Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Streep op monitor

Anoniem
kompod
10 antwoorden
 • Sinds 2 dagen heb ik over de volle hoogte (dus van boven- tot onderkant)v an mijn Xerox TFT 19" (DVI aangesloten op een NVidia 6600GT, 1,5 jaar oud) op een derde van de rechterzijkant een streep lopen. Een centimeter of 4 breed met over de volle lengte in het midden een feller streepje.

  Ook aangesloten op een ander systeem geeft ie dit euvel. Het moet dus de monitor of de kabel zijn. De kabel kan ik zo niet wisselen, aan de monitorkant is die niet afkoppelbaar. DVI of D-Sub aangesloten maakt geen verschil, maar dat is dan ook wel weer logisch.

  Met het monitor testprogje Passmark Monitor Test geeft de monitor met de ene achtergrond de streep wel en met de andere achtergrond niet. Bijvoorbeeld met een zwarte, fel groene of fel blauwe achtergrond zie ik niets. Oranje en wit vertoont het euvel wel, evenals scale zwart/wit, scale zwart/groen en diverse zwart/wit en kleurpatroonachtergronden.

  Valt er iets te zeggen over een waarschijnlijke oorzaak?
 • Heb je nog garantie? Lijkt mij een defect aan het tft scherm. Afgaande op deze pagina heb je 3 jaar fabrieksgarantie:
  http://www.xerox-displays.com/XA7series.html#Warranty
 • Defecte achtergrond verlichting ;-)
 • Ik denk eerder een defect aan het tft scherm, dan aan het backlight.
 • Tja, de gebruiksaanwijzing geeft ook 3 jaar garantie. Heb nog even naar het degaussgebeuren gegoogeld. Monitor/handleiding geeft me geen enkele optie daarvoor.

  Verwacht niet dat het het backlight is. Daarvoor is ie al een keer teruggeweest en dat waren toch hele andere fouten. Volgende keer ander merk dus….

  Bedankt voor de reakties. Morgen het servicecenter maar weer even mailen.
 • Degaussen kun je alleen met een crt monitor (demagnetiseren).
 • Zonder weer een hele discussie over 'garantie' op te starten: hier heb ik op de diverse fora al genoeg over gelezen en bijgedragen hetvolgende:

  Mijn RMA is toegekend, zoals tweemaal hiervoor wordt de monitor netjes gehaald. Maar ik de bevestigings E-mail van het Europees Xerox servicecentre staat expliciet vermeld dat elektronische defecten aan de beeldbuis na 12 maanden niet meer door de garantie gedekt zijn.
  In de handleiding/op de garantiekaart staan geen andere uitsluitingen dan onoordeelkundig gebruik, het zelf sleutelen aan het ding etc.

  Er staat -kortom- in de papieren dat ik 3 jaar garantie heb. Nu is er dus een aardige kans dat mijn probleem een elektronisch defect aan de beeldbuis is en dit niet meer gratis gerepareerd zou worden. Nu ben ik mans genoeg om mijn, vermeende, recht op herstel zonder rekening op te eisen als ik straks te horen krijg dat ze de monitor niet retourneren zonder dat ik een gepeperde rekening heb betaald. Mijn mening is dat als ze in de aanschafdocumentatie 3 jaar garantie geven ze niet bij een RMA binnen die 3 jaar opeens uitsluitingen mogen opsommen die bij aankoop, of zelfs in de kleine lettertjes, aan de klant zijn meegegeven.

  Ik mag aannemen dat een reparatie aan het elektronisch gedeelte van de beeldbuis zo ongeveer het bedrag van een andere monitor is.

  Is mijn denkwijze: 3 jaar garantie zonder uitsluitingen dekt elke reparatie tenzij je zelf echt foute dingen hebt gedaan, een verdedigbare? En mag men, pas op het moment van reparatie aanvullende uitsluitingen geven?
 • Een TFT monitor heeft geen beeldbuis.
 • Dan maar hopen dat ze dat in België ook weten. Daar zit Xerox Europa. Hij gaat morgen met UPS mee en we hopen maar op een goede afloop.

  Dank.
 • En dat voor een ouwe rot

  :roll: LOL :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.