Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Waarom kan ik de helderheid niet regelen.

Anoniem
compbleu
5 antwoorden
 • Ik heb verschillende computers, en op de ene kan ik de helderheid , contarst enz. van een scherm regelen , en met de andere computer niet.

  Ik verklaar me nader:
  drukken met de rechtermuis knop op het bureaublad geeft je via eigenschappen toegang tot het menu beeldscherm.
  Dan instellingen en dan geavanceerd brengt me in de eigenschappen van de plug in and play monitor.
  Bij de ene computer kan ik dan via het menuutje bovenaan klikken op de benaming van de grafische kaart om langs daar de helderheid enz. te kunnen regelen.
  Bij een andere computer wordt na dezelfde procedure van …rechtermuisknop ,…eigenschappen,…instellingen,…geavanceerd ,…geen grafische kaart in het menuutje bovenaan weergegeven.
  Zodoende kan ik in die optie de helderheid enz. ook niet regelen.

  Zit dat verschil nu in het soort van grafische kaart of wat ??
  Indien ja, welke kaart zou ik dan moeten gebruiken ?

  De reden van mijn vraag is omdat ik een scherm wil gebruiken dat zelf intern niet de mogelijkheden heeft om de helderheid , contrast enz. te regelen .
  Waarom gaat het bij de ene computer wel, en bij de andere niet.
  Allebei hebben ze 32 bits kaarten.

  Bedankt
 • Dat is idd het gevolg van de videokaart in de pc, of eigenlijk de software/driver die er bij geleverd wordt.

  Als de driver/software van de pc welke niet te regelen is gebruik maakt van de standaart windows driver dan zou je de site van de kaartfabrikant kunnen bezoeken en kijken of er een driver/software voor is, wellicht dat met deze driver/software wel de mogelijkheid is om helderheid ed te regelen.
 • [quote:6bf6944e4b="rwilligen"]Dat is idd het gevolg van de videokaart in de pc, of eigenlijk de software/driver die er bij geleverd wordt.

  Als de driver/software van de pc welke niet te regelen is gebruik maakt van de standaart windows driver dan zou je de site van de kaartfabrikant kunnen bezoeken en kijken of er een driver/software voor is, wellicht dat met deze driver/software wel de mogelijkheid is om helderheid ed te regelen.[/quote:6bf6944e4b]

  —-


  hartelijk bedankt rwilligen , heb net de driver gedownload en jawel hoor, alles valt met de voorheen rebellerende computer te regelen.
  Laatste vraagje nog , ik merkte in de eigenschappen op dat de videokaart in desbetreffende comp. maar een 16 bit is , wat is in de praktijk eigenlijk het verschil tussen een 16 bit en 32 bit videokaart ??

  Bedankt nogmaals.
 • [quote:a891e2a3d2="compbleu"][quote:a891e2a3d2="rwilligen"]Dat is idd het gevolg van de videokaart in de pc, of eigenlijk de software/driver die er bij geleverd wordt.

  Als de driver/software van de pc welke niet te regelen is gebruik maakt van de standaart windows driver dan zou je de site van de kaartfabrikant kunnen bezoeken en kijken of er een driver/software voor is, wellicht dat met deze driver/software wel de mogelijkheid is om helderheid ed te regelen.[/quote:a891e2a3d2]

  —-


  hartelijk bedankt rwilligen , heb net de driver gedownload en jawel hoor, alles valt met de voorheen rebellerende computer te regelen.
  Laatste vraagje nog , ik merkte in de eigenschappen op dat de videokaart in desbetreffende comp. maar een 16 bit is , wat is in de praktijk eigenlijk het verschil tussen een 16 bit en 32 bit videokaart ??

  Bedankt nogmaals.[/quote:a891e2a3d2]

  Als ik me niet vergis betekend dat dat je schrijf en lees snelheid naar het geheugen op de videokaart kleiner is bij de 16 bits dan bij de 32 bits.
  De 16bits is dus iets langzamer.
 • Nu bestaan (vroegah) er 16 bits drivers en 32 bits drivers (en tegenwoordig ook 64 bit)maar ik denk dat je niet dat bedoelt.

  Ik neem aan dat je het aantal kleuren bedoelt dat kan worden weergegeven door de videokaart?
  Althans; dat is wat je kunt instellen in de eigenschappen van een videokaart en als deze kaart niet al te veel intern geheugen heeft dan kan bij een bepaalde resolutie het aantal weer te geven kleuren beperkt zijn tot 16 bit oftewel duizenden kleuren (65.000 kleuren)of zelfs 8 bit (256 kleuren).
  De overtreffende trap is dan 24 bits of 32 bits kleuren.
  Bij 24 bits kleuren wordt het maximum bereikt van miljoenen kleuren(16.7 milj.) , de daarop volgende stap van 32 bits kleuren suggereerd nog meer kleuren maar dat is (helaas) niet zo.
  Bij 32 bits kleur is het pallet nog steeds 24 bit alleen er kunnen 8 aanvullende bitjes gebruikt worden voor het weergeven van transparante overlays.

  16 bits kleuren is nog niet het praktische maximum en bij bv fotoweergave mis je dan behoorlijk wat kleuren, bij 24 bits kleuren worden zo goed als alle schakeringen weergegeven die het menselijke oog kan onderscheiden.


  Is dat wat je bedoelt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.