Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Advies: DX9 of DX10

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Daarbij nog eens dat de MyCom over het algemeen zeker niet de goedkoopste is… :wink:
 • Ik heb advies nodig over een nieuwe kaart die ik wil kopen.
  Over dat DirectX 10 bijvoorbeeld, zullen we echt een DX10 supported card nodig hebben, of kunnen 'oudere' kaarten die niet speciaal zijn gericht op DX10 ook gewoon DX10 aankunnen?

  Ik wil zeker weten een nVidia kaart.

  http://www.mycom.nl/Products/View/BFG_8800GTX%2c768MB%2cWater_Cooled/134068.aspx
  Maar dit is de enige nVidia DirectX 10 Supported kaart, maar die vind ik echt veel te prijzig. Ik ga echt geen €860 voor een stukje hardware uitgeven.

  http://www.mycom.nl/Products/View/BFG_7600GS%2c_256MB/111659.aspx
  Dan lijkt dit me wel een luxe kaartje voor een luxe prijsje(ik moet wel weer een nieuw moederbord kopen verdamft), maar ja, hij staat onder de categorie DX9, dus zou dat dingetje dan wel DX10 aankunnen, of moet ik daar echt specifiek een DX10 kaart voor kopen?


  -Tijmen
 • DX10 zal voorlopig niet zo'n probleem zijn. Het lijkt me buitengewoon onwaarschijnlijk dat er binnen afzienbare tijd spellen uitkomen, die niet meer op DX9 draaien. Voor dik 400 kun je wel een 8800GTS vinden. Maar als je niet meer dan 100 euro uit wilt geven, zul je nog wel een tijdje moeten wachten. Budgetmodellen komen er ongetwijfeld, maar zijn nu nog niet beschikbaar.
 • Hmmmzz, ja, ik heb een erg laag budget(ik leef nog op zakgeld), maar het spel NWN2 dat ik een tijdje geleden heb gekocht, dat draait nogal schokkerig op mijn computer(ATI Radeon 9600 Pro).

  De 'minimum' systeemeisen van NWN2 zijn:
  ATI Radeon 9700 Pro of nVidia GeForce 6600, dus als ik het een beetje met elkaar vergelijk, is mijn huidige video kaart onder het 'minimum'(waarschijnlijk de aanbevolen) systeemeisen, en is deze GeForce 7600 een stuk boven het gemiddelde. Dus dan denk ik dat NWN2 wel soepel op mijn computer moet draaien. Maar, misschien moet ik toch maar even wachten, met dit budget…
 • met een DX9 kaart kan je GEEN DX10 draaien.
  In spellen die dus DX10 ondersteunen schakelt je kaart dus automatisch over op DX9, en zal dus niet de allerfraaiste beelden (van DX10) weergeven.
 • Voor de duidelijkheid je kunt dus wel een dx10 game draaien alleen zie jij hem dan in dx 9 effeckten.

  Uiteraad niet zo mooi maar uiteraad niks mis mee.
  Wat voor systeem specs heb je?

  Ik denk nog met agp:
  MIschien een 7600gs of gt dan.
 • die 8800GTX trouwens die jij aanhaalt is een watergekoelde kaart. Dat maakt hem nog eens extra duur.
 • Ja, ik heb nog AGP, dat is juist het probleem. Moet ik een nieuw moederbord kopen, maar mijn Socket 478 Processor past niet in zo'n nieuw ding, en dan heb ik weer specifiek DDR2 RAM nodig, dus dat zal wel weer triest te duur voor me zijn om mijn computer te onderhouden. >:'(
 • Geef info over huidigge pc + budget wat je nu hebt.
 • Ik heb op het moment €45,-, daar komt binnenkort nog (misschien minder) €50,- bij, en ik krijg €35,- aan zakgeld per maand. En, dat is vrij weinig voor een PC gamer, denk ik zomaar.

  Mijn huidige specs zijn:
  Windows XP - SP2
  DirectX 9.0c

  ASUS P4P800SE Moederbord
  Intel 3,2 GHz Processor + Hyper Threading (Socket 478)
  1x 256MB DDR RAM
  2x 512MB DDR RAM
  ATI Radeon 9600 Pro Videokaart (AGP 8x)
  Trust 511 Geluidskaart (Waar ik helemaal geen problemen mee heb, mede omdat ik vrijwel alleen maar een headset gebruik)

  Ik ben best bereid om mee te doen met de nieuwste computertechnologieen, maar met mijn budget en met de prijzen voor de nieuwste apparatuur schiet ik niet veel op. En wat werken betreft, ik ga maar niet werken voordat ik op z'n minst mijn MBO heb afgemaakt(waar ik nog aan moet beginnen, na dit schooljaar).
 • ik zou de geforce 7600gs neme
  geeft natuurlijk niet het mooiste beeld wat je je kan voorstellen maar zit natuurlijk ruim boven de aanbevolen hardware
 • [quote:07594ad5f1="ense"]En wat werken betreft, ik ga maar niet werken voordat ik op z'n minst mijn MBO heb afgemaakt(waar ik nog aan moet beginnen, na dit schooljaar).[/quote:07594ad5f1]
  Als je iets wilt dan zul je er voor moeten werken. Nu, morgen en de rest van je leven.
  Moet naast mbo makkelijk kunnen, op zaterdag ofzo.
  Tis idd niet het leukste, maar dat is de enige manier om het eea te kunnen updaten en bij te kunnen houden.
 • Als je bereid ben om met nieuwe technologieën mee te doen, moet je ,zoals pcguy al zegt, er wel voor werken :wink:

  Als volgende maand je budget rond de 140 euro is. Kan je opzich nog best een leuk AGP kaartje kopen, wat ook prima bij je systeem past.

  Op iets als een Geforce 7600GS http://tweakers.net/pricewatch/142380 zou je nog best op kunnen gamen. Verwacht er verder geen wonderen van :wink:

  Als je budget dan nog nét toereikend is om 256Mb geheugen erbij te plaatsen (of je kan dat dan een maand uitstellen) heb je zo een prima systeem hoor.

  Voorlopig zou ik DX10 nog even links laten liggen todat het verder doorontwikkeld is en er meerdere kaarten verschijnen die DX10 ondersteunen. Op dit moment is er weinig keuze, en zijn de kaarten erg prijzig.
 • ik snap je voorliefde voor Nvidia niet.
  ze zijn nu dan wel de enige met Dx10 kaarten op de markt, maarja.
  Nvidia en Ati zijn beide erg goede merken, met hun voor- en nadelen, ligt er maar net aan wat je speelt he

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.