben dat games traag zijn? Want bvb half life 2 kan ik gerust spelen, maar als ik counter strike source op internet wil spelen gaat het supertraag :(
 • [quote:8b72c14c18="yoeri"]Het is toch door een minder goede grafische kaart te hebben dat games traag zijn?[/quote:8b72c14c18]Ja, Intel Extreme Graphics is een vrij belabberde onboard videochip.
 • Ok zeer bedankt voor de hulp

  Zo een PCI videokaart zou dus wel moeten helpen? Wat is er minder goed aan een PCI videokaart ipv een gewone? En de PCI videokaart die je mij hebt gegeven zou sterk genoeg moeten zijn voor recentere games te spelen?
 • [quote:5189e497ee="yoeri"]Zo een PCI videokaart zou dus wel moeten helpen?[/quote:5189e497ee]Het helpt wel iets, je zou de meeste spellen redelijk vloeiend op 800x600 moeten kunnen spelen.
  [quote:5189e497ee="yoeri"]Wat is er minder goed aan een PCI videokaart ipv een gewone?[/quote:5189e497ee]De bandbreedte heeft z'n beperking, hierdoor kan er te weinig grafische kracht in 1x doorgegeven worden om het 3D beeld mooi weer te geven, daarom zul je vanaf zo'n 1024x768 niet zulk mooi beeld hebben in games.

  En nog 45 euro neerleggen voor zo'n oud systeem, het is maar de vraag of je het dat waard vindt.
 • Zou de EAX1300 of EN7600GT dan goed zijn?
 • Geen van beide passen niet, verwar PCI-E niet met PCI.
  Een EAX1300 is een asus versie met een ATI X1300 erop.

  Er bestaat wel een X1300 op PCI, echter deze is in NL volgens mij niet verkrijgbaar.
  Zie deze review:
  http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTE2OCwxLCxoZW50aHVzaWFzdA==
  (en door de bijzonderheid is hij qua prijs/prestatie vergelijken met bv PCI-E kaarten uiterst beroerd)
 • Ah ok bedankt voor de waarschuwing

  Is er een bepaalde PCI videokaart die je aanraadt? Ik heb wat zitten zoeken op google en ebay, maar met al die verschillenden soorten en merken weet ik niet echt of ik er recentere games mee kan spelen.
 • Wat er beschikbaar is in NL is een ati 9250 of een nvidia fx5200. Beide zijn totaal ongeschikt voor recentere games.
 • Wat zijn dan recentere games? De echt allernieuwste of zullen Call of Duty 1, Medal of Honor Allied Assault en Counter Strike Source zelf ook al niet goed draaien?

  Ik wil wel overzees een PCI videokaart kopen, maar dan zal de prijs door de verzendkosten wel snel oplopen zeker? Hebben jullie tips voor PCI videokaarten in het buitenland? Op ebay kan ik wel kaarten vinden van gebruikers die in belgië of nederland wonen, maar die niet te vinden zijn in winkels.
 • Het ligt iets moeilijker; niet zozeer de snelheid van de PCI kaart zelf is het ptobleem, nee, het probleem is de bandbreedte (= capacitieit) van de PCI bus. deze is gewoon te laag om - met wat voor kaart dan ook - echt fatsoenlijk te kunnen gamen… dus ik zou doorsparen voor een upgrade!
 • Zelfs met die X1300 is het behelpen. Het is een budgetkaart, die bovendien nog gehandicapt wordt door de PCI connector. Het is gewoon niet verstandig nog geld in deze computer te steken.
 • Hmmm ok maar het verschil tussen een tijdelijke 45 euro en sparen voor 1000 euro is toch wel redelijk groot…maar zelf dat raden jullie af? Snif :cry:

  :wink:
  Toch bedankt voor de info!
 • Als je wat wilt, zou je er een 9250 met tv-out in kunnen stoppen. Dan kun je wat oudere games er nog wel mee spelen. Een X1300 importeren kost je denk meer dan de hele computer nog waard is. En dat is gewoon sneu geld.
 • Centurion 5 kasten schijnen nogal crappy kasten te zijn, wellicht een andere nemen(afwerking etc. schijnt bagger te zijn).
 • 1000 euro is veel te veel. Als je het voldoende vind om die spellen te kunnen spelen, hoef je alleen maar het moederbord, geheugen, processor en de voeding te vervangen, en een videokaart te kopen. Als je de verkoop van je moederbord, processor en geheugen meeneemt, kan je voor 300 a 350 euro al een redelijk systeempje samenstellen.
 • Een nieuwe PC hoeft echt géén duizend euro te kosten! Weliswaar een paar honderd, maar je hoeft niet absurt veel uit te geven hoor.
 • Ok ik overdreef natuurlijk wel wat :)
  Ik zal mss toch best sparen voor een nieuwe pc, of toch allesinds nieuwe onderdelen.
  Mijn budget reikt echter niet veel hoger dan 200 euro dus zoveel ga ik er niet mee kunnen doen…behalve nog sparen

  Dus wat heb ik dan allemaal nodig? Hoef ik echt mijn geheugen te vervangen? Ik heb 512 dus dat zou toch genoeg moeten zijn? Zo zware spelletjes ben ik niet van plan te spelen.
  En mijn processor?
  Of zit dat allemaal vast aan het moederbord? Ik ken echt niets van hardware ^^
  Waarom moet de voeding dan ook veranderd worden? Om dezelfde reden?

  Het gaat hier redelijk offtopic ok, maar het leek me beter dan een nieuwe topic te openen
 • Je zou dan een nieuwe CPU, moederbord, een videokaart en 512MB extra geheugen moeten kopen. De Pentium is nl. ook niet meer van deze tijd. Misschien is een S939 Athlon64 setup interessant voor je. Opzetje bij 4launch:

  [img:0b27dfad0b]http://img292.imageshack.us/img292/1281/4launchip3.png[/img:0b27dfad0b]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.