Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Ik heb ernstig een nieuwe Monitor nodig!

Anoniem
None
18 antwoorden
 • hallo, ik wou over een maand of 2 een nieuwe monitor willen kopen want ik heb nu een IBM P70 TFT. het ruimtegebrek is hier ook de oorzaak maar ook vooral omdat het erg zwaar is, lelijk is, oud is, en ja te kleine resolutie voor gamen ( na mijn mening dan). dus ik ben tijd aan een nieuwe monitor.

  Link Huidige Monitor:

  veel te lange link

  ik zelf zat te denken aan tenminste 19 inch scherm of groter. ik wil de monitor vooral gebruiken voor games zoals Battlefield 2 en dergelijke.

  ook wil ik eentje die gemakkelijk aan de muur kan worden gehangen, want dan heb ik lekker veel ruimte. maar hij moet wel mee kunnen naar lan party's dus moet er ook een goede standaard op. (hoe heten die dingen?) en de prijs moet niet duurder worden dan 450 euro.

  als iemand een goede weet te vinden.. ? tja ik heb geen verstand van goede monitors. niet iedereen is de smart guy! :wink:

  PS zelf dacht ik aan een 21 of 22 inch widescreen maar of er goede zijn voor max 450 euro weet ik niet. een 19 inch is ook goed dus.
 • Ik heb een samsung 940BF, is een uitstekende gamersmonitor. Kost rond de 275 euro. Kleurweergave bij video is echter niet optimaal, maar dat geldt voor alle TN schermen. Iiyama heeft een heel aardige 22" E2200WS voor rond de 400 euro.
 • [quote:cacf126658="gerben"]Ik heb een samsung 940BF, is een uitstekende gamersmonitor. Kost rond de 275 euro. Kleurweergave bij video is echter niet optimaal, maar dat geldt voor alle TN schermen. Iiyama heeft een heel aardige 22" E2200WS voor rond de 400 euro.[/quote:cacf126658]

  hmm bedankt ik zal even kijken.

  [EDIT] eh.. mooi scherm! :) nu nog even een video review zoeken :lol:


  nou, ik ben er uit ik vond nog een mooie monitor die aan mijn eisen voldoet. hij hoeft niet aan de muur dus.. hij kan ook wel op me tafel.
  en die iiyama vond ik niet zo..

  maarja dit is hem geworden:

  http://www.4launch.nl/4launch.php?links=shop/shoplinks.php&center=shop/producteninfo.php?productid=022702

  hij kost € 427.50 (incl. BTW)

  nog opmerkingen? hij lijkt me wel goed voor gamen dus dat is het probleem niet. maarja ik hou wel van wat advies, dus zeg je mening als je er zin in hebt.

  hmm toch niet .. nah dat scherm dat ik wou voor 427,50 weegt wel 20 kilo! dem.. ik neem liever deze:http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=17648

  die is dacht ik 6 kilo en me broer heeft hem ook dus weet ik dat ie wel goed is.
 • Vergeet niet dat de laatste monitor waar je op wijst geen breedbeeld is he :wink:

  Persoonlijk zou ik zelf eerder voor de Samsung SyncMaster 205BW gaan. Goed, maar ook mooi 20" breedbeeld scherm. Dit scherm is al verkrijgbaar vanaf de 287 euro. (slechts 7,5 kilo) http://tweakers.net/pricewatch/137982

  //
  (Edit)
  Je budget laat zelfs deze toe: De Samsung SyncMaster 215TW (21'3";) een nog betere keuze. (ook 7,5 kilo) Het scherm sluit precies aan op je budget. Een erg mooi en groot tft scherm vind ik zelf. http://tweakers.net/pricewatch/136702
 • De E2200WS is 5,8 kg gezien de specs op de site van de fabrikant zelf.
  De 215TW schijnt! input lag te hebben

  Viewsonic zijn vaak hele goede schermen.

  Voor de logica verplaats ik dit topic even naar het juiste subforum.
 • [quote:2e4f8f6308="Gewoon een Gamer.."]hmm toch niet .. nah dat scherm dat ik wou voor 427,50 weegt wel 20 kilo![/quote:2e4f8f6308]Hoe kom je daar nou bij? Volgens de specs op de site van ViewSonic is ie 6,3 kg. Verder een hele goede keuze, zo'n MVA paneel met een redelijk snelle responstijd. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

  Met wat voor een game-videokaart ga je eigenlijk 1680x1050 op je scherm toveren?
 • ik zag deze bij Alternate staan en dat leek me ook wel een gaaf scherm 8) 5 ms response tijd is niet verkeerd toch?
 • Die lijkt wel heel verdacht veel op de genoemde Iiyama…
 • hmm ik dacht inderdaad een goede te hebben gevonden maar later bleek die niet aan mijn eizen te doen. ik zoek er nog steeds 1 en hij moet vooral voor games als Battlefield 2 kunnen worden gebruikt. en breedbeeld leek me een beetje lastig omdat je de resolutie vaak anders moet doen? ofzo? naja als je me er meer over kunt vertellen wil ik best een 20 inch breedbeeld kopen ofzo..

  Obi-wan ik heb nu een nvidia 6600 gt (128mb) maar over een jaar koop ik een nieuwe pc met een goede video kaart.. maargoed ik wil wel een monitor die ik nu al kan draaien.

  PS ik vind het ook weer belangrijk dat ik een goede inkijkhoek op de monitor heb +
  dat die Samsung 215TW 21" TFT is niet zo'n goede keus check deze review maar: http://tweakers.net/productsurvey/survey/2661

  oja, mijn broer heeft de View Sonic VP930b al 2 keer besteld en elke keer heeft hij 1 en al ghosting bij het spel counterstrike is het gewoon te erg terwijl er nergens op internet over gepraat word, zelfs niet in reviews.. vandaar dat ik niet zo snel die monitor wil nemen. mischien krijgt mijn broer de volgende levering een goede. (gewoon weer dezelfde omdat er steeds ghosting is wat niet hoort te zijn) weet iemand waardoor dit zou kunnen komen? op mijn pc had deze monitor het ook erg raar..
 • TN schermen hebben een relatief slechte inkijkhoek. Maar het zijn wel gewoon de snelste schermen. Als je veeleisend bent qua ghosting, heb je eigenlijk weinig keus. Misschien toch maar gewoon de 940BF nemen dan?
 • [quote:b3d4e8eafe="gerben"]TN schermen hebben een relatief slechte inkijkhoek. Maar het zijn wel gewoon de snelste schermen. Als je veeleisend bent qua ghosting, heb je eigenlijk weinig keus. Misschien toch maar gewoon de 940BF nemen dan?[/quote:b3d4e8eafe]

  nah, sorry maar das niet mijn smaak vooral wil ik goede specs hebben zoals deze goede monitor: Samsung 193P+

  mij lijkt hem wel goed, en jullie?

  http://www.samsung.com/Products/Monitor/DiscontinuedModels/DE19PS.asp

  trouwens over links he, hoe doe je dat dat je gewoon een link maak met een andere naam zoals bijv : Samsung 193P+ en dat ie dan de link aangeeft als je er op klikt?

  Bedankt.
 • Naam (samsung blablabla)


  En de 940BF hééft goede specs
  :lol:
 • [quote:2301758e96="Gewoon een Gamer.."]trouwens over links he, hoe doe je dat dat je gewoon een link maak met een andere naam zoals bijv : Samsung 193P+ en dat ie dan de link aangeeft als je er op klikt?[/quote:2301758e96]
  Dat heb je nota bene zélf in je eerste post gedaan met "veel te lange link" :-?
 • http://www.pcworld.com/article/id,122281-page,1/article.html

  "Samsung gives the SyncMaster 193p+ a gray-to-gray response time spec of 8 milliseconds and a rise-and-fall response time of 20ms. Like all other recently reviewed 19-inch LCDs, this monitor received a rating of Average on our motion tests."

  Een PVA scherm, dus betere kleur, betere inkijkhoek, maar slechtere response time. Geem gamersscherm dus.
 • [quote:087219d748="gerben"]http://www.pcworld.com/article/id,122281-page,1/article.html

  "Samsung gives the SyncMaster 193p+ a gray-to-gray response time spec of 8 milliseconds and a rise-and-fall response time of 20ms. Like all other recently reviewed 19-inch LCDs, this monitor received a rating of Average on our motion tests."

  Een PVA scherm, dus betere kleur, betere inkijkhoek, maar slechtere response time. Geem gamersscherm dus.[/quote:087219d748]

  hmm ok, ik ben hopeloos…

  waarom is een goede 19 inch alround met goede inkijk goede kleuren en repsonstijd nou zo moeilijk om te vinden? … >_<

  nah anders kan ik altijd nog een 940BF nemen. anders kijk ik nog wel even een keer om mijn mening te proberen te veranderen.  (als het maar niet duurder is dan 450 euro :)

  trouwens de ViewSonic VP930b is ook goed, die wou ik al van het begin kopen maar mijn broer heeft al 2 exemplaren gehad en ze hebben enorm veel ghosting.. mijn broer en ik denken dat dit een fabrieks fout is want we zien geen mensen er over te discuseren op internet..

  EDIT nou ik ben toch wat positiever over de Samsung 940BF hij is aardig goed en heeft dacht ik geen backlightbleeding? naja ik vond wat plaatjes op een site en ik heb wat op internet gekeken voor wat reviews. '

  naja geef je mening :)
 • Je hebt op alle tft monitors wel wat backlight invloed. Dus als het donker is in de kamer, beeldscherm aan én zwart, dan is het wat grijzig. Bij mij is dat aan de onderkant ietsje lichter.

  Als je een allround scherm wilt, moet je gewoon een MVA/PVA scherm nemen, en de ghosting voor lief nemen. Wil je een snel scherm, dan moet je een TN+overdrive scherm hebben, en de kleuren voor lief nemen. Misschien dat het straks met LED backlight beter wordt, maar voorlopig is het niet anders.
 • Als je echt hopeloos bent, kijk eens naar een S-IPS scherm zoals de Nec LCD20WGX2, moet je wel je budget wat vergroten.
  Voor info en reviews, check eens hier:
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1179664
  in de startpost, eerst breedbeeld 20" scherm in de lijst.
 • hmm ok zo hopeloos ben ik nou ook weer niet :P ik ben helemaal geen goede kwaliteit gewend behalve mijn IBM P70 CRT ook al vind ik dit wel een goede crt monitor :D (had hem toch gratis gehad dus..) maargoed ik kan dus kiezen tussen 2 monitors die ik zou kunnen kopen..

  ik snap wel dat de kwaliteit achteruit gaat als je veel dingen wilt voor een lage prijs tja.. maargoed ik hoef niet een geweldige monitor ofzo als hij maar goede beeldkwaliteit voor games en films heeft en dat hebben deze 2 wel

  de Samsung 940BF en de View Sonic VP930B

  alleen is de Samsung wat goedkoper wat ik ook wel fijn find. maar de Viewsonic heeft weer meer opties en betere kwaliteit ofzo..

  hmm ik ben toch maar weer op internet gaan kijken en doordat te doen kwam ik weer op de Viewsonic VX2025 aan. mijn twijfels over breedbeeld waren ook in 1 keer weg na het lezen van een goede review en ik ben er nu uit. ik koop gewoon de Viewsonic VX2025.

  de Samsung 940BF of de View Sonic VP930B

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.