Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Welk van deze videokaarten is beter?

Anoniem
Vandread
3 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Ik heb nu een WinFast A6600GT TDH 128 MB AGP 8X Videokaart van Leadtek en ik ben van plan om deze te kopen: http://www.mycom.nl/Products/View/Sapphire_ATI_X1600Pro%2c_512MB/109583.aspx Maar ik weet alleen niet zeker of hij wel echt beter is. Want die die ik wil gaan kopen is DDR 2 en die ik heb DDR 3 en volgens mij is die die ik nu heb wel sneller. Geef alstjeblieft jullie meningen want ik weet niet of ik er echt op vooruit ga.

  Mvg,
  Artificiosus
 • Je gaat er met een X1600Pro of X1650Pro niet of nauwelijks op vooruit. DDR2 of DDR3 is daarin niet eens het wezenlijke verschil, je moet naar de performance van de gehele architectuur kijken. Een benchmarksite als Tomshardware.com kan je daarbij helpen.

  Verrek, de 6600GT is zelfs ietsje sneller …
  http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=573&model2=540&chart=196

  Binnenkort komt er wel een AGP-versie van de X1950Pro uit, daarmee moet je wel een flinke snelheidswinst kunnen boeken. Welke spellen speel je eigenlijk en op welke schermresolutie?

  EDIT: Ik zie net in je specs dat je een AthlonXP 2800+ in je systeem hebt zitten, dan zou ik eigenlijk geen zwaardere videokaart meer erin zetten, aangezien je processor een redelijke bottleneck is. Je kunt beter denken aan een upgrade van moederbord + CPU en videokaart, of een geheel nieuw systeem.

  En aangezien het 939Dual S939-moederbordje van Asrock met zowel AGP als PCI-e ook niet meer leverbaar is, denk ik eerder een geheel nieuw systeem, want dan kun je meteen ook een PCI-e videokaart pakken en DDRII werkgeheugen. Of op de tweedehands markt eens rondkijken naar Athlon64 moederbordjes met CPU.

  Hee, deze gast verkoopt zulke setjes … Marktplaats.nl. Kun je voorlopig dus je DDR-geheugen en AGP-videokaart op hergebruiken …
 • heel erg bedankt voor de reactie. Ik ga die nieuwe videokaart dan niet kopen want dan zou het een beetje geldverspilling zijn dus dankjewel.

  Mvg,
  Artificiosus

  P.S. Ik speel Battlefield 2142 bijvoorbeeld op 1024 x 768

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.