Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

tv-out trubbels

Anoniem
tinus89
2 antwoorden
  • Ik heb van de week bij aldi een tv-out kabelset gehaald, was lekker goedkoop (10m, € 5.99). Krijg het spul ook wel aan de praat, zelfs met kleur. Maar ik heb toch wat eigenaardigheden.

    Windows laat in apparatenbeheer 4x een default monitor zien, naast mijn tft monitor. Komen ook vanzelf terug, als ik ze allemaal weghaal. Het werkt dus verder wel, maar ik vind dit toch wat raar. Heb ook al eens gekeken naar specifieke tv of pal drivers, maar die zijn niet te vinden.

    Windows heeft een instelling, waarbij je de video van je media player kunt laten spelen in de tweede monitor, in dit geval dus de tv. Het beeld wordt dan echter gestretcht naar het volledige scherm. Geen probleem bij 4:3 beeld, maar het meeste wat je downloadt is in breedbeeldformaat. En dat ziet er dus niet uit. Al heel wat instellingen uitgeprobeerd, maar het lijkt niet te verhelpen.
  • Je TV anders instellen. Als je een breedbeeld film afspeelt, zet dan je TV op breedbeeld of 16:9 of 16: met ondertitel enz, dan zal het video beeld niet vervormd worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.