Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Artifacts op scherm: dikke pech?

Anoniem
J van E
2 antwoorden
 • Afgelopen zomer kreeg ik opeens artifacts op m'n scherm: groene blokjes en lijnen en zo. De videokaart (9800 Pro) was kapot, na 2 1/2 jaar trouwe dienst. Dus heb ik via de garantie (die tot eind van dit jaar loopt) een nieuwe videokaart gekregen (9800 GTS of zo).

  Vandaag heb ik OPEENS weer dezelfde soort artifacts…! Dus m'n videokaart, nog maar een paar maand oud, is weer kapot…? Aan het zelfde euvel (geheugen..?)?

  Kan zoiets door je computer komen? Of is het pure pech? Ik ben bang dat als ik een nieuwe kaart krijg (als dat lukt) of koop dat die over een tijdje ook weer kapot gaat…

  De fan op de kaart werkt trouwens (ogenschijnlijk) prima, dus daar ligt het niet aan.

  Of kan het nog iets anders zijn? Denk het niet want de artifacts verdwijnen ALLEEN (om na zeer korte tijd weer te verschijnen) als ik de kaart even uit het slot haal. Herstarten op zich helpt niets.

  Vervelende is trouwens dat het een Dell-computer is (de eerste en LAATSTE dat ik een Dell heb gekocht!) en dan moet je officieel tijdens kantooruren bellen terwijl je achter de computer zit! Maar, hallo… ik heb een BAAN! Moet je vrij nemen om even een probleem te melden… :roll: :o :x :evil:
 • artifacts betekend niet meteen kapot.

  Heb je casefans?
  Een werkende fan op je vga zegt weinig als er geen koude lucht in je pc geblazen wordt.

  De warme lucht koelt anders je vga.

  artifacts komen vaak als de vga te warm wordt.
  Maak je kast open en richt een tafelventilator op je vga.
  Blijven ze weg dan weet je het probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.